Julskyltning i Klintehamn

Jag vaknade till en kall och solig söndagsmorgon. Det var jättevackert ute med rimfrost i gräset och när jag ett par timmar senare skulle ta ut min bil för att åka till Stenstugu och få vinterdäcken påsatta var jag väldigt glad att jag har ett garage, för bilarna som stod på parkeringen var alldeles vita av frost. Man kan har roligare än att stå och skrapa is från bilrutorna.

På Stenstugu hade hästarna just blivit utsläppta och de tyckte att det var märkligt med frostigt gräs och is i vattenkaret. Det är ju deras första vinter. Edoardo hjälpte Bosse med däcksbytet så det var snabbt avklarat och sen åkte jag hem igen och började förbereda dagens lunch.

Så blev det dags att gå ner på samhället och titta på julskyltningen. All belysning var tänd och ryktet som gått att vi inte skulle få någon gran på Torget i år var uppenbarligen felaktigt, för där stod den och lyste så vackert.

Runt en mindre gran blev det ringdans när tomteparaden och alla barn anlände till Torget efter en runda i samhället. Åh, nu är det jul igen, åh nu är det jul igen, och julen vara än till påska…….

Inne i Röda Korsets Mötesplats, Secondhand, Café och Blomsterhandel var det knökfullt med folk, men jag lyckades tränga mig in och få en mugg glögg att värma mig med, för det var kallt.

Och kallt var det för Claudio som stod ute på altanen och spelade och sjöng. Där blev det också invigningstal av ordföranden för Röda Korset Gotland, Hans Klintbom, och i stället för att klippa ett invigningsband knöts det två band. Rödakorsare med rött band knöt samman sitt med Suderviljans gröna. Båda butikerna och samarbetet är invigt!

Eldshowen vid ICA hoppade jag över och gick hem efter invigningen, för jag frös så hemskt om fötterna. Jag skulle ha behövt att skinnstövlar och en varm mössa för att det skulle vara behagligt att vara ute.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, Jul, Klintehamn, Röda Korset, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

18 svar på Julskyltning i Klintehamn

 1. Znogge skriver:

  I dag krävdes väl nästan fingervantar för att kunna spela utomhus. Men det hade kanske stört i ackorden 😉

  Kram

 2. Kraka skriver:

  Ja, nu är julskyltningen igång. För min del hade man gärna fått vänta till Första advent. Men det gäller väl att hinna sälja så mycket som möjligt före jul…

  Kram

 3. susan skriver:

  Åh vad mysigt när det är kallt och frostigt på julskyltningen. Nu närmar sig Advent som jag tycker är den bästa tiden:).
  Kram och trevlig Söndagskväll!

 4. En sån trevlig söndag du har haft , och så vackert med all julbelysning på samhället !
  Nu ser vi fram emot första advent med glögg och lutfiskspremiär !

 5. TantGlad skriver:

  Visst är det kallt. Men på en julskyltning hör det till.
  Jag har åxo varit på julskyltning i dag .
  En sån mysig tid det är nu framför oss.

  Tack för fina bilder.
  Varm kram. 😀

  • Ingrid skriver:

   Det är lite tidig julskyltning tycker jag, men nästa söndag är det i Visby och det vill lilla Klintehamn inte konkurrera med.
   Roligt att du gillade bilderna!
   Kram

 6. Det är konstigt, men man fryser alltid på julskyltningar! Man är väl ovan vid kyla och klär sig inte ordentligt? Så fint med alla ljusen i träden hos er!
  Trots att vi nu har snö, så har jag svårt att fatta att det snart är jul…men det är likadant varje år!
  Vi ska först fira våra tvillingbarnbarn, som fyller 12 på lördag, men sen ska jag börja tänka på julmat och julklappar!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Hade jag klätt mig förståndigare hade det nog inte varit några problem, men man är inte van vid kylan.ännu. Grattis till tvillingarna när deras dag kommer.
   Kram, Ingrid

 7. Hillevi skriver:

  Det är så roligt med hästarna på Stenstugu! Djur på gården igen ger nog mycket tillbaka. Sedan är jag så imponerad av familjen, som bytt ö-klimat så radikalt och anpassat sig så fint. 🙂

 8. Visst var och är det kallt, men jag har inte varit utanför dörrarna på flera dagar så mig har det inte gått någon nöd på. 😆 Men idag måste jag till vårdcentralen, sen ska vi kanske åka iväg och köpa potatis. 🙂 Fast vi har en 3-4 kok kvar av den gamla, men Rolle ska testa ett nytt ställe som ligger i Follingbo. Han är alltid ute efter dom maximalt godaste och finaste – och det kan ju vara kul för mig med en liten utflykt. 😉
  Jag vet inte om Claudio berättade att vi träffades i Konsum i torsdags, men jag hälsade till dig i alla fall. Jag – som svensk – vågade mig faktiskt på att säga hej trots att jag bara sett honom en gång tidigare. Vi är ju lite fega vi svenskar….. 🙄
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Så kul att du hejade på Claudio. Han har inte berättat de, men i och för sig har jag inte pratatat så mycket med honom den här helgen. Det har varit fullt upp!
   Kram

 9. wiolettan skriver:

  Vackra bilder du visar. Påminner om att det inte är så länge tills att julen kommer.
  Det var verkligen fullt i café och butiken, det har du fångat bra. All vacker beslyning, så fint.
  Jag är på G igen, en stund i taget.
  Varm kram till dig.

Kommentarer inaktiverade.