Kakel och Skavlan

Den här lördagen blev ännu en dag med grått och regnigt väder och termometern har legat på ungefär +5°. Igår kom det några snöflingor på eftermiddagen, men det var ingenting som blev kvar på marken.

På förmiddagen idag kom Bosse hit och satte igång med att kakla i köket.

Kaklet kom två dagar före julafton och så bråttom hade jag inte att få upp det, så att han skulle behöva hålla på med det precis före jul och i helgen, men idag var det alltså dags. I morgon ska det fogas och göras klart och jag är mycket nöjd med resultatet så här långt i alla fall.

När Bosse var klar och hade åkt hem städade jag av, åt lite lunch och sedan gick jag ut på en promenad. Det var ganska behagligt, men det började duggregna en aning innan jag hann hem.

På Klinte var det alldeles lugnt så här på lördagseftermiddagen när bara livsmedelsaffärerna är öppna. En och annan hundägare var ute på en rastningsvända med sin jycke, annars var jag ganska ensam på samhället.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jag såg på Skavlan igår kväll och måste säga att jag nästan fick en chock när jag hörde Gro Harlem Brundtland berätta om hur hon lyfte ur sin då 10-åriga son Knut ur bilen för att han bråkade och lät honom på egen hand ta sig hem med tåg och buss. Det är klart att det var andra tider då, men behandlade en förälder idag sitt barn på det sättet och det kom till myndigheternas kännedom blev de väl av med vårdnaden. Sonen Knut, som idag är drygt 50 år och också var med i studion, såg besvärad ut och det med rätta. 😉

Kristina Lugn däremot var jättebra, det finns absolut ingen som hon och på något sätt blir hon vackrare ju äldre hon blir. Förr tyckte jag att hon såg förfärlig ut, men det gör hon inte längre och det var en underbar historia hon berättade om vedermödorna när hon skulle skriva ett ode till Victoria och Daniels bröllop.

Dagens ordspråk:

Från framgång till motgång är det ett litet steg, från motgång till framgång är det en lång väg att gå.

Ha en skön lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV, Tyckt. Bokmärk permalänken.

44 kommentarer till Kakel och Skavlan

 1. God eftermiddag Ingrid !
  Snart kväll.

  Mycket snyggt kakel. Ljust .Där får Du aldrig tråkigt i köket.

  Tyckte också att Kristna Lugn var bättre än förr och så pratade hon lite
  snabbare. men kanske hon alltid var drogad förr.

  Vi har fått snö, det vräkte ner idag men avtagit nu.
  Tror Du inte de plogade och sandade vid ett.Det blir ju bara
  värre då.

  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Jag har då aldrig hört talas om att Kristina Lugn missbrukat vare sig det ena eller det andra!! Hon är en fantastisk person som är värd all respekt för det hon åstadkommit.

   Här har vi sluppit undan snön än så länge, men den kommer säkert och med den kommer halkan.
   Kram

 2. GeddFish skriver:

  Jag såg hela Skavlan igår och jag håller med dig, det var förskräckligt med den lille 10-årige Knut! Mitt äldsta barn fyller 45 i år, så detta skulle ha inträffat 5 år tidigare, då om man jämför när min son var 10, så hade jag inte i vildaste fantasin gjort något sådant!
  Och Kristina Lugn tyckte jag om också…..
  Du kommer att få supersnyggt i köket! Kram, Gerd♥

  • Ingrid skriver:

   Jag tänker på mina barn och jag skulle aldrig drömt om att släppa dem vind för våg i Visby och låta dem ta sig hem på egen hand när de var 10 år. Jag fattar inte vad hon tänkte på när hon satt där och berättade om det……
   Kul att du gillar mitt kök Gerd!
   Kram

 3. Lena & Jan skriver:

  Gratulerar till ditt vackra kök med färdig kakelsättning just vid juletid är lätt att minnas framgent! Vackert färgval, stämningsfullt o trivsamt ser det ut 😀
  Den stiltje som beskrivs på byn har vi även här på sydkusten i Spanien idag, naturen liksom återhämtar sig ett tag med lite dis o gråa nyanser efter gårdagens fräsande vågor ca 100 m från vår boplats där vi övervintrar tillsammans med många nord EU husbilsmänniskor. Temperaturmässigt +17 är väl kanske det enda som skiljer om vi jmf med Gotland eller Skåne där vi har vårt hemman. Forts trevlig helg!

  • Ingrid skriver:

   Jag kan tänka mig att ni också har det lugnt den här årstiden. Fast 17 grader låter ju som rena sommarvärmen jämfört med vad som väntar här.
   Ha en fin helg ni också!
   Kram

 4. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!

