Kakelvånda

Idag har jag och äldste sonen snurrat runt i alla affärer i Visby och letat kakel. De jag hade på förslag här i bloggen visade sig inte alls vara så fina som i katalogen, så det blir inget av dem i alla fall. Vi hittade ett kakel likt nr 1 och tog hem det på prov, men det var alldeles för mesigt och blekt. Nu har jag varit i vår lokala färgaffär och tittat och ska åka dit och låna hem några prover över helgen lite senare i eftermiddag. Det är inte lätt det här!!

Jag får trösta mig genom att njuta av de vackra liljorna som snickarna hade med sig i onsdags. De blommar så vackert och doftar så gott. Och ännu har jag en bit tårta kvar till eftermiddagskaffet.

När vi kom hem från Visby åkte jag upp på gravarna och gjorde fint där inför helgen. Jag tände ljusen också, för det är så mulet och grått idag, så det kändes rätt. Jag får väl ta en sväng upp i morgon eftermiddag och se till att ljusen inte har slocknat.

Enligt allnakku är det Kåilus dag idag.

Kåile är en ho, t.ex. en grisho, där mat och vatten serverades. Till hönsen hade man förr ofta en urgröpt sandsten. Man kan också göra a langg kåile ti lambi.

Vi hade en kåile i trä i grishuset och när Bosse var liten släpade han och hans lekkamrat iväg med kåilen till bäcken bakom ladugården och använde den som båt. De var två väldigt påhittiga och kreativa gossar. 😉

Ha en fin fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Allhelgonahelgen, Visby. Bokmärk permalänken.

10 svar på Kakelvånda

 1. Znogge skriver:

  Tyvärr är det ofta så att katalogen och verkligheten skiljer sig åt en hel del. Du får leta vidare och förr eller senare så hittar du det rätta!

  Ha en fin fredagskväll!

 2. Raija skriver:

  Kul att leta kakel och hoppas du hittar det som känns rätt. Vi borde också göra det, för vi har en bänkskiva kvar att byta i köket och måste då byta kakel. Men vi har inte börjat titta alls.

 3. Du ska inte se det som något ”jobbigt” det här med att leta kakel! Det är ju roligt – tänka vad fint det kommer att bli sen….. 😉
  Helt otroliga snickare, såna behöver vi fler av! 😆
  Trist väder, men vi ska strax iväg ändå för en tripp. Först till Ljugarn och höstmarknaden där och sen en prommis – förmodligen i Folhammar – med Santos. Ja, om det inte vräker ner förstås! 😛
  TREVLIG HELG

 4. Lambergsfrua skriver:

  Vad tråkigt att kakelfärgen inte stämde med katalogens, men så är det nästan alltid. Sen är det svårt att bilda sig en uppfattning av hur det kommer att se ut, när man bara har ett litet prov att titta på. Lite roligt är det ändå att leta fram något som man gillar – och det tror jag att du hittar snart.

  Vilka mysiga snickare som hade med sig både tårta och blommor och pampiga blommor dessutom. Såna hantverkare växer inte på träd 😉

  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Det blir säkert bra till slut och det är bra att ta sig en funderare, inte välja det första bästa 🙂

Kommentarer inaktiverade.