Källinggviku – Sara – Peder Fredricson

Källinggviku, fruntimmersveckan startar i dag och jag har läst i några bloggar att man inte gillar ordet fruntimmer, men här på Gotland pratar vi om källinggar och kom ihåg att på gutamål är det fint att vara källingg! Varför ordet stavas som det gör, beror på att vi uttalar det precis som det stavas, med ett mjukt ng och sedan ett hårt g på slutet.

I dag är det Sara som har namnsdag och ska det regna någon gång i juli månad så är det ju i källinggviku och i dag hade jag faktiskt förhoppning om att Sara skulle ordna till en skur.

Jag har jobbat ett extrapass på Kupan i dag och en stund efter att jag kommit dit mulnade det till allt mer och åskan började mullra. Nu då!!! Det mullrade en gång till och så kom regnet! Jag sprang ut på terrassen och bredde ut armarna för att få en dusch och jag fick väl ca 10 droppar på varje arm, men sen slutade det regna, åskan drog vidare och molnen också. Några rapporter från kunder pratar om 14 mm i Fardhem och ännu mera på andra platser söderut på ön. Hoppas att Margareta lyckas släppa ner en ordentlig skur över Klintehamn i morgon!

När jag kom hem vid halvfemtiden började jag lyssna på Peder Fredricsons sommarprat medan jag vattnade rabatterna på uteplatsen och jag lyssnar fortfarande på honom. Mitt hästintresse är måttligt, men han har varit rätt personlig och trevlig att lyssna på och han spelar en omväxlande musik.

Nu är det dags för kvällsmat. Matjesill hade jag tänkt mig, för det är ju bra att äta något salt nu när man svettas mycket.

Grattis alla Saror!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, Sommar i P1 2018, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Källinggviku – Sara – Peder Fredricson

 1. Sådär har det varit flera gånger här också: Det mulnar, ser mörkt ut och så kommer det bara några droppar; altanen blir lite prickig…
  Denna sommar kommer att gå till historien som den torraste någonsin. Man får ju vara glad så länge det inte börjar brinna, det gör det ju på så många ställen nu!
  Vi ska äta skaldjurssallad idag, det är också lite salt!
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Här brann det i onsdags, bara en bit härifrån Odvalds, så man kände röklukten 4 ha brann av och det var en skördetröska som satte eld på åkern och nu i kväll brinner det på södra Gotland.
   Skaldjurssallad är också gott!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Här fixade Sara inget regn trots att vi hade två att förlita oss på. Men vi har inte lika varmt som i mellersta Sverige så vi ska väl inte klaga!

  Kram

 3. Märtha skriver:

  På min barndomsdialekt säger vi tjärng.Borde stava på ert sätt, eftersom det uttalas med hårt g i slutet. Nu har jag upplevt en het vecka på diverse ställen i Finland, sist i Nyslott på operaföreställningar i Olofsborg – där det var hett för både publik och sångare.Fem mm regn kom på morgonen-förmiddagen idag, men ett stort åskmoln bara seglade förbi några kilometer norr om oss! Så vi kunde plocka vinbär i lugn och ro… Snart kommer det inlägg… Ha det gott! Märtha

Kommentarer inaktiverade.