När Fan blir gammal blir han kriminell

Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har det långtråkigt där de bor på servicehuset Diamanten. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Antagligen skulle de ha det mycket bättre i fängelse!
Märtha får en snilleblixt – de ska begå ett brott och se till att de blir dömda….

Den här boken läser jag nu och den är riktigt rolig. Den är lite i stil med Hundraåringen, En man som heter Ove och Analfabeten som kunde räkna.

Att det inte är helt lätt att bli kriminell och bli tagen på allvar när man är i 80-årsåldern framgår helt klart. Gamlingarna kläcker den ena idén efter den andra, men på något sätt går det mesta fel. I likhet med de andra tre böckerna är det här ingenting som man sträckläser, men några kapitel då och då får mig att sitta och småle.

Det är grått idag, men förmiddagen var ganska skaplig, så då tog jag mig en promenad och när jag kom hem blev jag bjuden på lunch hos en granne. Hon ville ha lite hjälp med sin dator också och till en del löste jag hennes problem, men inte helt. Fast nu har jag suttit här och klurat lite, så jag tror att jag får gå tillbaka och testa en ny lösning.

Dagens gutamålsord: Såfflukes dag

Det kan kännas trögt att nu möta vardagen efter allt festande och firande. Om man unnar sig en liten stund på sofflocket kan det kännas lättare.

Ha en fin fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...