Klinte marknad

söndag, september 25, 2005

Helt strålande väder har det varit över helgen också och i lördags var det Klinte Marknad. Det är höstens stora begivenhet som går av stapel sista lördagen i september varje år. Efter att ha varit en ganska avslagen tillställningen under några år på 80-talet har det vuxit till en ren folkfest med massor av tillresta knallar, tivoli och tusentals besökanden. 

I år var det alldeles speciellt trevligt när vädret var så fint. Det var upp mot 20 gr varmt och det fanns de som gick i shorts och linne och det gör man inte varje år i slutet av september. Lammfestival har vi också den här helgen och grillröken låg tät över området där man grillade hela lamm, lammchorizo och lammburgare. Dessutom visar man upp olika sorters lamm. Vi gick runt ett par timmar och handlade, tittade på tivolit och avslutade med att äta lammburgare och korv.

Det här åkte vi inte!!

Här beundrar Kerstin några lamm

När vi kom hem satt vi ute i solskenet och njöt och drack vårt eftermiddagskaffe.

Jag och Kerstin

Idag tog Kerstin och jag en promenad ner till stranden på förmiddagen och efter lunchen skjutsade vi henne till båten. 

Få se nu om det här fina vädret står sig några dagar till. När vi var i Visby var vi på Linds växthus och jag köpte litet frosttåliga växter, som jag ska plantera litet senare när det blir kallare. De får stå i beredskap, för att det blir kallare ganska snart det kan man nog utgå ifrån.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trevliga händelser och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.