  Men så skönt att du äntligen hittat det kakel som du vill ha och att det nu börjar komma på plats, måste kännas skönt att få köket klart och det ser jättesnyggt ut. Duktig son du har 🙂

  Har exakt samma åsikt som du 🙂

  Tycker också att Kristina Lugn såg riktigt tjusig ut men det där med Gro gillar jag inte alls 🙁

  Min dotter fyller 44 nästa månad och aldrig i min vildaste fantasi skulle jag ha behandlat henne på det viset varken som 10-åring eller senare. Och inte var det andra tider då inte…
  Nä, den där Gro är en tuff dam och att genera sin vuxne son i Tv på det viset är oförsvarbart och han såg då verkligen ”stukad ut”.

  Men så bra att du skrivit om innehållet i boken ”Analfabeten..”, slipper jag läsa den…
  Har inte läst om 100-åringen, utan ska se den om den kommer att visas på TV hade jag tänkt.

  Nu spås det minusgrade framöver så det kommer att bli riktigt halt efter allt regn som öst ner den senaste tiden.

  Nu är i alla fall det lilla jag hade framme över julen borta och det känns riktigt skönt att bli av med allt rött och på onsdag är det tulpanens dag så det känns att vi har en vår som lurar runt hörnet 🙂
  Ha det så gott! Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att jag kommer att trivas riktigt bra i mitt kök nu. Så fort det blir klart kommer det givetvis en ny bild. 😉
   Jag passade ju på att gå ut idag medan det ännu var ”lenväder”, halka är inte roligt alls, men man får väl ta till broddarna så går det väl ändå.
   På måndag eller tisdag förpassas alla julsakerna till förrådet.
   Kram

 5. Ulla Anderstedt skriver:

  Jag reagerade likadant som Du på Gros berätelse om hur hon släppte av sin 10-åring och lät honom ta sig hem själv. Precis, som du säger, idag skulle myndigheterna gripa in om de fick kännedom om det. Jag har alltid gillat Kristina Lugn, som säger så bra saker rakt ut. Här hade det kommit litet snö i morse – så pass mycket att snöplogarna väckte mig. Ikväll ser jag på ”Stjärnorna på slottet”, men inte något mer. Läsningen lockar mer. Ha enskön helg!
  kram

 6. Vonna skriver:

  Måste erkänna att jag alltid har tyckt om Kristina Lugn ! I med o motgång! Vi har ju inget som helst gemensamt ? Eller har vi det?? Att hon tagit droger har jag aldrig hört talas om?

  Vet inte om jag alltid gjort rätt som Mamma? Men slängt ut honom ur bilen för lite bråk, det vet jag att jag inte gjort! Skamligt !!Finns de nån Mamma här i värden som tycker hon gjort rätt alla gånger?? Inte lätt att vara perfekt Mamma. Kramar till Dig Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Jag har heller aldrig hört talas om att hon missbrukat varken det ena eller det andra. Hon är en härlig personlighet.
   Det finns nog ingen mamma som inte ångrar någonting man gjort eller någonting man inte gjort, men att sitta i TV och berätta om en sån här sak tycker jag tyder på väldigt dåligt omdöme.
   Kram

 7. Hillevi skriver:

  Kaklet ser mycket bra ut!

  Kristina Lugn… för mig är hon för alltid kvinnan med håret över halva ansiktet och med ett tal i extra slow motion. Fast jag VET att hon är väldigt begåvad men eftersom jag ytterst sällan ser på TV, så missar jag mycket.

 8. Kraka skriver:

  Jag gillar också kristina Lugn. Hon är en fantastisk person.

  Kram och trevlig helg!

 9. Tja syster!
  Verkligen snyggt !
  Vi hörs 😀

 10. Znogge skriver:

  Så snyggt det ser ut! Du får visa en bild när det är fogat också. Annorlunda och trevlig mönsterpassning.

  Kram

 11. Elisabeth skriver:

  Så fint du får det! Bra med händig hjälp! Elisabeth

 12. Karin skriver:

  Kaklet är jättefint, och skönt att få ”nära” hjälp med uppsättningen.
  Såg också Skavlan igår, och fick tvärtom vibbar. Kristina Lugn framstod som virrig och pratade i mun på alla. Gro gjorde rätt som markerade att hon inte kunde köra bil med tre bråkiga barn i baksätet. För 40 år sedan, kunde en 10-åring klara sig själv ganska bra. Att reagera så i dagens samhälle är oklokt, med den intensiva trafiken och kriminaliteten.
  Kram på dig, och ha en fin söndag!
  Karin

  • Ingrid skriver:

   Där ser man!
   Din reaktion blev tvärtom mot min. Men nu är jag ju sedan gammalt förtjust i Kristina Lugn. Visst var det rätt att av Gro att markera att hon inte kunde köra när barnen bråkade så, men att skylla allt på 10-åringen och kasta ut honom ur bilen för att ta sig hem själv anser jag är på gränsen till barnmisshandel. Det är synd om den äldste i en barnaskara om han hanteras på det här sättet.

