Klinte Marknad 2016

Det regnade i morse när jag steg upp. Attans också! Jag gick ju upp lite tidigare än vanligt, eftersom jag skulle infinna mig i Röda Korset lottstånd klockan nio och när jag hade varit uppe ett tag såg det trots allt ut som om molnen skulle skingras. Det var ännu mulet när jag gick hemifrån, men regnet hade upphört och SMHI utlovade sol och ganska fint väder i dag och så blev det. Fram på förmiddagen blev det riktigt soligt och fint och ett underbart marknadsväder.

Vårt lottstånd är till höger i bild, under skylten

Donnersgatan var avstängd för biltrafik och mitt emot vårt lottstånd radade fina veteranbilar upp sig, folk som passerade på trottoaren stannade till och tittade på dem och samtidigt fick de syn på oss, så det var inga problem att bli av med lotterna. Vi som var där och startade upp försäljningen stod där en timme och sedan blev vi avlösta och jag kunde gå och leta efter de där strumporna som jag skulle köpa.

Det blev mer och mer folk ju längre fram på förmiddagen man kom
Fotot taget från Kupans trappa

Jag gick en vända och kollade i alla stånd, men några strumpor hittade jag inte. Däremot köpte jag fina kaffeservetter och plastpåsar på ett ställe och naturgodis på ett annat. Sen lyxade jag till det med en kokosboll och blev så söt i munnen att jag var tvungen att gå till Kupan och köpa mig en kopp kaffe innan jag fortsatte.

Italien var också representerat

Liksom försvaret, för nu mobiliserar Gotland igen.

Godis var det gott om

Dags för mannekänguppvisning. Johanna Svanborg är konferencier

Klockan halv tolv skulle det bli mannekänguppvisning och då var jag på plats. Det var en trevlig visning, precis som vanligt och det samlades mycket folk runt catwalken. När klädvisningen var slut och jag vände mig om för att gå därifrån stötte jag på Krister och Thomas och de talade om för mig var strumporna fanns någonstans. Vi bestämde att de skulle komma hem till mig och fika innan de åkte till Visby igen, så jag gick och köpte kaffebröd från Själsö Bageri och så gick jag till strumpståndet, som i år fanns på parkeringen utanför Konsum. 10 par för 100:- kostade de i år också och när jag fått min bunt gick hem.

Ponnyridning utanför Vallemo

Dagens inköp

En mycket lyckad Klinte Marknad tycker jag och jag tror att försäljarna var nöjda i dag, för det blev väldigt mycket folk och när jag gick hem vid halvett-tiden gick det nästan inte att ta sig fram för barnvagnar, rullatorer och hundar. Jag har som vanligt lite svårt att förstå varför folk tar med sig hundar i såna här sammanhang. Man märkte hur stressade de stackars djuren var i trängseln. En liten hund satt i en korg och skällde/gnällde oavbrutet och en jättestor hund gick lätt darrande, med böjda ben, svansen mellan benen och nervöst stirrande blick, fram i folkhavet. Själv höll jag på att trampa på en liten jycke av något slag när jag skulle tränga mig förbi vid ett stånd där det var riktigt trångt.

Trevlig fortsättning på helgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Tyckt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Klinte Marknad 2016

 1. Kraka skriver:

  Verkar ju finnas en hel del trevligt, och gott, på den där marknaden.

  Ha en fortsatt trevlig helg!

  Kram

 2. Ja, marknader är ju rätt långt beroende av fint väder – och det ordnade sig hos er.
  Marknader är kul!

 3. Lambergsfrua skriver:

  Tack för ett trevligt marknadsreportage Ingrid! Vilken tur att du träffade Thomas och Krister så du fick köpa dina strumpor. Dina marknadsinköp ser både praktiska och goda ut. Jag är säker på att kaffet smakade bra med det tilltugget.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Znogge skriver:

  Att ta med sig hundar på ett sådant evenemang är oftast egoistiskt. Kunde hunden tala så hade det blivit ett nej. Våra stannar alltid hemma och snarkar gott i biabäddarna.

  Grattis till strumpfyndet!

  Kram

 5. Bia skriver:

  Trevligt med marknad! Du hittar alltid något italienskt, vare sig du åker till det landet eller går på marknad hemma hos dig! Ha en skön söndag!

 6. Gunnel skriver:

  Det kan inte var lätt och var hund i en sån stor folksamling. Den hade nog mått bättre hemma i sin korg. Jag fyndade också strumpor igår…på Ullared. Kram

 7. Musikanta skriver:

  De vill väl inte gå en extra promenad med hunden så det är därför de tar den med sig. Har svårt att förstå vitsen med att ha hund överhuvudtaget. Marknader är alltid trevliga och extra trevligt är det ju om det är fint väder också. Strumpor – eller sockor som jag kallar sådana korta – kan man aldrig få för många av, eller?
  Kram från Ingrid

 8. Av just den anledningen du beskriver så försöker vi att aldrig gå på såna här marknader med Santos, men…..ibland blir man tvungen. 😳 Har man t.ex. alltid hunden med sig i bilen (vi har AC) och man ”råkar” åka förbi nåt trevligt man vill titta på OCH det är varmt ute, då tar vi med honom även om det är jobbigt. 🙁 Men då bara för max en halvtimme, sen får man ge sig. Men ligga kvar i bilen i värmen, det går inte! 😥
  I lördags t.ex. så åkte vi bara förbi Klintehamn när vi åkte hem från Visby, Fole, Vänge och Tofta (blev en riktig rundresa). Vi stannade inte för då var det riktigt varmt . Så Santos – och vi – slapp den trevliga marknaden!! 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det blev ju en jättehärlig marknadsdag i alla fall för oss tvåbenta. Visst kan jag förstå att det finns tillfällen där man behöver ta med hunden, för allt är ju bättre än att de ligger kvar i en varm bil.
   Kram

 9. Så skönt att regnet upphörde och ni fick en fin marknadsdag. Och tur att du hittade sockorna till slut! Jag brukar köpa sockor i 5-pack på KappAhl, och dom håller bättre än mycket dyrare sockor jag köpt någon gång när det var kris!
  Kram, Monica

Kommentarer inaktiverade.