Klädbekymmer – Vårtecken

Jag gav mig iväg ut igår efter lunch trots att vädret såg hotande ut, men det blev en riktigt trevlig eftermiddag, för jag blev inbjuden på kaffe hos en bekant och hon hade den här helt fantastiska amaryllisen, som heter Afrodite, i sitt vardagsrumsfönster.

Medan vi satt där och pratade började det regna, så jag fick låna ett paraply för att kunna ta mig hem utan att bli våt. Egentligen hade jag tänkt gå in till Klintehamns kläder och se om de har några långbyxor som passar mig, men det fick vara.

Det måste vara något fel på miljön i min klädkammare, för kläder som kan vara ändå upp till tio år gamla har helt plötsligt börjat krympa. Jag har sytt ut långbyxorna så mycket det går, men ändå räcker de inte till i midjan. Jag tycker att vi har varm och ganska torr luft i lägenheten, så det kan inte gärna bero på fukt. Kan det bero på att tyget på något sätt snörper ihop sig av värmen? Man kanske skulle gör en anmälan till Miljö&Hälsa, för något konstigt är det! 😉

Idag är det grått och det blåser kyligt, men jag gick ut en vända på förmiddagen i alla fall och som vanligt är det ju så, att bara man väl kommer ut är det uthärdligt och att kunna gå i lågskor utan risk för att halka är ju helt underbart. Jag gick in i klädaffären och provade långbyxor och hittade några som faktiskt satt ganska bra. Bland annat fanns det ett par fodrade Bengalinbyxor och de blir ju helt underbara att ha på mina promenader nu när det är kallt ute, men jag kunde inte bestämma mig för vilken storlek jag ska ha och så hade jag ingen plånbok med mig, så jag får ta en vända i morgon också.

Amaryllisar i all ära, när jag kom hem hittade jag ett riktigt vårtecken, ja egentligen flera stycken, för i rabatterna här runt omkring spirar både det ena och det andra, men snödroppar är väl det ultimata vårtecknet.

Ser du de små knopparna? Inte är de stora, men de finns där i alla fall och om det inte kommer snö och elände nu så slår de ut om några dagar.

Enligt Allnakku är det Stäuvädardagen idag och nog är det skönt att sitta inne i stugvärmen när det är blåser och är kallt ute.

När vädret är sådant att man helst inte vill gå ut, är det stäuvädar, stugväder. Det kan innebära kuling med stormbyar eller massor av blötsnö som vräker ned, men det finns fler stäuvädar, och alla är lika obehagliga.

Ha det så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Vårtecken 2015. Bokmärk permalänken.

29 svar på Klädbekymmer – Vårtecken

 1. ett förslag från mig till dig Ingrid är: ställ dig på en våg 😐

 2. Gunnar skriver:

  Du brukar vara bland de första som upptäcker vårtecken ute. Vi har ca 5 snö och enda blomman ute är julrosen. I och för sig under att nåt kan blomma i snö och kyla.
  Hos oss blommar en Amaryllis exakt som den du visar kort på här.

 3. Znogge skriver:

  Ha, ha, det är säkert något i luften som påverkar klädernas storlek. Irriterande men inte mycket att göra åt saken 😉

  Härligt med vårtecken för även om det snöar så vet man att de finns där.

  Kram

 4. Stugväder är verkligen rätt beteckning på vädret idag, men har man hund så….. 😕 🙄
  Du kan trösta dig med att trots att jag vann hos Bosse (eller ska man kanske kalla honom Bodil numera ❓ ) och du blev tvåa så blev det ingen vinst på trisslotten – men vilken ära! Och jag gladde mig otroligt att vi här på Gotland blev betraktade som mycket duktiga – på att gissa! 😕 Fast jag kan bara inte fatta att man kan vinna med 3 rätt av tio möjliga….. 😳
  KRAM
  Susie

 5. Musikanta skriver:

  Underbart ord – stugväder. Jag ska genast införliva det med min vokabulär. Eftersom jag hade kören på förmiddagen blev det stugan för min del resten av dagen. Jag måste ju leva upp till mitt nyårslöfte och sen svara på alla kommentarer. Dessutom hade jag bara 20 sidor kvar på en deckare så den MÅSTE jag ju helt enkelt läsa ut. Upplösningen var helt oväntad, så det var en bra deckare!
  Kram från Ingrid som också har något fel på luftfuktigheten i huset…

 6. Oldmolly skriver:

  Ja, det är något konstigt med kläder, när man blir äldre. De krymper i samma takt som åren går. Och storlekarna, kläder man köper blir bara mindre och mindre – det som förr var en 38 är bergis en 34 nu 😉

 7. Lollo skriver:

  Vilken makalöst vacker Amaryllis. Ett mycket romantiskt namn på den också.

  Det där med kläder som krymper är ett problem jag känner igen. Kan det ha med klimatförändringen att göra … 😉

  Om blåst tycker vi inte … 🙁

  Kram

 8. Agneta skriver:

  En sådan klädkammare har vi också! Jag förstår ingenting, det ändrar sig hit och dit men mest åt det fel hållet så att säga….jag tror att det är nån ventil som finns som gör att det krymper. Fast bara på mina kläder, inte mannens……märkligt.
  Vilken fantastisk amaryllis!
  Agneta kram

 9. Beppan skriver:

  Så du har också fukt i garderoben?
  Konstigt att man inte ska kunna lita
  på byggfolket numera. Förr fanns
  minsann inte det problemet!

  Stugväder har vi här i norr just nu.
  Minus 29. Tur vi har varma hus.
  Och vedkamin……

 10. Tove Olberg skriver:

  Det där med garderobsmiljön var bra sagt!
  Innevär, innomhusväder.
  Kram

 11. Raija skriver:

  Vilken vacker amaryllis och kul att du är flitig att plocka fram kameran, så vi också får njuta av den.
  Vädret är inte roligt här heller och verkar vara liknande. Idag snöar det och är helt grått.

 12. Skogsnuvan skriver:

  Vilken tjusig amaryllis och snödroppar i knopp. Ja nog märks det att vi har ett väldigt avlångt land. Här snöar det som vanligt och några blomknoppar får man nog inte se förrän i maj och det känns oändligt långt dit. Här bekymrar jag mig mest för hur jag ska få snön över de höga snövallar som jag dragit upp.

 13. Birgitta skriver:

  Vilken otroligt vacker amaryllis. Själv har jag inga gröna fingrar tyvärr. Gillar växter men de gillar inte mig speciellt mycket.
  Här är också en del regn. Och gråväder. Tycker du är fantastisk som faktiskt går ut i princip varje dag. Hur än vädret är.
  Garderober ja. Jag har nog ett annat klimat än du. Mina kläder töjer sig och blir för stora istället. Och DET är man ju inte van vid. Undrar vad det beror på? 😉
  Ha gott!
  Kram

 14. Geddfish skriver:

  Mina kläder blir också konstiga. De krymper inte, men de ändrar passform! Förstår inte detta, jag som har fått en sån fin scoliosrygg 😉
  Nä, hu, det är trist, jag måste titta mer på modellerna, handlar om upptill, byxorna är ok ännu.
  Vilken vacker amaryllis! Wow!
  Kram, Gerd ♥

  • Ingrid skriver:

   Jag har just lagt upp mina nya byxor och det skiljer ett par tre cm i längden mellan höger och vänster ben, så sned har jag blivit i ryggen efter kotkompressioner och scolios. 🙁

Kommentarer inaktiverade.