Julfest på Odvalds

I dag har vi haft julfest här på Odvalds och det blev en trevlig stund med fin sång och musik, god risgrynsgröt och skinksmörgås och besök av både Lucia och tomten.

Tomten anländer och spänningen stiger

Alla fick en julklapp, Kristina och Olof, som underhöll oss med vacker sång och musik, fick också varsitt paket.

Luciatåget, som sjöng många trevlig julvisor

Det här är tredje året som ”Festgänget” arrangerar julfest för oss som bor i området och de är all beundran värd som orkar hålla på med det, men de är kämpar. Nu planerar de redan för 2018 års sommarfest!

När jag kom hem kände jag att jag ville åka till gravarna och tända ljus, för det är uppehållsväder i dag och alldeles stilla, så jag gjorde mig i ordning och skulle ge mig iväg, när jag kom på att jag ju druckit likör till kaffet, så det var bara att ändra på planen. Jag hoppas att det går att ta sig dit i morgon förmiddag i stället.

Ha en fin tredje advent!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, Odvalds. Bokmärk permalänken.

17 svar på Julfest på Odvalds

 1. Lambergsfrua skriver:

  Så trevligt ordnat med både tomte, Lucia och gott att äta och dricka! DEt var nog klokt av dig att avstå bilkörningen efter likören. Hióppas att det är bra väder i morgon, så du kan ta en liten tur till gravarna då.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Gunnar skriver:

  Kul när några ställer upp och ordnar sånt här tycker jag. Något som säkert uppskattas av många. Bra att du inte kör bil berusad. Jag har gjort det en gång men det var inte meningen. En ny kvarn skulle invigas och de bjöd på Gotlandsdricka i nåt stånd. Hade ingen tanke på att det innehöll alkohol. Det var bara några km så det var lugnt men ändå dumt

  • Ingrid skriver:

   Så länge vi hade Karin Götblad som polischef fick man servera gotlandsdricka på Medeltidsmarknaden och det var kanske inte alla som tänkte på att det inte var lämpligt i samband med bilkörning. Vi fick alltså inte sälja drickan, utan man sålde en smörgås och så bjöd vi på en mugg dricka – tänjde på lagen lite med andra ord.
   När Karin Götblad lämnade ön var det slut med det och det blev förbjudet även att bjuda på drickan.

 3. Gunnel skriver:

  Tomten ser lite nyfiken ut. Trevligt med en levande Lucia. Det har jag inte sett någon sedan jag slutade jobba. Kram.

 4. Åh, så trevligt att någon fixar sådana här saker! Tur att det finns eldsjälar! Hoppas att vi hittar ett sådant område när vi flyttat från vårt hus någon gång i framtiden! Vilken rolig bild, där tomten tittar in genom fönstret!
  Kram, Monica

 5. Karin skriver:

  Oj, vad tiden springer iväg, jag hinner inte med något! Det var längesedan jag var inom här, upptäckte jag. Det har varit många cirkelavslutningar här, och oftast får vi ”ungdomar” ordna och dona. Men det är kul när man ser att folk trivs, och det är säkert därför ert festgäng håller på!
  Här vid Malmö har vi också barmark, och det gillar jag. Snön blir sällan liggande här den bara slaskar.
  Ha en riktig mysig 3:e advent!
  Kram Karin

 6. Musikanta skriver:

  Så trevligt det ser ut. Och vilken tur att du kom ihåg att du druckit likör!
  Kram

 7. wiolettan skriver:

  Så trevligt. Det är så roligt då det finns personer som vill och kan ordna det mysigt och trevligt och hitta på lite speciella trevligheter.
  Härligt med tomtar och Luciatåg med sång och musik. En julklapp är heller aldrig fel.
  Fina bilder. Den med tomten utanför fönstret är ju talande.
  Hoppas att vädret är bra hos dig nu så att du kan åka och tända ljus på gravarna.
  Trevlig helg.
  Kram!

 8. Elisabeth skriver:

  Så trevligt med julfest och luciatåg!!

Kommentarer inaktiverade.