Julförkylning

Som vanligt den här tiden så har jag nog en förkylning på gång. Jag märkte ingenting förrän jag gått och lagt mig igår kväll, men då kände jag att det sved i halsen. Det har varit lite hostande och kraxande i natt och vid två-tiden var jag uppe och letade fram halstabletter. Men jag tror inte att det blir så farligt, för när jag väl kom ur sängen och fått mitt morgonkaffe kände jag mig ganska pigg.

Nu börjar den strimmiga amaryllisen också blomma

Jag gick en sväng till Suderviljan på förmiddagen, för jag skulle kolla om de hade några gravprydnader nu inför julen, men de hade stängt idag, så jag får gå dit på måndag i stället. Ute är det rent onaturligt varmt för årstiden, vi har nästan 10°, men det är ganska mulet och grått.

I morgon är det svartsöndagen och då tänker jag lägga in sill och göra sillsallad. Alla ingredienser är hemköpta och sillen behöver några dagar på sig för att bli god till julafton.

Förr bakade jag ofta pepparkakor just på svartsöndagen, men numera köper jag en liten ask med Annas Pepparkakor. De är goda med lite ädelost på till glöggmuggen. Det kalasar jag på varje kväll nu i advent och jag är redan inne på pepparkaksask och glöggflaska nr två.

Ha en fin helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, Hälsan. Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Julförkylning

 1. Geddfish skriver:

  Ingen glögg o pepparkaka i år, annars – visst har det varit gott!
  Sol och värme kan bota den bästa förkylning 😉
  Varm kram från ett mulet Lidköping, Gerd

 2. Hillevi skriver:

  Åh, så fin den polkagrisiga amaryllisen är! Klokt att låta Anna baka… och nog är det gott även om jag föredrar smör med grevé eller herrgårdsost på.

  Jag har också köpt glögg nu och långsamt infinner sig julkänslan, särskilt som allt fler paket trillar ner!

 3. Znogge skriver:

  Vilken otur! Hoppas att förkylningen är snabbt övergående.

  Krya på dig!
  Kram

 4. Jädrans basilusker , hoppas de behandlar dig något så när milt !
  Och jag säger bara hurra för Annas peppisar !
  Trevlig lördagkväll !

 5. Märtha skriver:

  En sån där strimmig amaryllis vill jag ha! Har haft, men då beställde jag löken per postorder. Blomsterhandlarna har oftast enbart vita och röda. Köpte idag en som har tre stänglar på kommande, vit. en röd som börjat växa ”av sig själv” från en gammal lök börjar just blomma. Julstjärnor och julduk, och de isländska ’tomtarna’ på pianot, det blir jul för mig. Ja, elektriska ljus och stjärnor och Jakobstads tro hopp och kärlek i fönstren också, förstås. Mer behövs inte. God BloggJul till dig! Inte en snöflinga här, 6-7 grader. Plus.

  • Ingrid skriver:

   Det är härligt med amaryllisar. Vackra är de och inte doftar de något heller. Jag har tre egna lökar från förra året, men dem är det inget liv i ännu.
   Ha en God Jul!
   Kram

 6. Lambergsfrua skriver:

  Nu hoppas jag bara att den där förkylningen elle rva det är elände, inte bryter ut, utan att du är pigg och kry till julafton.
  Vi låter bagarna på Nyåker baka våra pepparkakor och de gör det bra, tycker vi. Ädelost på och en mugg glögg till, ja då är det julkänsla.
  Varm krya-på-dig-kram!
  Lambergsfrua 🙂

 7. Gunnel skriver:

  Svaartsöndag är inget som jag hör talas om här. Det är nog ganska vanligt med en julförkylning, men jag hoppas du kan hålla den stången med glögg och pepparkakor…och nån halstablett, kanske. Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag vet inte om svartsöndag är något speciellt gotländskt uttryck och har försökt forska lite om det, men inte kommit fram till något klart besked.
   Fjärde söndagen i advent är alltså inte en röd dag utan en vanlig arbetsdag, även om man bara gör lite ”fingöra”
   Kram

 8. Musikanta skriver:

  Tappade nästan rösten för några dagar sen och kunde inte ta en ton och fick mer eller mindre väsa fram det jag ville ha sagt. Men nu har den kommit tillbaka som väl är.
  I morgon är vi bjudna på julfest hos en god vän, så då blir det väl lite gröt och skinka som jag får smaka. Vi äter ju inte något speciellt på julen som jag kanske har berättat eftersom Kent är vegetarian. Det ska bli trevligt eftersom jag inte lagar någon julmat alls med undantag av den stuvade grönkålen.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Det blir väl gott för dig att få lite skinka i alla fall, men jag vet ju att ditt engagemang i julhelgen gör att det inte blir så mycket tid över för annat.
   Hoppas atty du får vara frisk!
   Kram

 9. Hoppas att din förkylning är snabbt övergående! Men du har ju några dagar till julafton på dig!
  Såå vacker din rödrandiga amaryllis är! Vi har ingen här i år, den från i fjor kommer nog att blomma till påsk…
  Vi har ungefär samma väder här som ni har och det tycker jag är ganska skönt – jag är ingen älskare av is och halka.
  Glögg och pepparkakor med ädelost – mums! Vi ska till min syster (och granne) på glögg i morgon, då blir det nog något sådant!
  Ha en fin 4:e advent!
  Kram, Monica

 10. Karin skriver:

  Önskar dig en fin 4:e advent, och hoppas att dina förkylningsbaciller flyger allsköns väg!
  (Ordet allsköns fick jag slå upp, jag trodde det satvades med -j) 😀
  Kramar Karin

 11. Kraka skriver:

  Det gör du rätt i att unna dig, pepparkakor med ädelost är gott.
  Kram

 12. Anna/notonmusic skriver:

  Nämen – julförkylning, vad trist! Dubbla glöggintaget ska du se att förkylningen viker hädan! Hörde häromdagen att glöggkryddorna motar bacilluskerna! Kram och ha en fin julvecka!

 13. Gunnar skriver:

  Hoppas att du kryar på dig! Vi bakade faktiskt pepparkakor här men brukar annars köpa Nygårds som vi gillar bäst.
  ”vinter”-vädret är helt osannolikt!

 14. Elisabeth skriver:

  Hoppas det inte blir mer med din förkylning. En väldigt fin Julamaryllis! Här är det också varmt. Det var 12,5 gr mitt på dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *