Klintehamn är påskpyntat

Kallt har det varit i natt också och vi hade -8° när jag steg upp vid 7-tiden den här Dymmelonsdagen. Namnet på dagen kommer av att vi nu är mitt i Stilla Veckan och enligt gammal tradition ska kläppen i kyrkklockorna från och med idag bytas ut mot träkläppar, dymlingar, för att dämpa klockklangen.

När jag fixat i ordning mig och värmen stigit mot 0-an, tog jag på mig och gick en vända runt Klintehamn. På Torget höll de på att påskpynta när jag gick förbi och när jag kom tillbaka dit såg det så här fint ut.

Jag skulle in på Konsum också, för jag hade kommit på att jag ju måste köpa sillfiléer och lägga in sill till påsk. Det blir en konstig påsk det här, utan Åke och det trillade en och annan tår på hemvägen när jag gick och tänkte på honom och hans sillvanor.

Åke steg upp mycket tidigare än jag på morgnarna och då gjorde han sig smörgåsar med sill på till morgonkaffet. Varje dag!! Så jag lade in sill en gång i veckan året runt, utom de gånger jag fuskade och köpte färdiginlagda filéer. Nu har det inte funnits sill i kylskåpet sedan han gick bort!

Jag tycker att jag har känt mig ganska rofylld nu ett tag och börjat få en viss rutin i tillvaron som ensamstående, men det räckte med ett inköp av fem sillfiléer för att få mig ur balans 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Klintehamn, Påsk, Sorg. Bokmärk permalänken.

35 kommentarer till Klintehamn är påskpyntat

 1. Ama de casa skriver:

  Minnena kommer hastigt på ibland, och då är det helt ok att fälla en tår…

  Vilken underbar påskdekoration!
  Kram

 2. Henry skriver:

  Sill på påskbordet är ett måste, men sill på morgonmackan, nej där går gränsen!

  Kramar!

 3. Min gubbe är också tokig i heminlagd sill, men han vill äta det som middagsmat så det blir inte så ofta precis!
  Jag förstår att sådana här saker gör att minnena sköljer över dig, just vid helger är det ju extra jobbigt kan jag tänka mig.
  KRAM
  Susie

 4. Åsa! skriver:

  Visst är det fint på torget! Så roligt att det fixas till lite extra till storhelgerna.

  Klart att du måste få känna vemod, sorg och saknad Ingrid, det hade varit konstigt annars! / Kram på di 🙂

 5. Kicki skriver:

  Det var nog bara en gång bland många som du kommer att fälla en tår just när du minns specifika saker.
  Jag var och handlade i Hedemora idag, där var det också påskpyntat värre, men nån kamera fanns inte med för att kunna förevisa det.
  Önskar dig en riktigt Glad Påsk trots allt.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Så är det allt. Man har bra och mindre bra dagar och stunder. Just i dag har det varit väldigt tungt.
   Ha en Glad Påsk du också Kicki!
   (Jag vet ju att du också har det tufft)
   Kram

 6. Ingela skriver:

  Så nära mellan känslor. Förstår att det måste var jättejobbigt emellanåt… då när inte vanorna eller t.om. ovanorna finns där längre inom räckhåll. Så kommer det nog att vara ett bra tag kanske alltid så då är det kanske bäst att bli vän med känslan…?

  Du glad att jag kunde bjuda dig lite skön musik. Det nyser vi på! Kram Ingela

  • Ingrid skriver:

   Saknaden kommer alltid att finnas, det är helt klart. Så det är som du säger, man får bli vän med den känslan.
   Din musik var väldigt skön och jag har lagt ut klippet på min hemsida så att jag kan sitta och lyssna på det när jag vill.
   Kram!

 7. Birgitta skriver:

  Kan tänka mig att det kändes i hjärtat efter inköpet. Det är sånt som får minnen att röra sig. Hoppas du i alla fall får en riktigt fin påsk.

  Kram

 8. Lambergsfrua skriver:

  Är det inte så i livet att det oftast är småsaker som hugger tag i hjärtat oavsett om det är sorgligt eller glädjande. Under andra omständigheter hade du nog kunnat småle åt sillfiléerna, men inte nu. De väckte till liv saknaden och tomheten efter din käre Åke, känslor som förstärks vid stora helger. Då hopas minnen och traditioner.
  Jag hoppas ändå att du kan njuta av både sillen och annan god påskmat – tillsammans med nära och kära och goda minnen av Åke.
  Varmaste kramen,
  Lambergsfrua

 9. Lambergsfrua skriver:

  Jag glömde ju skriva om påskträdet i Klintehamn – riktigt, riktigt fint!
  Kram,
  Lambergsfrua

 10. Znogge skriver:

  Det är oftast vardagens rutiner som gör det svårast. Det som liksom hörde till och var typiskt Åke. Minns att min pappa alltid skulle ha kaffegrädde till sill och potatis…

  Kram

 11. Bettan skriver:

  Men så underbart vackert de pyntat på torget. Här sker det tyvärr inget som jag vet om i alla fall =). Annars har jag missat detta under mina 42 år på jorden =) he he he.

