Kan det vara så väl…

…att det vänder nu? Det är mulet idag och ett par grader varmt, men solen tittar fram då och då, snön smälter så sakta ihop och gräset börjar sticka upp här och där på gräsmattorna och från taken droppar smältvattnet. Hoppas att det milda vädret håller i sig, så att vi blir av med snön och isen för den här gången och det ser faktiskt så ut. Det kommer att bli mildare och mildare och tisdag-onsdag i nästa vecka ska det bli upp till +8°.

Jag tog en promenad ner på samhället på förmiddagen, för jag var så nyfiken på hur det går med ombyggnaden på Kupan. En del är klart, men det mesta ska göras i helgen som kommer. När jag ändå var på gång gick jag till ICA och handlade lite. Jag hade inga broddar och ville hålla mig till trottoarerna där det är i stort sett barmark.

Snart slår novemberkaktusens knoppar ut

Annars handlar jag mest på Konsum nu, för jag tycker att de har det bästa utbudet av närproducerade varor och bra kött.

Jag är annars uppfostrad i den andan att man ska gynna fri företagsamhet och pappa skulle vända sig i graven om han fick reda på att jag var Konsumkund. Till ”Kopen” fick mamma inte gå och inte vi heller. Vi handlade i Gustav Wahlgrens livsmedelsaffär på Donnersgatan och pappa själv brukade gå till Jönssons på Norra Kustvägen, för de hade delikatesser som inte fanns någon annanstans. Minnen, minnen!

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Odvalds. Bokmärk permalänken.

16 svar på Kan det vara så väl…

 1. Ja, man kan ju hoppas att vintern drar sig tillbaka och inte kommer tillbaka på länge! Här ligger det lite snö kvar på norrsidan och känns bitande kallt ute. Dagen började med sol men nu har det mulnat på…
  Men det spås varmare väder här också!
  Jag är också uppfostrad i andan att gynna fri företagsamhet, så jag förstår vad du menar. Men Konsum idag är ju inte riktigt samma som när vi växte upp.
  Och värderingarna har mildrats lite!
  Kram, Monica

 2. wiolettan skriver:

  Nu är det så igen att min kommentar försvinner. Försöker igen.
  Jag skrev något om att du kunde sända lite av de varma vindarna hit till oss. Här snöar det igen och är mycket halt. Många har brutit armar eller handleder.
  Fin novemberkaktus med många blomknoppar.
  Kram och ta hand om dig.

 3. Gunnel skriver:

  En sån blomsterprakt det är hos dig. Jag har ingen Konsum i närheten så det blir ICA för min del. Kram

 4. Elisabeth skriver:

  Novemberkaktusen är på G. Blommorna är så fina! Kanske skönt med tö om det inte fryser på.

 5. Znogge skriver:

  Den Coop somfinns här ibnärheten imponerar inte prismässigt så det blir mest inköp på ICA. Kram

 6. Lambergsfrua skriver:

  Mamma handlade det mesta på Konsum, som hade en för dentiden stor butik med flera avdelningar i våra kvarter. Själva föredrar vi ICA-butikerna eller nyöppnade Saluhallen med högkvalitativa närproducerade varor. Självklart är prisnivån viktig, men även servicen och utbudet.
  Så vacker din novemberkaktus är. Den ser ut att snart blomma mycket rikligt.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 7. Ditt namn skriver:

  Din novemberkaktus ser jättefin ut. Av mina 3 kaktusar som varit ute i sommar har jag hittills bara fått se 2 blommor på en och det verkar inte vara några knoppar alls på gång vad jag kan se. Det blev promenad idag också, med broddar. Västerbykvior är inte promenadvänliga nu.
  Kram

 8. Skogsnuvan skriver:

  Här tror jag inte snön går bort utan blir kvar om det inte händer något alldeles märkvärdigt. Isen har lagt också på nästa hela sjön. Domherrarna har kommit och det är ett säkert tecken på att det kommer att bli mera snö. Nåja det är väl inte så kul men det är många saker på gång den här tiden som tur är

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *