Julgodiset är fixat

Idag har det varit ett par grader kallt och halt också. I Visby lär det ska vara snö, men här har det bara varit några små hagelkorn på marken. Vi var och handlade på förmiddagen och det mesta av maten är nu hemma. Sillfiléerna ligger i blöt och i morgon ska de läggas in och så ska jag göra sillsallad.

Efter lunch har jag gjort julgodis – knäck och fudge – som nu står på plåtar i förrådet för avkylning. Kylskåpet börjar bli så fullt så där kunde jag inte sätta in dem.

Julkorten har börjat anlända och jag samlar dem som vanligt på bokhyllan. Visst är det roligt med e-julkort, men allra roligast är det med dem som brevbäraren kommer med.

Jullådan med tomtar, pinglor och julmanschetter är inburen och står i hallen. På fredag ska jag damma och dammsuga av och sen ska det pyntas.

Nu ska jag slå in några julklappar. Det ser ut att bli jul i år också!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul. Bokmärk permalänken.

14 svar på Julgodiset är fixat

 1. Suss skriver:

  Jag håller verkligen med dig om att det är roligast med riktiga julkort. Jag samlar dem i en julkorg som står framme hela tiden och vem som helst får bläddra och titta på dem. Idag fick jag ett UNDERBART, det ligger redan på min blogg.
  Härligt med hemlagat julgodis, jag har lagt in sill och nu doftar huset av ugnsbakad skinka. Den är nog färdig snart. Sillen är till kärestans julbord, det avstår vi i från här hos mig.
  Imorgon blir det älgbullarnas tur att bli till och lite vanliga köttbullar också hoppas jag. Ett vanligt kylskåp förslår ingenting. Tur att jag har uterummet och att det inte är minus 20. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Älgbuller låter gott!

   Köttbullar gör jag inte i år, vi tycker att det äter man året runt, så till den här julen struntar vi i dem.

   Yngste sonen och han sambo firar julen i Skåne i år, men när de är kvar på Gotland och firar tillsammans med oss brukar jag ha köttbullar och prinskorv också för Kristers sambo, Thomas, äter inte sill och jansson.

   Vi har ett bra kallförråd, men det vill ju till att det inte blir alltför kallt så att det fryser.
   Kram!

 2. Goderafton !

  .Så olika dagar de kom fram.Fast de låg i samma påse.Ditt kom före dem här i stan. Sände några till mina mycket speciella bloggvänner som det gick att hitta adressen till.Måste ju ha både för och efternamn.Det har ju inte på alla.Roligt att kunna göra någon glad för så lite.Den lilla röda snöflingan köpte jag på en loppis förra året.Så när jag fann påsen med dom, så hade jag ingen gran att hänga dem i.Det blev en över som ingen tråd hade trätts i.Den behöll jag.

  Verkar som om jag blir tvungen ha Luciakatta kvar över Julen.Ina kom ikväll och sa att jag inte behövde vara rädd, för katten är räddare än mig.Jag tror hon har tråkigt.
  Lilla Bruna hade legat under en säng 4 veckor.Men så kom en katt som hon fatta tycke för och då blev hon livligare. Kanske det som är felet, saknar sina kattkompisar.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Den är så söt den lilla snöflingan, jag har hängt upp den i min lilla bordsgran och då tänker jag på dig när jag ser den hänga där och dingla.

   Det tar nog ett tag för Luciakatten att bli tam, men du är bra snäll som tar hand om den.

   Kram

 3. Berit skriver:

  Hej Ingrid!

  Tittar in så här i Juletider och det verkar som du har allt under kontroll och visst är det mysigt med Julen iaf?

  Här är allt också förberett och det mesta i mat och bakväg fixat. Det är ju en del traditioner man vill fortfarande hålla på.

  Nu önskar jag och Lennart En Riktigt God Jul till dig och Åke!

  Julkramar
  Berit

 4. Ama de casa skriver:

  Javisst är dom ”riktiga” julkorten roligast! Fast jag som har slutat skriva såna, får inte särskilt många heller…
  🙂

 5. Ailas skriver:

  Ja, nog blir det jul! Jag måste handla i morgon och det bävar jag för… Men, det går väl det också. Annars är det mesta klart, så klart det nu blir här. Man måste inte vara perfekt. Det värsta är att jag känner mig lite förkyld… hoppas nu att eländet inte bryter ut.

  Vill önska dig en RIKTIGT MYSIG JUL!

 6. Margit skriver:

  Trevligt att du också kokt knäck idag!!!! Vi har bakat mjuk pepparkaka och en frukkaka också….
  Vi har ”det inglasade”..DÄR ställer vi godiset samt det vi bakar och sånt..Det ryms inte mycket i kylskåpet. Är så fullt alltid hemma hos oss.
  Jag ska jobba torsdagnatten..så sendan har vi bara fredagkvällen,,att göra klart, det som är ogjort….
  HÄR har det snöat nån centimeter under kvällen..så det är vitt..ovanpå..den tidigare snön…
  JULKORT, ja vi är uppväxta ned den traditionen..så ”INGEN JUL utan riktiga julkort”. Vi sätter dem på en grderobsdörr i hallen..så syns dem för dem som kommer in…
  Önskar er BÅDA en FRIDFULL JUL!!!
  Kram!!!

 7. Znogge skriver:

  Lite gott måste man ha men tjuvät nu inte som ni brukar 😉

  Kram

Kommentarer inaktiverade.