Kallt inne, kallt ute

På förmiddagen idag har jag roat mig med att leka elektriker. Jag fick två fönsterlampor till mina vardagsrumsfönster i julklapp och det skulle fixas till lite kablar och skarvar. Nu ska jag bara ha hem en golvströmbrytare så blir det helt perfekt sen.

Lamporna hängde jag upp med en gång, men nu lyser de också

Kallt inne är det på många håll i Klintehamn, för på helagotland.se kan man läsa att fjärrvärmen i Klintehamn har stängts av i sydöstra delen av samhället på grund av ett fel och det gör att det inte finns något varmvatten och att det nog börjar bli kallt inomhus i många hem, men vi här på Odvalds har det varmt och gott, för felet berör inte oss. Just nu rapporterade radio Gotland att man beräknar att felet ska var åtgärdat till 16-tiden ungefär.

Kallt ute? Egentligen inte, för det är snudd på blidväder, men det har snöat en del. ”Grannen ovanpå” har skottat vår uppfart en gång, men det har kommit några ordentliga snöbyar nu efter lunch, så det är väl snart dags igen. Jag har ju hört på radion hur besvärligt det är i Göteborg, så det är bara att hoppas att det snöovädret inte når upp till Gotland.

Jag håller mig inomhus idag och satsar på att det är bättre väder i morgon. Jag behöver gå och handla lite, för vi ska har årsmöte i SPF på lördag och jag har fått i uppdrag att baka en plåt kärleksmums och skaffa några vinster till lotterierna. Vi är uppdelade i 5 olika grupper och den här gången är det Grupp 4 Klinte II dit jag hör som ska stå för evenemanget. Vi ska servera risgrynsgröt med skinksmörgås och sedan kaffe och kärleksmums. Det var lite oturligt att ”min” grupp skulle ha just årsmötet, för jag kommer få svårt att hjälpa till i köket så mycket som jag borde. Som kassör har man ju lite extra att göra just i samband med ett årsmöte.

I eftermiddag ska jag sätta mig framför tv:n och se ett par avsnitt av Tillbaka till Aidensfield. Det är länge sedan jag såg den serien, men den är rätt mysig att titta på medan man dricker sitt eftermiddagskaffe.

Ha en skön fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Nyhetskommentar, Odvalds. Bokmärk permalänken.

24 svar på Kallt inne, kallt ute

 1. Inger Johansson skriver:

  Hejsan!
  Tur att det är så pass gradantal utomhus när det blir avbrott i fjärrvärmen! Här är det -15, inte kul alls. Det snöar inte här och hoppas att det inte kommer så mycket mer av den varan.
  Skönt att ljuset kommer så smått, ca en timme längre har dagen blivit.
  Hoppas det fixar sej med årsmötet, kassör är en viktig post!
  Kram från en förkyld fastlandsbo!

 2. Gunnar skriver:

  Du är flitig med dina föreningsaktiviteter. Det är bra för mycket tror jag. Viktigt att man håller sig aktiv även som pensionär. Vi är mest involverade i RK och Rädda Barnen nu. Har inte blivit av att vi har gått med i nån pensionärsförening än.
  Vi har haft kallaste dagen hittills idag men ingen snö.

 3. Fina Nya lampor, så roligt det är med lite nytt !
  Vi ses i Aidensfield.

 4. Znogge skriver:

  Vilka snygga lampor du fick! Alltid trevligt att förnya sig en smula och små förändringar kan göra mycket 😀

  Kram

 5. Kraka skriver:

  Så gott det låter med risgrynsgröt och skinksmörgås. Kärleksmums är inte heller så dumt.
  Kram

 6. Så duktig du är, som fixar det elektriska till dina fina lampor själv! Mysigt med något som lyser i fönstret, jag saknar ljusstakarna man hade i julas!
  Här har temperaturen pendlat kring nollan idag, med påföljd att det blev riktigt halt. Usch!
  Du har mycket att göra som vanligt hör jag, men det är bra att hålla sig igång!
  Kram, Monica

 7. Karin skriver:

  Skulle du vilja skicka mig din mailadress, jag har lite praktiska frågor till dig ang WP?
  Så fint det blev med lampan, bra kvinna reder sig själv! 😀
  Kramar Karin

 8. Gunnel skriver:

  Du är ett utmärkt bevis på att KVINNOR KAN. Kram

 9. Vi var ju i Visby igår och det var inte kul med all snö och is! Och väl hemma så upptäckte man den mängd av det äckliga vita som kommit ner under dagen. Hemskt!! 👿
  KRAM
  Susie

 10. glömde att påpeka att lampan var jättesnygg! 😆
  Susie

 11. Lisbeth M skriver:

  Så fick vi då mer snö,men nollgradigt i dag,tur att man har broddar på,förstår inte dom som vågar vara utan.nu vågar vi inte oss på ringmursrundan utan det får bli Allegatan och Öster i stället.
  Snygga lampor du fick,visst är det kul med lite nytt.
  Nu börjar det med junta i veckan och i dag ska vi halka oss till lunch i Klinte,men de är ju inte längre till Klinte för oss än det är för dig till stan.
  Ha de bra i vintervädret
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har varit ute en vända (med broddar) och vägarna ser rätt skapliga ut, så det blir nog inget problem för dig att köra till Klinte.
   Kom in vetja, om du får någon stund över!!
   Kram

 12. Vacker lampa!
  Sådana är vanligare i Sverige, i fönster och på väggar – lampetter och sånt.

Kommentarer inaktiverade.