Julkorten är postade

-4° Är det just nu och det blev inte så mycket mera snö än den som är på kortet jag tog i morse, men det kanske blir påfyllning i morgon enligt väderleksprognosen. Nog skulle det vara bra roligt om det blev en vit jul i år. Jag pratade med en äldre man som påstod att ”förr var alla jular vita” och visst är det så man minns när man tänker tillbaka på sin barndom. Somrarna var soliga och varma och på julen var det alltid kallt och snö. Man måste på något sätt förträngt minnet av alla regniga somrar och gråa och slaskiga jular.

Vi kom hem från Visby för en timme sedan och allt gick bra. Det var ingen kö alls på lasarettet, så Åke fick komma in med en gång och långt innan ordinarie tid. Sköterskan trodde att det var väglaget som gjorde att folk inte gav sig iväg ut, för det var väldigt många som inte kommit på deras kallelse. Det var hur halt som helst på vägen, rena isgatan. Vi kör ju saltfritt på Gotland och den sand man sprider ut på vägarna blåser bort ganska omgående. Vi åkte i väg i god tid så vi kunde köra sakta utan att känna oss stressade. Åke, som alltid tycker att jag kör för fort, föreslog till och med att jag nog kunde gasa på lite mer.

När vi gav oss iväg stannade vi till vid Konsum i Klintehamn, för jag hade en laddning julkort som jag skulle ha frimärken till, så att jag skulle kunna lägga dem på brevlådan. Breven har legat på skrivbordet nu några dagar i väntan på frimärkena som jag glömt, glömt och glömt att köpa. Normalt är jag lugn och sansad och använder inte svordomar, men igår drog jag faktiskt till med några svavelosande eder när jag upptäckte att jag för tredje gången glömt köpa frimärken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *