Idag firas de vänsterhäntas dag, som på gutamål kan heta kaitlabbens dag. Kaitlabben, eller kaitu, är vänstra handen, och den vänsterhänte är kaithäntar.

Foto: James Gibbon

Förr tvingades barn som var vänsterhänta att använda höger hand och de ansågs mindre begåvade än högerhänta om de inte klarade det. Det är tur att det synsättet inte längre gäller.

Bäst av allt vore det väl om man kunde använda båda händerna. Jag är extremt högerhänt och min vänster duger inte mycket till annat än som stöd och hjälp till den högra. Jag har försökt skriva mitt namn med vänster hand och det gick inte bra. Det textade går väl att läsa, det var värre att få till skrivstilen. Vad ser det ut som, en första- eller andraklassare kanske?

Solen skiner, det blåser och på himlen tornar molnen upp sig som vanligt. Jag ska ta en promenad till apoteket och fylla på medicinförrådet. Jag tog min sista veckotablett mot benskörheten i morse och kalktabletterna är också slut.

Jag måste nog ta en vända in på Konsum också, för jag är extremt godissugen. Jag har ätit vindruvor, som jag tog med mig från växthuset på Stenstugu, kan det vara så att de har satt igång sötsuget?

Dagens ordspråk:

Den frånvarande får nöja sig med de närvarandes beslut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...