Julkakorna är bakade

Idag har det varit ganska mulet hela dagen och det har snöat lite lätt från och till. I morse var det blidväder, men just nu är det -3° kallt. Nu hukar vi och väntar på snöstormen som ska dra in över Gotland i natt och i morgon. 20-23 sekundmeter och rikligt med snö påstår SMHI, som gått ut med en klass2-varning:

Varning klass 2: Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV. Nu säger man att det även befaras bli problem med just Internet, radio och TV. Vi får väl se hur pass allvarligt det här blir. Ofta blir det inte så illa som man har trott, men det är tur att vi inte behöver ut på vägarna.

Nu är julbaket avklarat. Idag har jag stått i köket hela dagen och det mesta blev riktigt bra, trots att ugnslampan la av igen, så det var svårt att se om kakorna var lagom gräddade. Nötkakorna fick lite för mycket färg, men det är inte mycket att göra åt.


Jag har bakat chokladkakor, uppåkrakakor, kanelkubbar, nötkakor, mazariner och fruktkaka

Recepten hittar du på Ingrids Sida/Recept.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.