Julkorten är sända

Torsdagen den 16 december 2004

Nu börjar verkligen julen närma sig och igår sände jag iväg julkorten. Några år var det inte så populärt att sända julkort, men det har ändrat sig och nu är det inne igen. Man sänder kort till folk man inte har någon som helst kontakt med resten av året och man sänder kort till folk som man träffar dagligdags, litet konstigt faktiskt. Egentligen tycker jag att det är mest befogat att sända till dem som man inte har så mycket kontakt med annars, som ett tecken på att man trots allt tänker på dem. Men det har blivit litet av en tävlan:”Hur många julkort har du sänt i år?” “Vi har nog sänt ca 30 st”. “Jaha, vi har sänt 40!”

Jag har en låda där jag lägger ner alla kort: vykort, julkort, inbjudningar, tack-kort och annat, huller om buller. Jag bara gläntar litet på lådan och sticker ner korten när de stått tillräckligt länge till beskådande på skrivbordet. I höstas var lådan så full att jag var tvungen att sortera och bunta litet för att få plats med mer. Men jag kastar absolut aldrig några kort. Det är så roligt att sitta och titta i buntarna och minnas tillbaka. Jag har även en del riktigt gamla kort, som vi fått ärva från en äldre man och de är verkligen intressanta. Där finns bland annat julkort med nazistsymbolen på. Man vet aldrig, kanske kommer även våra dagars julkort att vara av intresse i framtiden.

Jag jobbar och bloggar! Jobbar gör jag mest varje dag, även om det inte är några långa dagar och när jag är hemma så är det julstök och bloggning som gäller. Litet för mycket tid går det nog åt till bloggningen. Jag hittade häromdagen en dansk sida där man kunde hämta hem en massa olika symboler, bilder och ikoner. Det är anledningen till blomsterdekorationerna bland länkarna. Kul är det i alla fall även om de kanske inte blir kvar så länge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.