Klaga bör man….

…annars dör man! Njaa, det var väl att ta i, men visst ska man reklamera varor som är felaktiga eller inte motsvarar de förväntningar man har.

För mer än en månad sedan var jag på ICA och köpte diskmedel till diskmaskinen. Jag köpte ICA´s egna disktabletter och när jag diskade med en av dem första gången löste tabletten inte upp sig, utan låg kvar halvt upplöst i botten av diskmaskinen när det var färdigdiskat. Likadant var det nästa gång, så jag ställde undan paketet och gick på Konsum och köpte deras diskmedel jag annars brukar använda.

Där stod diskmedelspaketet från ICA i diskbänkskåpet och en dag blev jag trött på att se det, så jag gick in på ICA´s hemsida och skrev en reklamation. Jag kom inte ens ihåg hur mycket paketet kostade och förväntade mig väl ingen respons från dem, men i måndags kom det ett brev från dem, med ett tack för att jag hört av mig och med två presentcheckar på 25:- vardera som kompensation. Man meddelade också att både tillverkaren och importören av det aktuella diskmedlet blivit informerade.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

I dag är det milt, men ganska mulet. Jag har strukit några påskdukar och lite tvätt från gårdagen och och påskpyntat och i eftermiddag ska jag ta en vända till vårdcentralen och träffa en läkare angående min onda rygg. Förmodligen är det väl ingenting att göra åt den, men jag vill kolla blodvärden och blodtryck också. Det är inte gjort sedan jag var gravid 1972, så det känns som om det vore dags nu 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Irriterande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Klaga bör man….

 1. Lambergsfrua skriver:

  Helt rätt att klaga om man är missnöjd med en vara. Företagen vill inte ha dålig reklam så de kompenserar oftast på ett eller annat sätt. Presentcheckar sitter aldrig fel.
  Ha det gott!
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Vad duktig du är som orkar med att reklamera efter så lång tid. Men det är ju viktigt för både företaget och konsumenterna att få besked när något är fel. Låter som dom var ”gamla”. Kanske det inte är så stor omsättning på just dessa bland kunderna.

  Hoppas att du får bra besked av läkaren.
  Min rygg är usel p.g.a. benskörheten men det visade sig efter flera års ”klagande” att jag efter en MR-röntgen fick besked om att jag har ett ”halvt” diskbråck…kotorna pressas ju ihop så det är lätt att disken glider ur sitt läge och även nerverna som sitter där kommer för ofta i kläm….usch o fy! Bara till att ”rätta sig i ledet” om än mycket motvilligt 😉 Det är ett ordentligt handikapp numer.
  Hoppas innerligt att du har bättre tur än jag, men en MR-röntgen bör dom allt göra på dig också så att inget missas.
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hej Agneta!

   Nu fick jag i alla fall träffa en läkare som förklarade hur min rygg ser ut.

   Den är sned (skolios), diskarna är hopsjunkna och kotorna sammanpressade på flera ställen och det finns skador efter gamla diskbråck, så det är inte att undra på att jag mår som jag gör.

   Han var noggrann och tog EKG och blodtryck, lyssnade klämde och kände. Mitt hjärta går lite fort och slår extraslag och blodtrycket var en aning högt när jag låg, men normalt när jag stod upp.

   I morgon ska jag till labbet och lämna blodprover för att kolla ämnesomsättning, sänka, blodvärden, blodsocker mm mm.

   Han tyckte att det var märkligt att se en journal på en 71-åring där det inte var taget ett enda prov på alla år.

   Det känns bra att bli tagen på allvar!
   Kram Ingrid

 3. Wickan skriver:

  Men… blev det ingen tidsbild alls hos dig! Ta du o visa din Pragklocka du! =)

  Hm, jag har också varit med om samma sak med disktabletterna. Trodde det berodde på min maskin! Klaga bör man!!

 4. Ann-Marie skriver:

  Ja man ska alltid framföra när man inte är nöjd och tvärtom med för den delen.
  Annars är jag riktigt irriterad just nu, har stressat mig igenom hela denna dag, hem fort vid tre och började packa, då får jag meddelande att båten är minst tre timmar försenad.
  Alltid är det Oskarshamnsbåten som får stryka på foten när det är krångel med färjorna.
  I och för sig förstår jag väl det med, sist jag reste var det 77 st passagerare till O-hamn. Och inte har dom någon förbindelse från O-hamn på kvällen som blir påverkad hellre. Jag når mitt mål vid 2-tiden och då får jag promenera 3 km i mörka natten.
  Sonen får absolut inte hämta mig så dags då han klockan 06 ska köra 10 mil till sitt arbete. Jag brukar skoja och säga att är det någon som tar mig så lämnar de tillbaka mig när det blir ljust.

  • Ingrid skriver:

   Jag förstår mer än väl din irritation! Vi är ju beroende av de här färjorna och när det inte går som de ska är det ett rent elände.
   Hoppas nu att det går bra och att du kommer fram helskinnad.
   Lycklig resa!

