Julmarknad

Idag har det varit julmarknad på Rondo i Klintehamn och fram på förmiddagen gick jag dit. Det blåste som attan, men det har varit ganska varmt i luften, så det var uthärdligt. Det är Lions i Klintehamn som ordnar med den här julmarknaden och den har hållit på så många år nu att det nästan blivit en tradition, men i år var det inte så många utställare, inte så många tomtar och inte så många besökare som vanligt heller. I alla fall tyckte jag det!

Jag började med att köpa mig en tallrik julgröt och en skinksmörgås och det smakade mycket gott. Sen var det dags för mannekänguppvisning. Det var Klinte Kläder som vanligt och de hade mycket snyggt att visa upp.

Efter mannekänguppvisningen gick jag runt och tittade i de olika stånden och köpte lite lotter och vid det här ståndet blev jag stående ganska länge. Henu står det på skylten ovanför Ugandas flagga och den vackra damen är klädd i en traditionell ugandisk klädsel. Damen är Birre, (som jag jobbat mycket tillsammans med på Kupan i Hemse) som arbetar för organisationen Henu i Uganda. Henu, Helth Nest Uganda är en organisation som främst jobbar för att göra levnadssvillkoren för de äldre bättre än de är idag.

Sen var det dags för dragningen av Röda Korsets lotteri och jag vann en vackert planterad amaryllis, men vinsten fick gå vidare till Carina o Bosse som köpte så många lotter av mig när jag gick runt och sålde och dessutom fyllde ju Bosse år igår, så det passade alldeles utmärkt. Hade jag vunnit den där mattan eller den fina fototavlan hade jag nog inte släppt vinsten ifrån mig, men sån tur hade jag inte.

Ha en trevlig lördagskväll och andra advent!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, Klintehamn, Röda Korset, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Julmarknad

 1. Lollo skriver:

  Min man och dotter är på julmarknad idag, men jag känner mig för hängig för att gå bland alla människor. Jag har varit på en marknad i år, och det får nog räcka känner jag …
  Men det är lite mysigt … 😉
  Ha en fin andra adventshelg …
  Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken turgumma du är 😀 Grattis till vinsterna!

  Kram och trevlig lördagskväll

 3. Ulla Anderstedt skriver:

  Det ser mysigt ut på julmarknaden! Så bra att vinna en blomma till födelsedagsbarnet också. Själv håller jag mig undan affärer och jul fram till veckan innan då jag ska handla till vår sill. Men i morgon blir det saffransbröd med barnbanet Axel. Hoppas blåsten far bort från Gotland. Ha en skön helg! kram 😀

 4. Det verkar ha varit en ovanligt trevlig julmarknad du var på! Och att vinna är ju alltid roligt!
  Skinksmörgås och julgröt låter inte heller dumt…
  Här blåser det också som sjutton idag – suck!
  Ha en fin lördagskväll, kram, Monica

 5. Birgitta skriver:

  Åh, så mysigt! Hoppas du hade en trevlig andra advent!

 6. Hillevi skriver:

  Den där ugandiska klädnaden ser mycket fin ut. Du vinner ju för övrigt jämt!
  Läste precis en Jungstedt-deckare från 2011(Det fjärde offret) som till viss del rör sig i Klintehamn och det är så roligt att ha sett alla dina bilder och då vara bekant med Donnersgatan mm! Googlade också och hittade gamla klintefoton och tänkte sända länk men upptäckte att du hade den hemsidan bland dina egna länkar redan (Svanborg/Malmberg). Den sidan är lite rolig för mig också, eftersom anorna hamnar nästgårds till där jag bor.
  Trevlig andra advent!

 7. Geddfish skriver:

  Det var en trevlig tillställning. Det var nåt år sen som jag var på julmarknad, men å andra sidan har jag varit på någon eller några vartenda år tidigare i mina dar.
  Nöjd med min dag, kryper jag nu till kojs. Kram, Gerd

 8. Kraka skriver:

  Du gör så många roliga saker hela tiden. Ha nu en riktigt bra söndag och en bra vecka.

  Kram

 9. wiolettan skriver:

  Att vinna på lotter är trevligt och roligt men det händer inte mig så ofta.
  Fin ugandisk klädsel.
  Jag har en kompis som är ifrån Uganda, huvudstaden Kampala kommer hon ifrån, flydde tillsammans med sin familj under Idi Amin tiden. Hon kom till Sverige, lärde sig svenska och sökte arbete där jag jobbade. Så det var jag som fick intervjuva henne och bestämde att hon skulle få börja hos oss. Hon hade 4 barn. Här i Sverige fick hon ett femte barn.
  Skinksmörgås, det låter jullikt, och gott.
  Trevlig 2:a advent.
  Kram!

Kommentarer inaktiverade.