Juni månad börjar…

…på samma sätt som maj slutade – med riktig högsommarvärme. Idag har det faktiskt varit ännu varmare än igår. Vid lunchtid var det 28°, men som tur var lite halvmulet, så det kändes ganska behagligt i alla fall.

På förmiddagen rensade jag och hackade lite i mina rabatter. Det sägs att om man luckrar jorden gör det lika mycket nytta som 10 mm regn. Inte vet jag om det stämmer, men det är ju värt ett försök, för det är otroligt torrt och inget regn verkar det vara på väg. Jag bär på några kannor vatten då och då på kvällarna. Det är bara så mycket så att man håller växterna vid liv, men det förslår ju inte stort.

Svetten lackade och när ryggen började ömma satte jag mig i skuggan och läste en stund. Just nu håller jag på med Bombmakaren och hans kvinna av Leif GW Persson. Jag har kommit halvvägs i den och ännu kan jag inte påstå att den är särskilt spännande, men det kanske kommer…..

Allium i Donnersparken

Efter lunch kom Ann-Marie ut till Klintehamn för att ta en promenad med sin skyddsling Tage och hålla honom sällskap några timmar, medan personalen där han bor hade medarbetarmöte, så då mötte jag upp och gick med dem. Jag går ju nästan alltid ensam på mina promenader, så det är verkligen trevligt att ha någon att gå och småprata med. Varmt var det, speciellt när solen så småningom kom att dominera, men vinden svalkade. Vi var inne på Kupan en stund och kollade läget där och Tage fick en glass och sedan tog vi en promenad ut på hamnen, där vi stod och såg Karlsöbåten lägga ut för dagens sista tur. Därefter gick vi hem till mig och drack eftermiddagskaffe.

Ha en skön onsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

26 svar på Juni månad börjar…

 1. Gunnar skriver:

  Jag hör på nyheterna att vattensituationen bara blir värre på Gotland. Ni hade gärna fått lite av det som kom iKarlstad när vi var borta och som ordakade stora översvämningar.

 2. Znogge skriver:

  Visst är det trevligt med promenadsällskap och lite fika efteråt. Trots att det regnade rejält här i går är det lika torrt så man för en ojämn kamp…

  Kram och trevlig kväll!

 3. Ann-Marie skriver:

  Tack för en trevlig eftermiddag Ingrid, Baxter och jag somnade när vi kom hem, det blir ingen ytterligare promenad ikväll så det så. Eftermiddagen var fin och sån’t är värdefullt för mig. Kram

 4. Musikanta skriver:

  Ska ta det ad notam, det där med att luckra upp jorden. Är också ute på kvällarna och vattnar så hittills har mina penséer klarat sig bra. Konstigt väder, antingen är det iskallt eller smällhett. (Om man nu kan säga så, datorn gillar det inte och föreslår smällfet.)
  Ska inte läsa den boken om du har kommit halvvägs och den fortfarande inte är spännande!
  Kram från Ingrid

 5. Lika varmt här! Men idag har jag tagit årets första dopp i havet och det var härligt svalkande, även om det säkert var 20 grader! Såå skönt!
  Visst är det trevligt med sällskap på promenaderna! Det är ju inte alltid min syster och jag har tid på samma gång och då har jag en tendens att hoppa över. Men jag jobbar lite i trädgården istället… Dessa dagar har det dock varit för varmt för både promenader och trädgårdsarbete.
  Torrt har vi också, men maken brukar gå ut och vattna en stund på kvällen.
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag hade funderingar på att åka till stranden idag, men fick annat att göra på förmiddagen och i eftermiddag satt jag i skuggan och läste.
   Nu har jag också varit ute med några kannor vatten.
   Kram

 6. Gunnel skriver:

  Det har blivit rejält varmt nu. Regnet faller runt Åstorp, men vi tycks ha ett stort paraply över oss för här är fortfarande torrt. Det är skönast sent på kvällen, tycker jag. Kram

 7. Hej! Ni verkar ha det ganska behagligt i alla fall. jag skall inte klaga, vi har det hur fint som helst. just nu kom husse hem efter en prom med Skorpan. Så nu skall här fikas. Kramar från oss. BOB. 8)

 8. Anne-Lie skriver:

  Ja, vilken sommarvärme och sommartorka vi har. Det går åt vatten till planteringarna. Men perennerna får stå där i gassande värme.
  Så trevligt att du fick lite sällskap på din promenad.
  Kram!

 9. Kicki skriver:

  Jag såg på nyheterna igår vilken vattenbrist ni har på Gotland.
  Att luckra i jorden har iaf det goda med sig att man stör ogräset, så det inte tar sig.
  Vi hade också väldigt varmt igår och det verkar bli lika idag.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Här är verkligen besvärligt och bland annat handelsträdgårdarna drabbas verkligen hårt. Suderviljan och alla andra får inte vattna med slang. Det är inte lätt att hålla de stora växthusen vid liv med kannvattning.
   Hur ska det blir när den stora turistinvasionen sätter gång?!
   Kram

 10. Karin skriver:

  Nu gäller det verkligen att njuta! Gillar man inte solen kan man dra sig till skuggan, och det gör jag gärna. Vi har förmånen att ha två terrasser, en i öster och en i väster. Bra att man kan välja!
  Kramar Karin

 11. Här var det 29 grader och inte 17 såg vi några behagliga slöjdimmor på himlen! 😥 Vi har ju brunn och får tydligen vattna med slang, men vi gör inte det längre. Det skulle iaf inte räcka till hela trädgården. Så nu börjar det se hemskt ut överallt. Utom i växthuset och på altanen där det går MASSOR av vatten både morgon och kväll. I växthuset har det gått upp till hela 55 grader, men idag är det ”bara” 42!
  Vi är ju nybörjare, men så mycket har vi fattat att vi behöver skuggväv. som prov satt vi upp 3 st myggnät för dörrar med kardborrfastsättning. Det gick inte – klistret på kardborrdelen som skulle upp på växthuset list smälte och så ramlade myggnäten ner. 👿
  Så just nu är Rolle ute där för att skruva upp en gardintråd och så ska jag hänga upp 5 chiffonggardiner på den. Jag kan inte vara med där ute i värmen just nu, det räckte med att jag vattnade och tog in myggnäten så var man helt slut! 😉
  NU VILL JAG HA REGN!!!!! 🙄
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   När jag mötte Ann-Marie vid 1-tiden var det riktigt mulet över Klintehamn. Det kan verkligen vara skillnad på ett så litet avstånd.
   Vi hoppas på regn!
   Kram

 12. Lambergsfrua skriver:

  I den här värmen är det viktigt att även ge oss själva rikligt med vatten för att förhindra uttorkning. Svalkande kram!
  Lambergsfrua

 13. Bia skriver:

  Hej!
  Ja, juni har varit himla varm hittills!
  För varm, om du frågar mig.
  På min saker-att-göra-medan-jag-kan-lista står
  det att jag ska besöka Gotland, men det vete tusan om det blir av!
  Jag har ju så mycket att göra, sedan jag blev pensionär. 🙂
  Du visar så många vackra bilder från din ö, så lite sugen blir en allt.
  Ha en skön långhelg!
  Kram/Bia

  • Ingrid skriver:

   Visst ska du besöka Gotland någon gång Bia! Här är jättefint även om det är som bäst vår och höst. Mitt i värsta sommarruschen håller man sig helst hemma.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.