 5. Hejsan Ingrid !

  Det var som katten. Har Du inte tagit prover efter det.
  Jag har märkt att efter prover som man tagit och de har varit perfekta/normala.
  Förstår jag hur jag mår.
  Dricker jag för lite eller sover dåligt, får jag ont i huvudet.Förr skyllde jag på
  bakfyllan. Men det kan ju vara den längre.
  Jag mår oförskämt bra.
  Lite skavanker har jag ju.Konstigt vore väl annars.

  Kram och ha en fin Tisdagskväll !

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker ju att jag mår skapligt för det mesta, men man vet ju aldrig. Bra att få kollat så att man kan få komplettera med medicin om det behövs.

   Ha en fin kväll du också!

 6. Bra att Du reklamerar varor.
  Det brukar betala sig.

  Så gör jag också.
  Fast det var längesedan jag
  hitta något nu att klaga på.

 7. Kicki skriver:

  Så tråkigt med fler dödsbud. Men man kanske får nöja sig om man blir 90, om man är skapligt pigg vill säga, annars kan det kvitta, för fy sjutton om man skulle bli en ”grönsak”.
  Du, det är nog hög tid att du gör en liten hälsokoll.
  Jag gjorde det i höstas för att kolla att åtminstånde en av oss var frisk.
  Berra har ju förutom all annan skit även fått högt blodtryck, han har liksom jag snarare haft lågt tidigare. Men VCs läkare ringde idag igen för att höra hur det var med Berra, då sa han att man kan få högt blodtryck av smärta.
  Nu är Berra i Uppsala ett tag, så jag och hundarna får klara oss själva.
  Kram!

 8. Erik Semlan skriver:

  Jag är ganska dålig på att reklamera och klaga. Läser detta du skrivit och inser att jag säkert missat en del. Det kanske jag ska börja göra också, klaga när något inte är bra, det verkar helt klart vara värt besväret.
  Bra tips! 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst ska man reklamera. Jag gjorde det inte för att få någon ersättning, men för att jag ville att de skulle få reda på vilken usel produkt de säljer. 😉

 9. Lisbeth skriver:

  Vi roligt att höra att även de stora jättarna lyssnar. Eller så kanske det är så att de är dessa och inte de mindre som bryr sig om sina kunder. Kikade på din fototriss och kan bara säga att jag gillar det tredje kortet allra mest. Sverige är fantastiskt
  Ha en fin kväll

 10. Znogge skriver:

  Du gjorde helt rätt i att reklamera. Undermåliga produkter ska ersättas!

  Kram

 11. Rigmor skriver:

  Jag skrattade gott när jag läste dina sista rader…du måtte vara en frisk människa!! Jag tycker man bara hinner in på vårdcentralen så sticker de och tar blodtryck.
  Storslaget av Ica tycker jag, eller storslaget, helt rätt kanske det ska vara…men man förväntar sej inte det. Har faktiskt haft deras maskindisk någon gång och då funkade det.
  Haft en varm men mulen dag här, och som vanligt hann jag väl med hälften av det som jag tänkt…
  Ha en bra kväll!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har ju trott mig vara frisk, men nu kände jag att det var dags för en koll. Jag har haft lite diffusa besvär med oregelbunden puls mm.

   Det kanske var något fel på det här partiet av diskmedel som jag köpte, men det ska de ju också ha reda på 😉

 12. Raija skriver:

  Vilken tur att du tog dig i kragen och klagade. Det skulle man göra oftare, för annars får de inte veta att man inte är nöjd med produkterna.

  Oj och grattis till att du måste vara frisk som inte tagit blodtryck eller kollat blodvärden på så många år.

 13. Inger Maryissa skriver:

  Men det var ju toppen att ICA tog reklamationen av diskmedlet på allvar och att du dessutom fick ett par presentcheckar
  Ja, det är nog bra att du vid läkarbesöket även kollar blodvärden och blodtryck
  hoppas också att du får hjälp mot din onda rygg, för det måste ju vara så besvärligt att ha
  Kramar

 14. Sylvia skriver:

  Så bra att du orkar reklamera, på så sett får vi bättre varor. ICA brukar höra av sig och klart de är måna om sina kunder. Det var på tiden måste jag säga att du fick ett riktig undersökning på din rygg, hjärta och blodprover. Du verkar ha blivit bra omhändertagen.
  Hoppas nu du följs upp med det hela i fortsättningen
  Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas givetvis att alla prover ska visa att jag är frisk, förutom då ryggen. Men om nu något skulle var fel, så går det väl att rätta till med ett eller annat piller 😉

 15. Eva Henriksson skriver:

  På vårdcentralen här tar de inte gärna prover. Det kostar dem en hundralappp minst !!???
  Skönt att du har det bra med sjukvården. Hopas allt är bra och du låter duktig tycker jag—trots allt. du sätter fram påskkäringar och du reklamerar diskmedel—–bra tecken

  • Ingrid skriver:

   Det har varit dåligt med provtagningen här också, som du kanske förstår. Det är 40 år sedan sist, så inte kan man säga att jag belastat sjukvården speciellt mycket 😉

   Nu när jag inte har Åkes hälsa att tänka på,får jag tänka på mig själv i stället 😉

 16. Gunnar skriver:

  Det var bra att du klagade tycker jag. Det gör man nog lite för sällan. Bra respons som du fick tycker jag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *