Klinte Marknad

Solen sken från en alldeles klarblå himmel i morse och det syntes inte till ett enda moln, men SMHI påstod att det skulle bli regn mot eftermiddagen. Det var nästan svårt att tro på dem.

Jag tog det lugnt på morgonen och gav mig inte av till Klinte marknad förrän vid 11-tiden. Då var det mycket folk på plats och jag gick en vända bland alla stånden, köpte en varm korv och gick sedan iväg till det stånd där SPF-arna stod och delade ut gratisexemplar av vår tidning Veteranen och en massa informationsbroschyrer i ett försök att värva nya medlemmar. Jag skulle stå där mellan 12 och 13.30, men jag var inte ensam utan vi var tre stycken som hjälptes åt.

Det var många som tog emot tidningen och många som stannade till och diskuterade pensionärernas villkor. Det mulnade till efter ett tag och det kom en regnskur, så SMHI hade alldeles rätt tyvärr, men skuren var kortvarig och vi stod under tak, så det gick ingen nöd på oss, men det blåste in så att våra papper blev lite blöta.

Egentligen skulle jag velat gå runt och dokumentera alla ställen där det såldes någonting ätbart, för det fanns hur många stånd som helst där man kunde få varmkorv, hamburgare, bakad potatis, kokosbollar, brända mandlar, karameller mm mm. Ingen behövde gå hungrig från den här marknaden i alla fall.

När jag gjort mitt pass gick jag hem igen, för min rygg gillar inte att jag står stilla så länge, så den ömmade lite. Det regnade på hemvägen, men just nu skiner solen igen.


Dagens ordspråk:

Katten blir gärna hos den som smeker honom


Trevlig fortsättning på lördagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, SPF, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Klinte Marknad

 1. Skatan skriver:

  Åh vad jag blev sugen på att gå på en marknad. Det var bra längesen nu. Jag har missat den fina medeltidsmarknaden som de brukar ha här i Nyköping. Det får väl bli julmarknaden om några månader som får sig ett besök.

  Kram!

 2. Hejsan Ingrid !

  Där ser det roligare ut att vara än här i centrum, pågår Genetadagen. Vet att det är öronbedövande oljud. Så idag avstår jag från att gå dit, det är ju mest för barn.
  Så något så fint godis-stånd finns nog inte. Borde väl gå en sväng, för nu skiner solen igen
  nyss kom ännu en skur. Vi verka ha samma väder Du och jag.
  Har ju redan varit iväg tidigt i morse till Maxi.

  Hoppas allt är bra
  Och att Du får en skön Lördagskväll.
  Du köpte väl lite godis att mysa med
  framför teven

  Kram Majsan

 3. Ailas skriver:

  Lovar SMHI regn, så brukar det också bli så. Lovas det sol, så kan det ibland bli regn i alla fall. Fast inte så ofta denna under den här sköna sommaren. Nu gick er marknad tydligen riktigt bra i alla fall och riktigt fina bilder har du fångat!
  Jag gick en promenad för en stund sedan och det var bra väder. Inget regn här idag.

  Önskar dig en fortsatt fin helg.
  Kram

 4. Znogge skriver:

  Tur att det inte regnade hela tiden. Just marknader är ändå väderberoende! Ju mer folk desto bättre 😉 Här slapp vi regnet men hösten är ändå verkligen här.

  Ha en fin kväll!
  Kram

 5. Karin skriver:

  Det är alltid vanskligt med vädret när man ordnar utomhusaktiviteter.
  Folk är överlag dåligt rustade mot regn och rusk. 😕
  Kram Karin

 6. Rigmor skriver:

  Trevligt med marknad!! För min del hoppas jag att det blir nästa helg, Rättviks höstmarknad går av stapeln då. Sen är ju vädret rätt så viktigt…det blir fort kallt om det blåser lite och man inte är rätt klädd. Synd att ni fick en regnskur, men det var nog så lite över hela landet idag tror jag,ömsom sol, ömsom regn.
  Ha det gott!!
  Kram kram

 7. Raija skriver:

  Bra ordspråk och stämmer fint, samt en söt katt på bild också.

  Skönt att det bara blev en mindre skur när du var på marknaden. Det brukar vara kul att gå runt och kika på allt och speciellt all mat.

 8. Laila Östergren skriver:

  Det var en trevlig marknad, speciellt Johannas modevisning. Den är mycket finare med vanligt folk som modeller. När man ser modevisning på TV så är det konstiga kläder och modellerna ser inte glada ut. Jag köpte en bra borste med kort skaft som jag ska sopa ner ”värgnät” i taket på verandan och i uterummet. Det blev också en kartong med gammeldags kokosbollar också att festa på.
  Vi var på väg hem när första regnskuren kom. Jag var inne på apoteket just då och det störtade in folk i entrén till Konsum och stod packat ute under snedtaket. Vi blev inte speciellt våta för vi hade nära till bilen. Eftermiddagen ägnades åt 3-årskalas med lilla barnbarnet. Vi har redan klarat av promenaden och i eftermiddag ska vi se Babben.
  Du får ha en skön söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *