Karlssons äventyrsresor

Jag trodde ju att jag skulle lägga ut lite bilder och skriva lite om dagarna som gått redan igår kväll, men här kan jag bara koppla upp mig i receptionen och igår kväll kom vi fram klockan 21.00 och innan vi fått äta vår middag var klockan 23.30 och blogglusten var minimal.

Mobilen som funkat så bra att blogga med både i Tyskland och Österrike vill inte var med alls här i Italien, så blir det någon bloggning av får jag använda laptopen.

Det var en dramatisk bussresa från Langenbruck till Montecatini Terme med en lång bilkö redan när vi kom ut på autobahn, för det hade skett en bilolycka i andra körfältet och det var stort pådrag med massor av polisbilar, ambulanser och helikopter.

Och det regnade och regnade. Här passerar vi genom München och Merzedes huvudkontor.

Många tunnlar passerade vi genom och vädret blev sämre och sämre ju högre upp vi kom. Vi skulle genom Brennerpasset och där blev det rena vintern.

Det snöade och snöade och vi mötte flera snöplogar och på ett ställe hade en långtradare kanat tvärs över vägbanan, som tur var på andra sidan än där vi befann oss.

Vädret och olyckorna gjorde att vi blev mer och mer försenade och när vi närmade oss Firenze var det en bilolycka igen, den här gången i vårt körfält. Där stod en långtradare och två bilar, varav den ena var ordentligt tilltryckt. Givetvis var det fullt av poliser som dirigerade trafiken.

Bara några km senare var det en olycka till och där var det en personbil som vält och låg på sidan.

Vi brukar skoja om Karlssons äventyrsresor, men det har verkligen varit äventyrligt. Tur att vi kunnat känna oss lugna och trygga i Karlssons buss och idag har allt flutit på helt perfekt och efter gårdagens oväder har vi haft en riktigt fin dag i Pisa, med sol och runt 20°. Jag har tagit massor av bilder, men de får vara till ett senare tillfälle.

Nu är vi alltså tillbaka på hotellet och klockan 19.00 ska vi träffas i receptionen för en välkomstdrink och klockan 19.30 är det middag.

Hotellet är bra och håller hög klass, förutom då att man inte kan använda datorn på rummet och så är sängen plågsamt hård, i min smak i alla fall.

Tack för alla kommentarer. Nu har jag läst ifatt dem, men ger mig nog inte tid att besvara dem. Jag hoppas att ni ursäktar, men har man semester blir det inte mycket tid till daterande. 😉

Jag hoppas kunna uppdatera snart igen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Toscana. Bokmärk permalänken.

14 svar på Karlssons äventyrsresor

 1. Maj B Berggren skriver:

  Jag har läst dina senast inlägg och tycker att det är så synd att ni har så dåligt väder. Har själv åkt denna väg till Italien och det är ju helt fantastiska nästan overkligt vackra vyer man kan se. Hoppas det bättrar sig och ha en trevlig vistelse i Italien. //M

 2. Hejsan Ingrid !

  Jag tycker Du är enastående som får till så många ändå.
  I Östersund är det snö i morgon får Din Ö sol som vi haft idag.
  Igår regn och det skulle vi få i morgon med..

  Ska läsa ifatt dem jag inte hunnit läsa.

  Må så gott.

  Kram Majsan

 3. Lambergsfrua skriver:

  Oj! Jag trodde inte att du hade gjort några inlägg sen i morse, men där hade jag väldig fel. Här kan vi verkligen tala om Karlssons äventyrsresor, men kanske inte riktigt de äventyren man ser fram mot. Det är så frustrerande och jobbigt med dessa bilolyckor på Autobahn och man hoppas bara att de inblandade klarat sig med livhanken i behåll och utan allvarligare skador.

  Nu hoppas jag innerligt att du kommande dagarna bjuder på bättre väder och inte en enda bilolycka.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Corina skriver:

  Jösses så trist väder, samma som jag har här hos mig 😉 De resor jag gjort utrikes har inneburit väldigt hårda sängar tycker även jag….kanske vanligt med hårdare sängar utrikes, jag vet inte. Kram !

 5. Skogsnuvan skriver:

  Din kommentarHär har det snöat hela dagen och natten. Otur att ni kom i så mycket krångel men nu är ni ju framme igen och jag hoppas att ni fått god man och mått gott trots regnet. Lutande tornet i Pisa har jag bara sett på bild. Huvudsaken är att du visar bilder på hur du har det så man får njuta av din resa lite själv också. Kram

 6. Suss skriver:

  Nog är det äventyrligt så det räcker, men Italien är alltid Italien och ska man dit med buss blir det nog lätt så där vid den här årstiden. Ingrid, du får göra som jag, skriva resedagbok och sedan blogga om allt när du kommer hem. Det är så roligt, för jag gör resan en gång till medan jag läser ur boken, letar bilder och bloggar. Ha det så skönt och njut av allt! KRAM!

 7. Eleonora skriver:

  Va ruskigt med så många bilolyckor. Dom kör nog också som galna i Italien – åtminstone vad jag kommer ihåg. Hoppas nu att du ska få fint väder och god värme, så du kan njuta och fotografera riktigt mycket. Sköt om dig Ingrid och stor kram

 8. Syster Kerstin skriver:

  Alla dina ”rapporter” kom först idag, kul att höra från dig!
  Oj så mycket olyckor det alltid är ute på de stora europavägarna! Men du verkar trygg med Karlssons chaffisar.

  Önskar dig en fortsatt härlig resa fortsättningsvis!

  Klem K

 9. Syster Kerstin skriver:

  Blev väl lite uppstyltat det där, men du vet vad jag menar.
  Hej.

 10. Kicki skriver:

  Så synd att det regnat och varit så tråkigt väder, hoppas nu att sista dagarna blir betydligt bättre.
  Kram/Kicki

 11. Freedomtravel skriver:

  Vilket väder! Och äventyrligt verkar det vara! Här regnar det iofs också mest hela tiden…

 12. Susan skriver:

  Tråkigt med alla olyckor:( Man blir alltid lite nedstämd av sådant……Men nu får vi hoppas att ni får riktigt fina dagar i Montecatini Terme:)
  Fundera inte på att svara i bloggen. Du har semester och vi är glada att få vara med på resan:)
  Kram Susan

 13. Åsa! skriver:

  Men hu så mycket olyckor, tur att ni klarat er helskinnade! Hoppas ni nu får soliga o fina dagar! / Kram

 14. Rigmor skriver:

  Det gör du alldeles rätt i, tar semester och struntar i kommentarerna, huvudsaken vi får följa din resa…Å vilken resa sen…!! Dramatik på vägen, men tur nog är ni på plats nu och vädret tycks också bli till det bättre. Plus tjugo verkar som helt okey…när man tänker på hur det är här i Sverige nu!!
  Ha det så gott, och njut för oss alla som följer dej!!
  Kram kram

Kommentarer inaktiverade.