Kaffetåren den bästa är….

…av alla jordiska drycker, sägs det ju och nu kan man med gott samvete ta en extra kopp, för nya rön visar att koffeinet i ”riktigt” kaffe kan ha en skyddande effekt mot hudcancer.

Man har följt 110000 personer under 20 års tid och av dem har drygt 20000 utvecklat basalcellscancer. Får verkligen 20% av befolkningen den formen av cancer? I så fall ligger man ju verkligen illa till.

Min kaffekonsumtion har minskat en hel del sedan jag slutade jobba, men visst startar jag dagen med en och annan kopp och eftermiddagskaffet är ett måste. Nu börjar jag fundera på att jag som gillar solen, nog får ta den där extra koppen!

Idag är det mulet och grått väder igen, så risken för solskador är lika med noll. Vad är det med den här sommaren egentligen? Jag är inte helt nöjd med den!

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Kaffetåren den bästa är….

 1. Kaffe i gott, som sådant, utan mjölk och socker. Men magen blir lite lös om jag dricker för mycket. Så vill man tänka positivt är det bara att dricka kaffe om magen råkar vara hård 😀

 2. Lambergsfrua skriver:

  Jag läste också om den där undersökningen – mycket intressant, både skrämmande och tankeväckande. 20% är väldigt många. Jag får nog se till att Mannen i Mitt Liv tar ett par koppar extra varje dag, eftersom han har opererat bort flera mailgna melanom på kroppen. Sol är något vi undviker, däremot dagliga promenader (stavtrav) i dagsljus. Man behöver ju inte ha direkt solljus för att kroppen ska bilda D-vitamin.
  Önskar dig en fin dag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar ju att ligga eller sitta i solen en stund då och då. Förr kunde jag ligga och pressa hur länge som helst, men jag tål solen ganska bra och brände mig sällan.
   Ett par timmars sol runt lunchtid fick vi idag, men nu är det mulet igen.
   Kram!

 3. Laila Östergren skriver:

  Nu skiner solen igen. Ha en skön söndag du också.

 4. susan skriver:

  Rödvin är bra för blodet och mörk choklad är nyttigt. Nu är också kaffe bra…..Jag blir så lycklig:)
  Kram Susan

 5. Ailas skriver:

  Nu är det så att allt är bra och allt är farligt. Det gäller bara att läsa tillräckligt många undersökningar så kommer beskeden.
  Hoppas att du har det gott, trots vädret. Här har det regnat hela dan, men inget att göra åt. Man kan ha kul ändå.

  Kram

 6. Kicki skriver:

  Åh, alla dessa nya rön om både det ena och det andra. Det är nog lugnast att vara som man är och äta och dricka som man brukar (och hoppas på det bästa) Kram Kicki

 7. Gun skriver:

  Kaffe är gott vilken tid som helst på dygnet. Tryckande kvalmigt väder har vi här, lite regn men ingen åska ännu. Hoppas spågubbarna har fel angående den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *