Källinggviku – Snuvad på konfekten

Källinggviku, käringveckan, inleds med denna dag som tillägnas all källinggar, med och utan namnsdag i veckan. Kom ihåg att på gutamål är det fint att vara källingg!

Så står det i allnakku idag och Sara är dagens namn. Jag kan inte påminna mig att jag känner någon Sara personligen, men det finns ju ett antal författare, sångare och skådespelare med det förnamnet. Det ska ju regna extra mycket under källinggviku, så vi får väl se hur det kommer att gå idag. Förmiddagen har i alla fall varit fin, men det har mulnat till nu och det blåser hemskt. Det skulle vara lite trist om det blir regn i kväll, för då är det Allsång i Donnersparken och jag ska vara med där och sälja lotter för Röda Korset. Det är en lite ovanligt konstellation som ordnar med den här kvällen och har så gjort under flera år en söndag i juli – PRO och Röda Korset, men samarbetet brukar gå bra.

Det var en härlig morgon idag och jag satt ute och drack kaffe och löste lite korsord i solskenet och när jag tröttnade på det och kommit i ordning gick jag ut på en promenad. Jag tänkte gå runt Warfsholmen och så eventullet fortsätta ut till Hamncaféet och äta lunch där.

En hel äng full av prästkragar och så praktlysing

Cikoria vid bron över Sandaån

Amanda från Brändö

När jag kom ut på hamnen fick jag se den Åländska flaggan på långt håll och det var lite kul att se varifrån båten kommer. På Brändö har jag varit och där har vi flera bekanta som varit här och hälsat på.

Glatt fortsatte jag fram till Hamncaféet, bara för att mötas av en skylt där det stod: Stängt söndagen den 19/7 på grund av en stor beställning. Så snopet, jag blev snuvad på konfekten! Det var bara att fortsätta och gå hem.

Sillgrisslan vid infarten till Klintehamn

Väl inne i samhället igen gick jag in på Konsum och köpte mig lite jordgubbar som tröst och de fick bli min lunch.

I eftermiddag har jag lyssnat på Sommar i P1 med Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för LO. Han verkar vara mycket sympatisk och, med den bakgrund han har, väldigt lämpad för sin post som chef för LO. Han är mer än värd att lyssna på, för hans berättelse om sina hårt arbetande föräldrar rönte verkligen till eftertanke. Han kallar sig själv feminist och spelade bara musik med kvinnliga artister och så har han tagit ett beslut att inte dricka alkohol, eftersom han inte tycker om sig själv när han blir full.

Betyg: Prat: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Musik: ♪ ♪ ♪ ♪

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader, Radioprogram, Röda Korset och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Källinggviku – Snuvad på konfekten

 1. Znogge skriver:

  Här har det redan regnat så fruntimmersveckan sköter sig 😉

  Kram

 2. Ann-Marie skriver:

  Cikoria Ingrid – – Tack för senast och på återseende blir det nog ikväll. Till 22 bör vi vara hemma så då kan jag lyssna på reprisen av sommarprogrammet. Ida har lagat indisk kikärtsgryta med lime, banan o jordnötter. Det smakade utomordentligt gott. Kram

 3. Hillevi skriver:

  Hoppas att ni får uppehåll ikväll, fruntimmersveckan till trots. Jag såg också lite cikoria idag och egentligen skulle man prova att göra lite ”kaffesurr”, bara för känslan att veta hur det smakar alla gånger man läser om det.

  Så en fråga angående dina fantastiska pelargoner! De var lia otroliga förra året – hur gööööör du?!

 4. Gunnar skriver:

  Vi har en Sara i släkten som har namnsdag idag. Lätt att komma ihåg eftersom hennes dotter fyller år samma dag.
  Visst är det snopet när man har ställt in sig på att få en fika på favoritstället och finner att det är stängt

 5. Lambergsfrua skriver:

  Vi har inte haft regn ännu, men det har blåst rejält både igår och idag.
  Vad snopet att Hamncaféet var stängt när du ville dit in. Jordgubbar är en bra och god kompensation 🙂
  Så vackra sommarblomster!
  ha en fin fortsättning på dagen!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Jag hoppas verkligen att det kommer lite regn idag, vi har inte fått många droppar här precis. Inatt kom det t.ex. 1 mm. När våra vänner i Guldrupe härom dagen fick 22-23 mm fick vi ingenting! Träden i parken torkar och blir det inget idag så MÅSTE Rolle vattna! 😥
  Snopet att fiket hade stängt, det gäller tydligen att vara förberedd på det mesta. Därför har jag redan nu bokat in ett sällskap på 6 pers och hund nästa söndag på det nya mexikanska stället i Gothem. Rolle och jag ÄLSKAR mexikanskt och ett av paren tror jag inte maten blir något problem för, men dom andra två….. 🙄
  Men det är ju så att all mexikansk mat inte är stark, det finns mild mexikansk mat också och kanske dom kan bjuda på en grillad korv och potatis också (en favorit hos en av mina gäster). Sen är det ju så att det är jag som fyller 70, så jag bestämmer var jag vill gå. Vill man inte gå med så är det bara att stanna hemma…..eller hur!? 😆
  KRAM
  Susie

 7. Elisabeth skriver:

  Vackra blomsterbilder och blå himmel i fruntimmersveckan! Vi har haft lite regn i natt och mörk himmel nu. Kramar

 8. Musikanta skriver:

  Haha, vem tycker om sig själv om man blir full? Det låter som ett bra sommarprogram så det ska jag lyssna på nästa gång jag är ute och promenerar.
  Sen undrar jag om gotlänningarna har svårt att skilja på r och l. Trodde bara att det var kineser och japaner som hade det :-).
  Nu på eftermiddagen har det åskat och spöregnat men nu skiner solen igen. Jag var ute och gick på förmiddagen så jag slapp regnet.
  Kram från Ingrid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *