Julstök på gång

Jag vaknade till i natt och hade ont i min högerarm igen! Nu är jag övertygad om att det är kassaarbetet på Kupan jag inte tål. Jag är ju så ynka liten och kassaapparaten är hög, så jag måste sträcka mig varje gång jag ska slå in ett belopp. Förmodligen är det det som gör att jag får ont ändå upp i axeln. I dag har jag ringt och pratat med ”chefen” och efterlyst en medarbetare som kan byta av mig i kassan, så att jag slipper stå där så många timmar.

I dag har jag roat mig med att städa köksskåpen och kylskåpet, så nu är julstöket i gång. Jag hittade en del gammalt med utgånget sista förbrukningsdatum och det fanns det som var äldre än de här pepparkakorna. Ett paket Digestivekex från 2011 luktade inte speciellt gott! Det var Åke som tyckte om de kexen och sedan han gick bort har de inte blivit rörda.

Jag satte upp stjärngardinen i köket också och när jag sedan skulle gå ut i soprummet med mina kommpostpåsar fick jag se att vaktmästaren satt upp snökäppar. Vintern är på gång! I morse var det ett par grader kallt och ruskigt halt, men nu är det regnigt och blött.

På Gotland har omröstningen till årets lucia pågått ett tag, men nu måste hela röstningen göras om på grund av röstfusk.
– Någon hade genom ett datorprogram eller app röstat över en halv miljon gånger på en av kandidaterna. Vi vet att Gotlands lucia är populärt, men en halv miljon röster är något i överkant, säger Helagotland.ses redaktionschef Mats Pettersson.

Undrar hur röstaren tänkte?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Odvalds. Bokmärk permalänken.

20 svar på Julstök på gång

 1. znogge skriver:

  Så tråkigt att fuska när det gäller röstningen till årets Lucia. Undrar hur man tänker då för alla vill väl vinna på ett ärligt vis hoppas i alla fall jag.

  Skönt att få gjort rent hus i skåp och annat. Själv borde jag nog köpa nya julgardiner…

  Kram

 2. Skogsnuvan skriver:

  Jo min bil gick igenom och den är också 17 år gammal. Det var i alla fall positivt till skillnad från vädret som fortsätter att snöa och snöa. Det skulle bli tö imorgon så kanske går en del bort. Vägen är oplogad fortfarande

 3. Haha, han måste ha sluntit på ”rösta-knappen”; en halv miljon röster på Gotland – hmmm…
  Kan du inte ha någon sorts pall på Kupan, så att du slipper sträcka dig så? Eller flytta kassaapparaten till ett lägre ställe? För så kan du ju inte ha det!
  Ja, man behöver rensa ut ibland, men det är svårt att hitta datummärkningen många gånger!
  Kram, Monica

 4. Musikanta skriver:

  Jag rensade ut en låda med torrvaror häromdagen och hittade också lite smått och gott som var några år gammalt som ju åkte direkt i sopen. Men vissa saker håller sig – kakaopaketet har många år på nacken men det luktar och smakar som vanligt så det fick vara kvar. Grötriset är säkert tio år gammalt men det kanske jag ska köpa nytt. Jag kokar bara risgrynsgröt ett par gånger om året så det räcker länge.
  Ingrid

 5. Ulla Anderstedt skriver:

  Ja julen är på gång vare sig man vill eller inte. Men i och med att vi idag i kyrkan började samla ihop alster till basaren känns det som det närmar sig. Jag har snålat med att sitta vid datorn på grund av olidlig värk i axeln och armen. Har hittat en bra fysioterapeut med alla moderniteter och förra gången började jag med akupunktur och idag gjorde man ultraljud för att se orsaken till värken. Den övre senan, supraspinatus, har skadats och värken går ut mot nyckelbenet. Går inte att göra ngt åt, så äta mer Alvedon E 65 gäller. Men jag får också akupunktur ett antal ggr för att misnka smärtan. Tål inte antiinflammatorisk medicin. Fick därför tips att köpa en TNS-apparat på Claes Olsson för 500 kr. Den värsta skadan är ändå tyckte jag Bicepsseneruptur, vilket betyder att senan i bicepsmuskeln har gått av. Man kan se på överarmens sida att det bildats en muskelbula.
  Det sista kommer förmodligen att läka av sig självt på något år, men det är ju jul snart och att då vila armen går inte så bra. Jag skriver så uttömmande om detta så du vet; såg att du hade ont i armen. Det är inte så farligt ändå som det låter men tillsammans med alt annat jag har med Sjögrens syndrom blir det extra besvär. Jag får helt enkelt inte sticka eller sitta för mycket vid datorn, TRIST, TRIST! Baka ska jag göra till basarens försäljning och stå och sälja bröd den 2 dec. Det brukar vara så trevligt och 1:a Advent startar julen så fint. Min enda uppgift till firandet med döttrar och familjerna blir att göra två ugnsformer med Janssons frestelse. Hoppas du mår bra jag har följt dig trots inga kommentarer. Jag ser i alla fram mot julen. Det går ju så bra att ordna, döttrarna och jag fixar tillsammans. Jag skriver säkert mer före Jul, men glad 1:a Advent, vi har mycket att stå i nu med planeringen, prismärkning, kaffeservering. Ha det gott! kram

 6. Elisabeth skriver:

  Så trist att någon fuskar med Luciakandidaterna. Skåprengöring behöv ibland. Jag gjorde det innan vi for iväg. När det väl blir gjort, känner jag mig nöjd. Kramar

 7. Elisabeth skriver:

  Glömde kommentera din arm/axel. Överansträng den inte då det kan ta väldigt lång tid att få den bra igen. Bra att du sa till om hjälp, men avstå helt från kassa-apparaten.

 8. Lambergsfrua skriver:

  Det där med din arm låter inget vidare. Nog ska du kunna få en avbytare vid kassan – eller an sån där pall som finns på IKEA för barnen, n’r de ska borsta tänderna eller hjälpa till i köket. De är faktiskt väldigt användbara.
  Jag blir alltid lika förvånad när jag städar i köksskåpen. Senast hittad jag havregryn med utgångsdatum mars 2015… Vilket bara bevisar att vi inte använder havregryn i den här familjen.
  Uppsatta snöstolpar är det ultimata beviset för att vintern är på gång. Suck! Jag längtar redan till våren.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 9. Helena skriver:

  Jag har också haft skåpröjning. För gammalt mjöl betyder att det bakas lite nuförtiden.
  Oj vad tråkigt med din arm. hoppas det finns en lösning.
  Det var våldsamt intresseför Lucia, kanske någon från fastlandet stämt…

 10. wiolettan skriver:

  Säkert är det överansträngning i armen, bra om du kan växla om med jobbet. Att ha ont är inte trevligt.
  Städa skåp, det borde vi också göra, kanske det kan bli av snart.
  Digestivekex är gott, tycker jag, tänk med en liten ostbit på. Men, det är klart 2011, i längsta laget.
  Tänk att det ska fuskas i så mycket nu för tiden, ingen moral eller att tänka på det som är rätt och riktigt.
  Kram!

Kommentarer inaktiverade.