Kan det bli så mycket bättre

En stor värmande sol lyser från en klarblå himmel, halva köket är städat, lördagskrysset är avklarat och eftermiddagskaffet drack vi ute i solskenet.

I hagen sjunger en koltrast, högt uppe i luften drillar en lärka och i päronträdet sitter en talgoxe och tjatar envist efter en partner. Vattenpussarna från nattens och morgonens regn börjar torka upp och i morgon kan man nog gå på gräsmattorna igen. Det börjar ordna till sig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Känt. Bokmärk permalänken.

16 svar på Kan det bli så mycket bättre

 1. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Så lyriskt du skriver om den härliga eftermiddagen 🙂
  Så bra att tidningarna kom fram till slut, bättre sent än aldrig.
  Har ni dessutom varsin…
  Har kikat på dina foton fr. i dag också och det börjar verkligen likna vår nu. Det är nästan som vackrast ute nu, när de allra första blommorna börjar visa sig , vilket kan bero på att vintern varit extremt lååång och snörik i år. Då bir man glad för varje liten knopp!

  Även här är det sol och klarblå himmel, men vinden är isande kall.
  Känns när balkongdörren står på glänt, det drar ordentligt kallt om benen.

  Tänker på dottern och hoppas att allt är väl därnere nu när alla svenska flygplanen är på plats. Hoppas att hon inte bor alltför nära basen 🙁
  Oavsett, så förstår jag att det känns lite oroligt.

  Ha det så gott!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Man måste ju vara glad och tacksam när solen äntligen visar sig efter en massa dimmiga och dystra dagar. Och det finns ju så mycket vackert att njuta av nu.

   Någon väldigt stor värmen har det inte varit, men idag läste jag på Expressen att till helgen kommer ”supervärmen”, ändå upp till 15 plusgrader ska det kunna bli. Jag undrar vad de ska dra till med för superlativ när det väntas ännu högre temperaturer fram i sommar 😉

   Eva bor ca 6 mil från Sigonella där de svenska flygplanen är nu. Lite otäckt nära faktiskt!!

   Kram och må så gott!

 2. Henry skriver:

  Hej!

  Här har det också varit sol och varmt. Och koltrasten har sjungit för oss också, men lärkor och talgoxar har vi inte sett eller hört, däremot duvor och skator!

  Ha en skön kväll!

  Kramar.

 3. Barbro skriver:

  Hej!
  Det låter helt underbart. Vi har haft halvmulet 9+ och en jädrans blåst.
  Så det blev svensk eftermiddags film istället för att gå ut.
  Ha det så gått!

  • Ingrid skriver:

   Hejsan syster!

   Åke har varit ute precis hela dagen, men jag har mest varit inne.

   Det är ju så mycket man vill göra när det äntligen blir solsken och ordentligt ljust. I morgon blir köket färdigstädat och då kommer nog mina köksgardiner också, som jag har skickat efter från Jotex. Det ska bli spännande att se dem.

   Hoppas att ni får trevligare väder i morgon!
   Kram

 4. elisabeth skriver:

  gå på gräsmattorna i redan……på alla mina ytor finns det ännu massor av snö……. hoppas bara att det ska gå fortare nu med snösmältningen. Visst är det en skön känsla på våren med vårstäd, solsken, kaffe ute i solen. Våren för ju med sig att man ser överallt man måste städa. men det löser sig det också med tiden. har njutit av alla vårtecken du lagt ut, de är jättehärliga allihopa, och även en promenad och bli snuvad på vidé går över :-). jag har så dåligt med såna där jag bor så jag vet inget ställe, om du visste jag önskar jag hade några kvistar att hämta, men de finns att köpa som tur är…. som allt annat, men det är ju inte samma sak. Läser du skriver till Barbro att, Åke är ute hela dagen, du får hälsa till han, vilken kondition och motivation han har, härlig inställning till livet……….
  kram
  elisabeth

  • Ingrid skriver:

   Här slits man nu mellan önskan att vara inne och städa och att vara ute och städa. Det är ju så härligt nu när det är ljust och fint.

   Idag har jag varit och köpt jord till mina lerkrukor och tänker plantera penséer där, men plantorna de hade såg inte bra ut, så jag väntar allt lite med det.

   Åke är en kämpe 🙂

 5. Kerstin skriver:

  Tänk vad olika det är i vårt långa land. Hos dig Blåsippor och torr Gräsmatta. Här försvann det mesta av snön Söndag o idag men gräsmattan sätter man sig inte på än. Städa inne får komma senare, just nu prioriterar vi träd o buskar som behöver tuktas och löv som ska bort innan vitsipporna kommer

  • Ingrid skriver:

   Vitsippor har vi inte i trädgården, men mycket andra blommor. Blåsippor brukar de finnas längs staketet, men de har inte synts till ännu, men blir det bara varmt så…..

 6. Margit skriver:

  Ja man ser på dina vackra bilder…ATT Våren kommit!!! Vilken underbar årstid vi nu går till mötes…

  Det gäller att njuta varje dag!!!!

  Kram!!!

 7. Syster Kerstin skriver:

  Visst är det förunderligt, hopp om en sommar även iår!!!
  Här är all vårstädning klar!!!!
  Visst är det skönt att leva ändå……

 8. Skatan skriver:

  Nej, mycket bättre än så kan det sannerligen inte bli …

  Kram!

Kommentarer inaktiverade.