Kerlaiksdagen

Solen skiner och vårkänslorna frodas! I dag var det första morgonen som jag ”stördes” i min goda morgonslummer av att solen tittade in i sovrummet. Snart är det dags att plocka fram de mörka täta sommargardinerna. Det är väldigt skönt ute, det upptäckte jag när jag var en vända till soprummet. Egentligen borde jag gå ut en lite längre vända, men jag ska jobba på Kupan i eftermiddag, så jag nöjer mig med promenaden dit.

Inte är de speciellt vackra just nu, men förhoppningsvis ska de bli det

I söndags, när jag var i förrådet och hämtade jord, fick jag se att de här krukorna med vårlökar också fått vårkänslor, så i dag fick de komma ut. Hoppas att de inte blir alltför chockade. Kyla är de ju vana vid, men skvätten vatten de fick väckte säkert förvåning.

Alla Hjärtans Dag, eller Kerlaiksdagen som Allnakku tycker att vi ska säga, är det i dag och jag har minsann en skål med åländska hjärtan att mumsa på. Det är Carinas kusin och hans fru på Åland som sänder Hjärtegodis till mig varje år. Tack Eva och Tommy!

Ha en fin Kerlaiksdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Trädgård, Väder, Vårtecken 2017. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Kerlaiksdagen

 1. Geddfish skriver:

  Jag önskar dig detsamma och solen skiner i Lidköping också!

 2. Gunnel skriver:

  Vi har haft soligt väder två dagar på rad nu och jag riktigt känner hur energin börjar återkomma. Ha en trevlig Alla hjärtans dag.

 3. wiolettan skriver:

  I morse var det minus 4 grader här men nu är det fem plus och solen skiner. Det var mycket skönt att vandra ut i solljuset.
  Spännande med vårlökarna. Hoppas att det inte kommer kyla och skrämmer dom.
  Trevlig Alla Hjärtans Dag önskar jag dig.
  Varm kram!

 4. znogge skriver:

  När jag stod i lä med solen i ansiktet i dag så kändes det riktigt skönt. Ljust och fint är det i alla fall. Vårlökarna klarar sig nog. Hos oss är krokusen uppe och några blommar där under det tunna snötäcket. Önskar dig en fin alla hjärtans dag!

  Kram

 5. Musikanta skriver:

  Underbart med ljuset och solen. Än så länge väntar jag med att sätta ut mina krukor – det brukar bli lite köpepenséer vad det lider. Vi har gått en promenad i det vackra vädret och jag var alldeles svettig när jag kom hem. Svårt att veta hur man ska vara klädd när det är så kallt på morgonen och sen blir så mycket varmare under dagen.
  Kram!

 6. Soligt här också! Och vindstilla! En härlig dag! Idag blev det en lång promenad…
  Det ser så hoppfullt ut med dina krukor med spirande vårlökar!
  Kram, Monica

 7. Kicki skriver:

  Visst är det härligt med solen. Jag har visserligen snorat och nyst hela dan, så näsan rann konstantnär jag var ute.
  Kram

 8. Ja, visst är det härligt med annalkande vår!
  Jag vaknar också då det blir ljust ute 🙂 Gör ju inget då det handlar om kl. 8 tillsvidare, men får fundera på att skaffa täckande gardiner till sommaren, kanske.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *