Vilken tur det har varit med vädret i dag! Igår vräkte regnet ner i stort sett hela dagen och i dag har det varit solsken. Helt fantastiskt!

Jag gav mig iväg hemifrån rätt tidigt och började med att åka på kyrkogårdarna med nya ljus till gravlyktorna. Det är ju första advent i morgon och det var bäst att passa på i dag när vädret var fint och det inte blåste så mycket. Förhoppningsvis ska ljusen brinna i morgon också.

På hemvägen stannade jag till vid Stenstugu och var inne och gratulerade Eva på årsdagen. Det känns lite konstigt att man har barn som närmar sig sextioårsåldern. Grattis Eva!

När jag kom till Klintehamn ställde jag bilen på ICA’s parkering och tog en promenad bort till Kupan och Torget. Nog är det lite sorgligt att se alla tomma lokaler och det kändes extra tråkigt den här dagen, då det ju annars skulle ha varit full fart i butikerna.

På Torget var det uppställt ett tält där det fanns en hel del julsaker att handla

Utanför sålde brandkåren grillad korv

Sedan fortsatte jag till Rondo där Lions hade julmarknad, en julmarknad som var en skugga av vad den brukat vara andra år, men jag köpte en gotlandslimpa i alla fall, som blir god att ha till julbordet. Många bekanta träffade jag och vid grötserveringen var det fullt av folk.

Skinksmörgås och risgrynsgröt smakade väldigt gott

Goaste grannen Rut!

Halv två skulle jag vara på biblioteket där min granne Rut skulle läsa en berättelse på gutamål av den gotländska författaren Anna-Kajsa Hallgard. Rut var så fin i en gammal klänning och berättelsen, Julkorten, var en riktigt rörande historia. Vi var inte så många som sökt oss till bibilioteket, för på Rondo var det samtidigt mannekänguppvisning av kläder från Kupan och dragning på Röda Kors-lotteriet. Det var verkligen en kamp om själarna i dag.

En vända in på Konsum innan jag åkte hem kunde jag inte undvika och nu ska jag sätta igång och steka köttbullar till kvällsmat. Jag blev så himla sugen på det när jag såg färspaketen i kyldisken. Snabbmat i all ära, men vanliga hemgjorda köttbullar är det bästa man kan få.

Ha en fin kväll och första advent!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...