  Kan tro att du ko ur balans när du tänker tillbaks på lilla Åke. & det är helt klart ok. Man får minnas dem & allt de hade för sig. Å vid detta tillfället, så är det klart att tankarna till Åke kommer. Du står inför en storhelg som du alltid delat med din älskade. Usch, tårarna rinner på mig trotts att jag inte kände din åke. Men jag kan känna med dig hur tungt detta är.

  Ja, jag sänder dig massor av styrka & många varma kramar!
  Bettan

  • Ingrid skriver:

   Visst är det roligt att de pyntar till det lite till helgerna 🙂

   Man pratar ju om sorgeår och det är en tuff tid att möta de första helgerna utan den kära man mist. Livet kan aldrig bli detsamma.
   Varmt tack för ditt stöd kära Bettan!

 12. Karlavagnen skriver:

  Men kära nån, så kallt ni har! Men vad fiiin påskträdet är!!! Funderar på att sätta fjädrar i Citronträdet faktiskt… Idag kollade jag var en spontanhemresa till Sverige skulle kosta och insåg att flyg plus hyrbil skulle bli alldeles för dyrt för en spontanresa.

 13. Karlavagnen skriver:

  Hoppla här gick det undan när jag skulle skriva kommentar. Så klart att sillfileerna väcker minnen. Kan ju bara ref till min pappas bortgång. Minns att det var år efter hans bortgång och vid minst oväntade tillfällen som sorgen och saknaden kom. Så det är bara att låta känslorna komma och käka en sillmacka och prata med Åke och/eller minnas honom! Kram!

  • Ingrid skriver:

   Ja du, det skulle ju vara konstigt om det inte kom en och annan reaktion när man förlorat den man levt tillsammans med mer än 50 år. I dag har det varit en bedrövlig dag, men det kommer säkert ljusare dagar igen.

 14. Hejsan Ingrid !

  Sådant fast en stor björk med fjädrar i olika färger satte barnen i går, därför for jag intill stan för att fota det,och så kan jag inte föra in det förrän Irina kommer och visar mig hur.
  Fick tag i Babbi genom birthday.se hennes mobilnr.messa ang mitt nya foto, som hon har fixat in som jag fattade det på bloggen samt ett mail.Duktig till tusen är hon.Saknar hennes blogg.Men hon finns ju på FB.Ännu har jag inte sett det, måste nog logga in på nytt.

  Klart att Du kommer att sakna Din älskade Åke så fort det är något som påminner om honom.Det är förståeligt.Gråt på Du.

  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Det är väl lite retligt att du inte kan få sätta in foton utan att be om hjälp. Kan de inte visa dig hur du ska göra?
   I dag har det varit en gråtardag 😉

 15. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Påskträdet med fjädrarna är så fint så och vill minnas att du vsiat det tidigare och det är så roligt med en tradition som får vara ifred…dessutom 😉 Klåfingriga finns det ju annars gott om.
  Klart att du ska fälla en tår när det känns tungt och det är ju så nyligen Åke avlidit. Fullständigt normalt beteende. Det tar tid att vänja sig någorlunda vid att leva ensam.
  Kramar om!/Agneta

  • Ingrid skriver:

   Du har bra minne Agneta!
   2009 visade jag också påskträdet på Torget och då var det i gult och orange. Förra året måste jag ha missat det 🙁
   Första påsken utan Åke…..

 16. Corina skriver:

  Allt tar tid..så är det ! Jag hade -15 grader när jag steg upp idag 🙂 Glad Påsk önskar jag dig naturligtvis ! Kram

 17. Rigmor skriver:

  Men vännen då…förstår…och förstår ju ändå inte riktigt hur det är…alla minnen som kommer, klart att det känns. Vardagliga saker som man gjorde tillsammans, klart att det blir tomt.
  Vackert med påskriset!! Här i huset är det inte direkt någon påsk…jag ska jobba hela helgen så det blir på sin höjd lite påskmat på påskaftonskvällen.
  Dymmelonsdag…här i Närke sa man alltid förr att tills den dagen skulle nästa vinters träd vara fällda, till midsommar veden upphuggen och klar. Det är lite svårt här, den proffsige mannen med motorsåg har inte varit här och tagit de två sista stora björkarna, så de står vackert kvar och snart är dymmelonsdagen slut…
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Man inbillar sig att allt är i sin ordning, det här klarar jag och så ska 5 sillfiléer ställa till det så 😉
   Det har varit en tung dag och det lär väl komma flera såna dagar antar jag.

   Visst är påskriset fint och jag har minsann påskpyntat här hemma och satt fjädrar i ett litet träd utanför vårt köksfönster.
   Visst är det kul med alla de där gamla tecknen om när och hur saker skulle vara gjorda.
   Kram och tack för din kommentar!

 18. Raija skriver:

  Det var en rejäl knippe påskris och gläder nog många.

  Sorgen kommer och går och det behövs inte mycket för att väcka känslorna och saknaden.

  Glad Påsk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *