Julpaketen är skickade

Grått och ruggigt har det varit hela dagen idag och det har duggregnat från och till.
På förmiddagen var vi på Klinte och handlade för jag ville göra i ordning paketet som skulle sändas till Sicilien. Det passade ju bra att göra det idag när Dagens julfråga är inne på det ämnet. Jag fick inte tag i de presenter som jag hade tänkt mig, så det fick bli en nödlösning, vilken ska jag väl inte avslöja här, även om jag knappast tror att de italienska barnbarnen läser mormors blogg, men deras mamma gör nog det och tänk om hon skulle skvallra!
En kartong och de handlingar som ska till när man ska skicka paket utrikes införskaffades på Konsum/Posten tillsammans med en rulle julklappspapper, tape och snöre och så var det bara att åka tillbaka hem och slå in julklapparna, sätta julklappsadresser på paketen och så packa ner dem i kartongen. Fraktsedel och tullhandling skulle fyllas i med angivande av vad innehållet bestod av, hur mycket varje vara vägde och hur mycket jag betalat för dem. Lite småpyssligt, men det är ju inte första gången jag gör det. (Jag trodde att när vi nu är med i EU skulle man inte behöva någon tullhandling, men Konsum/Posten envisas med att den ska vara med.)

Sedan upp på badrumsvågen och väga, för gränsen går vid 5 kg, annars blir det så fasligt dyrt.

Ett år la jag ner en extra kaka Sweitzernöt i julpaketet och den kakan kostade 40:- att skicka, för den gjorde att den magiska 5 kg:s gränsen överskreds. Frågan var om jag skulle ta med paketet hem igen och plocka ur chokladkakan, men då var jag så julutmattad så det orkade jag inte. Paketet fick gå iväg med sin Sweitzernöt.

Den här gången gick det bättre, paketet vägde bara 3,7 kg visade det sig, när jag sedan kom med det till Konsum/Posten för att skicka iväg det, så jag kunde nog pressat ner något mer egentligen. Nu har jag i alla fall sänt iväg det och dessutom med några dagars marginal till sista dagen för att man ska kunna vara säker på att det ska komma fram till jul. Vilken dag det är, vet ju du som svarar på Dagens julfråga idag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *