Kanariska balkonger

I dag hamnade jag i solstolen efter frukost i stället för att gå ner på stan, men det såg ut som om solskenet inte skulle bli så långvarigt, så jag ville passa på och det var helt rätt, för fram mot tolv började det mulna till. Jag låg kvar i alla fall, för jag har börjat läsa Jan-Philip Sendker´s bok Hjärtats innersta röst och det finns ingenting som är så skönt som att ligga i en solstol och läsa när det är lite halvmulet. Jag har läst hans förra bok också, Om konsten att höra hjärtslag och den här är minst lika bra. Till slut blev det dock för kallt, så gav jag mig iväg ut på en promenad i stället.

Igår på utflykten berättade guiden om den kanariska pinjen som växer här och som sedan lång tid tillbaka används när man bygger de typiska balkonger som pryder många hus här. Och när jag gick och strosade nere i stan fick jag se de här husen, som är ett bra exempel på just det.

På bussresan upp på Teide passerade vi ett område med pinjeskog och då talade guiden om att den kanariska pinjen kan bli 230 år gammal, den kan bli ändå upp mot 40 m hög och den är sällsynt motståndskraftig mot brand. Barken kan bli avbränd och trädet stå helt svart, men efter några månader börjar det växa igen. Den har långa barr och under de kyliga nätterna rinner daggen från barren ner på marken, så de är även viktiga för vattenförsörjningen i området. Igår beklagade jag mig över hennes ”skandinaviska”, men som du ser uppfattade jag en hel del. 😉

Jag hittade en kyrka till och gick in där och tände ett ljus för Åke

Jag trodde att det skulle vara något carnevalsspex av något slag i dag också, men på Plaza Europa var åskådarläktaren nermonterad igen. De kanske inte firar så mycket som man gör i Las Palmas. Där var det parader och uppträdanden minst en vecka. Jag gick strandpromenaden i dag också och satt och tittade på vindsufrarna ett tag innan jag tog trappan upp till vårt område och när jag kom hem sken solen igen.

Det här hotellet ligger mitt emot Pez Azul och det var egentligen buskarna med de vackra röda blommorna som jag skulle fota, men jag ser att de ju också har träbalkonger. De kanske är byggda av pinjeträ de med.

Ha en fin söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Puerto de la Cruz och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Kanariska balkonger

 1. Har läst alla dina inlägg nu – och du verkar trivas bra. Det enda jag undrar över är att det verkar inte vara så speciellt varmt, men det är kanske lika skönt det!? 😉
  KRAM/Susie

 2. Znogge skriver:

  Synd att inte karnevalen blev mer än så men det verkar ändå vara en behaglig tillvaro! Förvisso inte det bästa vädret men miljöombyte betyder mycket det med!

  Kram

 3. Kicki skriver:

  Hur lång är din vistelse, det känns som du varit borta ganska länge nu.
  Kram

 4. Geddfish skriver:

  Så mycket som Sigge och jag var på alla Kanarieöarna, så inte var vi till Teide! Så det skulle vara roligt.
  Det är väl det där, att åka från snöigt Sverige, då vill man till värmen.
  Men så trist med det skandinaviska, det har vi också råkat ut för. Man vill ju förstå guiden. Och varför hade busschauffören så bråttom??
  F.ö. är det väl ett behagligt klimat, men jag tror man får mer sol söderut.
  Njut för fulla muggar! Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Man kanske får mera sol söderut, men det är ju så vackert här. Jag går bara och njuter av all den fina växtligheten och nu har vi ju haft hyfsat väder den senaste veckan, så jag är nöjd.
   Kram

 5. Elisabeth skriver:

  Balkongerna är jättevackra. Vi ser fram emot när karnevalen kommer till Playa del Ingles, för då är vi tillbaka där nere. Det var väldigt trevligt förra säsongen.

 6. Kraka skriver:

  Skönt att bara ta dagen som den kommer, ligga och läsa en stund och sedan ta en promenad.
  Kram

 7. Tänk, vad man ser mycket mer på bilder man tagit än vad man egentligen såg när man fotograferade dom! Det var ju fina balkonger där också!
  Skönt att du utnyttjade tiden till solstolen och boken, när det nu inte var så mycket mer karneval!
  Det är sådana där intressanta saker som balkongerna man får reda på om man har guide med sig.
  Därför gillar jag också guidade utfärder!
  Ha en fortsatt skön semester!
  Kram, Monica

 8. wiolettan skriver:

  Skönt att läsa att du mår bra och trivs. Jag skulle tycka bra om att det inte är så varmt utan mer ”lagomt”.
  Sitta och läsa i solstol ibland och ibland promenera och se nya saker, byggnader och platser verkar vara helt suveränt. Dessa hus med sina mysiga balkonger är ju verkligen annorlunda, från min sida sett. Jag gillar dom starkt.
  Ha det fortsatt bra.
  Kram!

 9. Helena skriver:

  Så vackra balkonger. Roligt att läsa om pinjen som kan bli så hög.
  Känner du dig ensam därnere?

 10. Gunnel skriver:

  Vilka vackra balkonger. Mycket intressant om pinjen som jag inte alls kände till. Kram

 11. Märtha skriver:

  Ända sen jag första gången såg de här balkongerna har jag undrat:”Vad gör de på dessa minimala ytor?” Ganska intressant att se sådana i Cusco i Peru, nedre våningen av husen var i inka-stil, och andra våningen var spansk – med likadana minimala balkonger. Trädarten har jag däremot ingen aning om. Här i Finland anses det inte vara mycket till balkong om den är en halv meter bred och en och en halv lång… 🙂

 12. Lambergsfrua skriver:

  Balkongerna är så vackra och det är en ren fröjd att strosa runt och beundra dem. Det finns ju många olika mönster på dem också.
  Klokt av dig att åka med på en guidad tur. Även om man kan läsa sig till mycket fakta, blir det annorlunda och mer utförligt med en personlig guidning – trots att den är på skandinaviska. 😉
  Jag föredrar balkong före markterrass, men många av mina vänner vill ha markkontakten. Jag har kanske varit en katt i mitt tidigare liv, för de vill ju gärna sitta högt och spana in omgivningarna.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *