Karnåbeldagen

En karnåbel är en skälm och bedragare, en riktig luring, och det är bara första april som karnåbeln i oss får släppas lös.

April, april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill! Att 1 april är på en söndag i år gör att det vanliga letandet efter aprilskämten i gotlandstidningarna blir inställt, för de ges inte ut på söndagarna. Dagens Nyheter har jag skummat igenom, men inte hittat något spektakulärt som skulle kunna vara ett aprilskämt.

Förra årets aprilskämt i Gotlands Allehanda tycker jag var riktigt fyndigt, även om det var lätt att genomskåda.

Solen skiner så vackert i dag och av gårdagens snö finns inte minsta rest kvar. Det var kallt i morse och termometern har ännu inte lyckat sega sig upp till +2°, men jag ska ge mig iväg ut på en promenad i alla fall.

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Karnåbeldagen

 1. Znogge skriver:

  Har inte läst tidningen än men skämtet avslöjades på nätet. Men jag hade ändå inte gått på det. För uppenbart…

  Ha en fin söndag!

 2. Anita Brehlin skriver:

  Jag är uppmärksam och ingenting ska kunna lura mig idag (tror jag)

 3. Lambergsfrua skriver:

  Jag har också läst DN utan att hitta något aprilskämt, men efter att ha läst Znogges kommentar ska jag nu kolla på nätet.
  Önskar dig en fin dag i solen!
  Varm kram,
  Lambergfrua

  • Ingrid skriver:

   Jag har sett att några tror att aprilskämtet är att Breiviks mamma tvätta pengar? Den artikeln finns inte ens med i min DN. Sen hade jag lite funderingar på det där med Albert Einsteins relativitetsteori contra neutrinerna, men jag är för okunnig i fysik för att kunna fatta om artikeln är sann eller inte.

 4. Ulla skriver:

  Första april och vi har ganska kallt och grått, men ljuset finns där ovan molnen. Till och med jag gick ut en 20 min promenad idag – någonstans måste jag ju börja. Har inte sett något aprilskämt och inte blivit lurad, men jag har inte läst min DN ännu.
  Ha en skön dag.
  kram

 5. Åsa! skriver:

  Jag skulle bra gärna vilja lura min familj med något bra skämt, men jag har inte kommit på något ännu. Får klura vidare 🙂

 6. Birgitta skriver:

  I Sydsvenskan skrev man idag att Lunds planerade spårvagnsjärnväg inte blir av, utan man skall bygga skylift istället. Den gick jag INTE på! Däremot gick min familj på skämtet 1969-1970 om att man fick färgtv om man trädde nylonstrumpa över tv-skärmen! Oj vad mamma pysslade!

  För att inte tala om bilen som vertikalställde däcken så att det blev en fröjd att fickparkera. Det var inte för så himla många år sen. Minns att jag ville ha den bilen :-).

  Här försöker solen titta fram genom molnen. Det blåser en del, så jag drar mig för att gå ut. Men i eftermiddag blir det hundpromenad så då blir det mössa på. Än ingen snö i sikte i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *