KK 19.00

För ett tag sedan bläddrade jag i almanackan som hänger på köksväggen, för att se vad som väntade i april månad och den 2 april fanns den här kryptiska noteringen – KK 19.00. Jag kunde inte komma på vad det var för någonting! Vad sjutton betydde KK? Jag tittade i kalendern i mobilen och hoppades att jag varit utförligare där, men inte. KK 19.00 stod det där också.

Men så var jag ute på en promenad och då kom jag på det. KK stod för Klintehamns Kläder.

För ett bra tag sedan var jag i affären och fick se att de, med anledning av att de firar två-årsjubileum, bjöd in till en kundkväll med föredrag av en optimistkonsult, Ann-Marie Lindahl, kaffe och sedan shopping till 20% och det hade jag anmält mig till.

Det här fotot tog jag invigningsdagen den 4 april 2011.

Igår kväll var jag alltså där och lyssnade på Ann-Marie Lindahl som var jättebra. Hon kunde verkliga tala och få oss att förstå att vi måste tänka positivt om vi vill må bra. Man måste ta ansvar för sitt eget liv och inte hålla på att skylla på sin dåliga barndom, sina taskiga lärare, sin slusk till karl, sina ohängda ungar osv. Tänker man positivt, lever i nuet, men även har ett mål att sträva efter, blir livet mycket lättare. Ingen kan förvänta sig att andra ska ordna saker och ting för en, utan man måste se till att göra tillvaron så trevlig som möjligt på egen hand. Och är man själv glad och trevlig möter man en glad och trevlig omgivning.

Sen ska vi ju se till att kasta av oss den där Jante som många av oss har sittande på axeln. Du ska inte tro att du är någonting, du ska inte tro att du duger någonting till, är bara något av det som får oss att förlora tron på oss själva. Vi betyder alla någonting för någon och vi duger alla precis som vi är.

Ann-Marie försökte verkligen få oss att förstå hur viktigt det är att visa våra medmänniskor kärlek och uppskattning, för då får vi kärlek och uppskattning tillbaka. Fast det där att man ska störta in på Konsum och krama om kassörskan och förklara hur mycket man älskar henne, vet jag inte om jag köper riktigt. 😉 Som en av lyssnarna sa: ”Då ringer de säkert efter ambulansen!”

Kaffet hoppade jag över och shoppingen också, men en väldigt trevlig kväll var det.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Idag väntar mera trevligheter. Solen skiner och det ska bli flera plusgrader och en bloggbekant ringde i morse och frågade om jag hade lust att gå med henne på en Klintepromenad och det tackade jag givetvis ja till. Och i kväll är det en ny film med Klinte Filmstudio, Tyrannosaur.

Dagens ordspråk:

Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns.

Ha en skön onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Klintehamn, Tyckt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till KK 19.00

 1. Vilken underbar headerbild – jag bara älskar våriris! 😆
  Det där med att man ska försöka vara glad och trevlig tror jag är jättebra, fast ”försöka” brukar inte fungera så bra. Men…har man turen att för det mesta vara positiv så ska man vara tacksam. Även dom mest sorgliga och jobbiga saker brukar man kunna ta på ett bra sätt då. 😮
  Men tyvärr är man ju olika och en del har inte den förmågan – eller man ska kanske kalla det
  ”gåvan”. För det är nog det jag tycker det är, precis lika mycket ”gåva” som det är att vara musikalisk, kunna sjunga, eller vara konstnärlig, eller duktig på handarbete osv. 😀
  Att du lyckades med att ”inte köpa något” igår!? I fönstret hos KK har jag sett en mild orange tröja som jag glott på varenda gång vi åkt förbi. Men jag har inte bett Rolle att stranna och gått ur bilen och in i affären – ÄNNU – och jag försöker hålla mig! 😉

  • Ingrid skriver:

   Visst är våriris härligt!
   Jag kan hålla med dig om att det är en gåva att vara född som positiv och optimist. Jag har nog den gåvan tror jag, för jag brukar säga att jag ser inte svårigheterna i en förändring i tillvaron, utan möjligheterna.
   Shopping är inte min grej och det var alldeles för mycket folk. ”Lilla jag” försvinner i folkmängden när det blir så trångt. 😉

 2. Lambergsfrua skriver:

  Vilken tur att du km på vad KK betydde för det var tydligen en mycket givande kväll i positiv anda.
  Allt det som Ann-Marie Lindahl pratade om är ju så riktigt, tycker jag. Det är alldeles för lätt att skylla på någon annan i olika sammanhang. Det är ju faktiskt så att vi har ansvar för våra egna liv och hur vi behandlar oss själva och andra. Bemöt andra som du själv vill bli bemött. Jante borde halshuggas jäms med fotknölarna.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så rätt det hon pratade om, men jag tror att vi gotlänningar är lite extra drabbade av de där att lite dystra tänkesätten.

   Lasse Eriksson, komikern sa en gång att norrlänningar och gotlänningar är ganska lika. De vaknar på morgonen och sen är den da’n förstörd.

   Men nu vet vi ju att vi ska vara lite positivare så kommer allt att gå så mycket bättre.
   Kram

 3. Birgitta skriver:

  Du har så rätt. Eller… föreläsaren har rätt. Men du med, för du är alltid så positiv. Själv har jag för tillfället en tendens att vara ganska dyster. Vakna, jobba, äta, titta på TV, sova. Vakna, jobba, äta, titta på tv, sova. Om och om igen. Det känns liksom inte som om det finns nåt annat just nu, och det gör mig till en suris.

  Men nu, efter att ha läst ditt inlägg, skall jag försöka rycka upp mig. Vara lite positiv.

  Tack för inlägget – det gjorde förhoppningsvis lite nytta för mig som ser livet i lite grått just nu.

  Massa kramar!

  • Ingrid skriver:

   Jag är nog för det mesta ganska positiv, men visst har jag mina dystra dagar också. Det tror jag att alla har. 😉

   Hoppas att ljuset och värmen som är på väg får dig att må bättre. Här har det varit jättehärligt idag.
   Kram!

 4. Skatan skriver:

  Vilket härligt sidhuvud du har … men jag tror aldrig jag sett något som inte varit anmärkningsvärt vackert … om man nu kan säga så .. hos dig här inne … 🙂

  Det lät som en trevlig peppning hos KK igår. En sådan skulle vi nog behöva höra lite till mans/kvinns då och då.

  Kramar!

 5. snawitz skriver:

  Å, dessa förkortningar. de kan ju betyda mycket.
  Hoppas våren har kommit även till dig.

  Ha en fortsatt bra dag
  kram susanne

 6. Hejsan Ingrid !

  Oj då vad mycket Du fick utfört idag.

  Så där kan jag också undra om jag skrivit lite
  otydligt. Men bra minne det har Du.

  Jag med, idag kom jag på vad koloniområdet hette,Torsjödal.

  jag ringde och grattade Nanna på namnsdagen.
  I morgon är det min., de flyttade den från Kungens födelsedag till den 4 .4..
  Marianne efter Mamma. Det ska jag fira med ännu en tårtbit.
  Nästa vecka måste jag hålla igen, annars kommer jag inte i sommarkläderna.
  Måste nog köpa ett gäng nytt igen-

  8+ på em. skönt ute även i skuggan.

  Nu ska jag se Trinny o Susannah stylar om i Norge.

  Kram Majsan Mi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *