Julpyssel

Igår satt jag och tänkte på vilket julpysslande jag höll på med förr om åren. Mellan 2005 och 2011 hade jag julsidor och julkalendrar och/eller dagens julfråga, men så 2012 kände jag att ämnet var uttömt och kunde inte komma på några fler idéer för att göra nya frågor.

Under rubriken Arkiv finns det länkar till julpysslet

I år var jag faktiskt på gång i början av november och tänkte att jag åtminstone kunde ha en dagens julfråga i år, men efter att ha gjort en tio-tolv frågor med illustrationer till gick luften ur mig och allt åkte i papperskorgen.

Idag har jag varit på möte med Röda Korset hela eftermiddagen och nu ska jag försöka producera ett protokoll utifrån mina anteckningar. Jag beundrar verkligen vår ordförande, som orkar med allt som ska göras i uppstarten av den här verksamheten. Det är inte lätt att dra igång en secondhandbutik och caféverksamhet som ska drivas av en massa oerfaren personal. Bara att få till ett schema som fungerar för alla är en intill nästan omöjlig uppgift. Själv kommer jag att jobba eftermiddagar på måndagarna (om inte schemat ändras igen).

Trevlig tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

18 svar på Julpyssel

 1. Gunnel skriver:

  Jag minns ett år när jag deltog i Dagens julfråga….och vann! Vilket jobb du la ner på att hitta på frågor, sortera svar och göra tabell. Det var väldigt roligt och lösa frågorna, så jag hoppas givetvis att lusten infinner sig hos dig igen. Kram

  • Ingrid skriver:

   Det var ju väldigt roligt och förutom att jag hade mina egna kalendrar att rodda som var jag med och tävlade hos andra. Vem vet, jag kanske kommer igen ett annat år!
   Kram

 2. ulla laiho skriver:

  Jag beundrar alla som arbetar ideellt i olika organisationer, Röda Korset, PRO osv. Själv klarar jag inte riktigt av att dra mitt strå till stacken.

  I år är första gången utan min man, som avled i juni. Jag flyr fältet hem till min dotter och firar jul med hennes familj. Det ser jag fram emot.

  • Ingrid skriver:

   Det där första året när man ska ta sig genom alla helger är tungt och man inser att ingenting kan bli sig likt igen. Jag hoppas att du får en fin jul trots din sorg.
   Varm kram

 3. Znogge skriver:

  Tänk det minns jag och det var väldigt trevliga frågor! Men jag förstår att det tar sin lilla tid att sammanställa med bilder och allt.

  Kram och trevlig kväll!

 4. Jag tänkte just härom dagen att jag saknade dina fina adventskalendrar ! Men oj vilket jobb det måste ha varit !
  Jag är glad och nöjd om du är glad och nöjd, trevlig tisdagkväll !

 5. Musikanta skriver:

  Jag har gjort några quiz men det har varit mycket jobb med det. Och då har det ju inte alls varit så omfattande som ditt jättejobb med kalendrarna. Just nu är jag trött på att ”underhålla” folk – har haft tre framträdanden med kören sedan i fredags. Så på bloggen skriver jag mest för att underhålla mig själv just nu. Men visst är det kul med responsen man får när man anstränger sig lite speciellt!
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Jag förstår att det kan bli mycket så här i advents- och juletid när man är kyrkomusiker och sjunger i kör. Det är minst sagt högsäsong.
   Visst är det fint att få känna uppskattning!
   Kram

 6. Så synd, att jag inte ”kände” dig då, det hade varit kul med dagens julfråga!
  Hoppas att du känner för att göra om det nästa år…
  Som jag sagt förut: Jag beundrar din aktivitet! Ständigt något på gång! En eloge!
  Kram, Monica

 7. Kicki skriver:

  Du la verkligen ner ett otroligt jobb på dina kalendrar och julfrågor. Jag hängde med flera år och det var så viktigt att öppna dina luckor att jag lånade dator om jag inte var hemma.
  Men som du säger var sak har sin tid och just den tiden är över nu, men roligt var det för en frågesportsnörd som jag.
  Kram/Kicki

 8. Bosse Lidén skriver:

  Detta var nytt för mig. Samtidigt känner jag igen det. Vad synd att du slängde det i papperskorgen. Men jag förstår att det tar otroligt mycket tid och energi. Jag vill ge Röda Korset en stor eloge för allt gått de gör. Kram Bosse

 9. Beppan skriver:

  Här är också en som deltagit i dina julfrågor och tävlingar!
  Riktigt skoj. Det första jag gjorde på morgonen var att kolla dagens….
  Har tänkt på att göra ngt liknande själv, men det får bli när
  jag rår över min egen tid.

Kommentarer inaktiverade.