   Hoppas att du får en fin söndag du också!
   Kram

 13. Gunnar skriver:

  Det blir verkligen fint i ditt kök. Ljusa färger passar bra i ett kök tycker jag.
  Jag reagerade på samma sätt när jag såg Skavlan. Så gör man inte med barn.
  Vi har minus 8 och snö så här är det vinter nu.

 14. Laila Östergren skriver:

  Köket blir jättefint.
  Jag såg inte Skavlan från början så jag missade Gro helt. Jag håller med dig om Kristina Lugn. Hon både låter bättre och ser bättre ut nu.

 15. Raija skriver:

  Kul att du äntligen får kaklet på plats. Ser jättefint ut och roligt med en annorlunda plattsättning. Såg inte Skavlan, för vi tittade på en deckare istället.

 16. Skogsnuvan skriver:

  Jag gillar ditt kök Oj så snyggt det blev och vilket fint kakel. Inte vitt och svart och blankt utan allt i mjuka fina nyanser. Grattis till det fina köket

 17. Ursnyggt kakel – och väldigt snyggt uppsatt! I det här tjusiga köket kommer du verkligen att trivas!! 😆
  Såg inte programmet, men hur kan man göra så mot ett barn!? FRUKTANSVÄRT!! 😯
  Kommer ihåg när jag var 8-9 år och hela skolan åkte med buss och badade i ett poolområde utanför Stockholm. Min pappa (som var som en hönsmamma) åkte dit för att plocka upp mig, men fick höra att jag hade åkt redan. Vilket jag alltså inte hade! 🙄
  Jag satt och väntade och hörde hans röst men hann inte ikapp honom. Sen fick jag gå hem – gråtandes – c:a 1-1,5 mil. Alltså vid infarten till Stockholm, vi bodde precis utanför Hornstull. På den tiden var det naturligtvis inte så mycket trafik och jag gick ju hem 3 km varje dag, men ändå….. 😥 Pappa var lika förtvivlad som jag när jag så småningom kom hem och han fick reda på vad som hänt. Minnet av det hela sitter som inbränt! 👿

  • Ingrid skriver:

   Jag ska framföra det där med uppsättning till Bosse, den var hans idé. Jag hade tänkt mig något annorlunda, men tycker att det här blev bra.
   Jag förstår att både du och din pappa mådde väldigt dåligt av den där upplevelsen.
   Kram

 18. Suss skriver:

  Så FINT du får i köket. Det är alltid roligt att göra om lite hemma, fast att kakla känns inte som en liten förändring. Jag är inte helt nöjd med vårt kök och vi har pratat om att ta bort en hoper spotlights infogade i en överhängande hylla ovanpå köksskåpen. De blir KOKHETA och ger inte det ljus jag behöver för att se tillräckligt bra. Jag vill ha bort hyllorna också och nu har jag fått kärestan med mig på den idén, han är livrädd när det blir så där varmt.
  Det ska bli roligt att se hela köket när det är färdigt. KRAM!
  P.S. Har ni ingen snö?

 19. Ja, nog hade man troligtvis blivit av med vårdnaden i dag om den där historien fått offentlighet.
  Ändå tycker jag att uppfostran inte ska vara slapp. Man ska inte slå barn och kanske inte tvinga dem gå långa vägar i minusgrader… ja, det finns ju gränser med allt. Främst ska man väl kunna TALA sina barn till rätta, men lätt är det väl för mig att säga som inga barn har 🙄

 20. Astrid skriver:

  Jag håller med dig om Kristina.
  Jag såg inte Skavlan, jag har varit utan dator så länge så den lockade mer
  Jag såg när dom skulle försöka ta sig fram i Alaska tror det var på fyran
  Det ser ut att bli snyggt när det är klart i köket, wow

 21. Eva Henriksson skriver:

  Skavlan är ett mycket engagerande program i alla fall. Gästerna kommer fram och de talar om viktiga saker och det gillar jag.
  Kristina Lugn skriver fantastiskt.
  Gros barnuppfostran får väl stå för henne. Jag hade aldrig kastat ut honom men jag hade stannat och skällt en stund.

 22. Ailas skriver:

  Grattis till det fina kaklet, ser jättebra ut! Nu kommer det att bli extra roligt att vara i köket och du kommer att åstadkomma under. Den första du bjuder dit blir väl den duktige sonen?

  Jag har fortfarande ingen TV, så har ingen aning om vad som försiggår i den världen. Det existerar inte för mig och har ingen aning om hur mycket jag missar. Det känns som om jag klarar mig utan.

  Trevlig kväll. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *