Kerstin Meyer – Warfsholmen

Hon hade mycket att berätta, den 85-åriga Kerstin Meyer, och hon spelade mest vacker operamusik, som jag absolut inte har något emot.

Hon lät så ungdomlig på rösten och verkade så glad och nöjd med sitt liv. Sången har ju varit hennes liv och hon sa själv att hon sjöng och sjöng på alla tänkbara operahus världen över.

När man som hon har fått ägna hela sitt liv åt sitt stora intresse, så måste man väl känna glädje och tillfredsställelse.

Idag blev dock lyssnandet lite rumphugget, för rätt vad det var när jag låg där i solstolen och svettades lite lätt i solgasset, drog ett stort svart moln för solen och det började ösregna och storma och nu mullrar åskan också på avstånd. Jag tycker annars att det känns ganska lyxigt att få ligga där i stolen i en och en halv timme och lyssna på Sommar i P1. Det är min semester och ett trevligt avbrott i vardagslunken.

Nu har jag dragit ur alla kablar och använder mobilen som router. Det vräkte ner nästan 10 mm på bara några minuter och ännu är det ganska svart på himlen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Det var ju tur att vädrets makter uppförde sig lite bättre på förmiddagen, för då var jag ute på en promenad och gick runt Warfsholmen och det hade inte varit trevligt att få en sån regnskur över sig där ute i bushen.

Jag gick genom Valleskogen och här såg jag spåren efter bilen, som man brände för någon vecka sedan. Vilka dårar att köra ut den i skogen, de hade ju kunnat ställa till med en skogsbrand. 👿

I den här lilla stugan på Norra Kustvägen bodde förr en piano/orgelstämmare som hette Burström. Jag kommer inte ihåg vad han gjorde mer, men han var nog en ”klok gubbe”. Jag minns att han var hemma hos min kusin Göran och stämde deras piano. Där brukade jag sitta och klinka och ta ut melodier ur sångboken Nu ska vi sjunga.

Vid bron över Sandaån, som rinner ut i Klinteviken växer det massor av vacker kaveldun.

Det är inte ofta jag uppskattar klotter, men här skulle jag önskat att man använt en lite mera heltäckande färg. Ingen får köra ut till Warfsholmen längre. Inte andra än pensionatets egna gäster. 🙁

Man får väl passa på att ta en bild av Warfsholmsbron. 😉

Det blåste ganska mycket på min promenad, men solen sken och det var riktigt skönt ute och som sagt. Jag hade tur med vädret!

MILDE TID!!!! vad det small till nu. Och inte bara en hemsk hård smäll, utan ett otäckt visslande ljud också och regnet vräker ner igen. Nu hade det ju passat med en klass1-varning och lite larm från Telia. 😉

Hoppas att du har en åskfri och skön måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jag blir så arg, Klintehamn, Promenader, Radioprogram, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

27 svar på Kerstin Meyer – Warfsholmen

 1. Inger Johansson skriver:

  Tänkte också lyssna på Sommar idag men sen middag kom i vägen, får ta det på datorn istället.

  Här har det regnat av och till hela dagen. Maken är irriterad för han skulle ta hand om gräset idag. Men nu stundar friidrott på tv så resten av dagen är räddad 😆

  Väldig tur att Du slapp regn och åska på Din promenad!
  Kram Inger

 2. Gerd skriver:

  Fina bilder från ditt Gotland!

  Häftigt att ha mobilen som router, det har jag ibland också!

  Här är jätteåskfritt, men lite duggregn har passerat till och från. Sedan kom solen och med den blåsten, så det går inte att sitta på balkongen. Har dock cyklat och ska så igen till kvällen! En kartong packad. Känns i ryggen. Kram, Gerd♥

 3. Znogge skriver:

  Att få ha sitt största intresse och hobby som arbete måste vara en otrolig förmån! Ja, visst klotter kan faktiskt vara välbefogat 😉

  Ha en fin kväll nu!
  Kram

 4. Ann -Marie skriver:

  Hej Ingrid! Har bland annat varit i Väskinde nu på e.m. och plockat salmbär. Det blev mörkt och det kom att blåsa något så kollosalt. Det mullrade långt borta och det kom 10 talet regnstänk sen blev det klart och soligt igen. Åskskurar faller verkligen lokalt. Mycket salmbär fanns det och stora är dom i år. Just nu när jag sitter och skriver detta, solen skiner men det åskar och dundrar söderut, nu kanske du får mer regn. Här hemma är det så tyst och Baxter tycker det är trist men om två veckor blir det resa till Skåne. Kram.

  • Ingrid skriver:

   Det åskade och regnade och vi fick ca 12 mm, men sen klarnade det upp och nu är det soligt igen.
   Jag förstår att det är tyst och tomt nu när ni är ensamma.
   Kram

 5. Njae, inte fick vi tillräckligt med regn inte! 😥 Jag dock inte kollat mätaren ännu, dessutom blir det kanske problem. Jag vattnade precis där den står på förmiddagen när jag upptäckte att en del växter hade dött i ”långrabatten” och att den stora Acer negundo`Variegatum´ som växer vid ingången hade börjat tappa blad! Altlså kan jag inte se exakt vad som kommit. 😳 Men det är fruktansvärt torrt, men jag har ju brunnsvattnet att vattna med så jag ska inte klaga egentligen. 😕
  Det är väl bäst att du går bron till/från Warfsholm medan du får. Rätt var det är är väl den också ”privat”!? 👿

  • Ingrid skriver:

   Jag har t o m hört rykten om att bron ska tas bort. 👿 Men det är många som är ledsna och besvikna på den här nyordningen, så jag hoppas verkligen att det bara är ett rykte.

 6. Rigmor skriver:

  Jag tror vi varit förskonade från den värsta åskan i sommar, bara några gånger har det varit riktigt nära. Däremot har det regnat till och från hela dagen, och det hade absolut inte varit en njutning att ligga utomhus och lyssna på radion även när det var några solglimtar, lite småkyliga vindar har det kommit mellan skurarna. Men jag klagar inte, en fin sommar har vi haft.
  Jo..det är faktiskt sant,Zambo äter banan, ja nästan all frukt. Och skyndar man sej inte och hjälper till med skalet på bananen, så…ja då tar han saken i egna tassar!!
  Jaha, det var alltså ingen lysande idé med blomhotell…folk kanske är mer varsamma och duktiga på Gotland att sköta sina övervintrande blommor…det var kanske därför det gick åt pipsvängen med kollektivet!!
  Ha det gott!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Visst har vi haft en fantastiskt härlig sommar i år. Det tog lite tid innan den tog fart, men sen har det varit kanon. Hoppas att vi får en skön sensommar också.
   Kram

 7. Suss skriver:

  Nu är det färdiglyssnat för min del på Sommar, i alla fall direkt, men jag lär nog inte ha tid på ett tag framöver. Idag började jag arbeta igen och då är det fullt upp.
  Jag log när jag kom till ditt pianoklink och ”Nu ska vi sjunga”. Jag har kvar min bok sedan jag var liten, jag kallade den för ”Tipptapperna” efter sången ”Midnatt råder” som säkert heter något annat. Den är rejält sliten, men funkar lika bra. Snart ska jag börja sjunga med Otto.
  Hoppas du slipper mera åskväder och att sommaren stannar ett tag till. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Det är synd att jag inte har kvar min bok längre, men min mamma var en ”slängare” 🙁
   Det blir härligt när du får lära Otto alla de gamla barnvisorna, tänk vad ni ska ha roligt.
   Kram

 8. Jah Hollis skriver:

  Åska ska man ha respekt för, det är rejäla naturkrafter som är i gång när det åskar. I lördags drog ett par dundrande åskväder in över Malmö och även om det sägs vara säkrare att vara inne i stan än på landet vid åska så var det så att i alla fall jag hoppade till ett par gånger när det smällde rätt över kvarteret. Vi får hoppas på att regn- och åskperioden nu inte blir för långvarig. Ha det så gott! 8)

  • Ingrid skriver:

   Vädrets makter rår vi inte över och nu läste jag att Umeåborna möttes av översvämmade gator idag.
   Idag är det mest mulet och det ska kunna bli åska och regn igen.

 9. Jah Hollis skriver:

  PS. Förstår att folk blir upprörda när man stänger av delar av naturen för allmänheten. Det känns som om det på väg att hända något negativt med vår allemansrätt. DS. 🙁

 10. Eivor skriver:

  Har inte lyssnat på Sommar på flera år. Förr åkte radion på innan jag knappt hade vaknat och gick dygnet runt nu är den aldrig på.

  Visste inte ens att Kersin Meyer levde ännu. (Hoppas hon inte läser det här).

  Här har det varit sol hela dagen men väldigt blåsigt.

  Ha en fin start på veckan.

  Kram

 11. Janne skriver:

  Förlåt mig det har blivit totalt fel med bloggen. Jag gjorde en ny blogg igår men tydligen så blev bloggen kopplad till Google + som tyvärr inte så många användare har. Så därför så har jag fått göra om bloggen idag och nu hoppas jag att den ska fungera utan några problem. Man får INTE koppla bloggen till Google + för då får besökaren opp profilsidan idtället för bloggens startsida.

  OBS !! NI SOM VARIT FÖLJARE TIDIGARE MÅSTE REGISTRERA ER IGEN DÅ BLOGGER TAGIT BORT ER NÄR JAG TAGIT BORT GOOGLE+ FUNKTIONEN !!

 12. Raija skriver:

  Vilken fin liten stuga. Ibland kan klotter vara snyggt, men det är det sällan.

 13. wiolettan skriver:

  Det låter härligt att ligga så där ute, och lyssna på ett trevligt radioprogram.
  Usch för åska. Vi skulle ev. få lite här i eftermiddag, hoppas att de hade fel.
  Fina bilder som du har tagit, så vi får följa dig på promenad.
  Kram!

 14. Skogsnuvan skriver:

  Vadå gäller inte allemansrätten hos er som överallt annars. Inte får man väl stänga av så där?

Kommentarer inaktiverade.