Jag vaknade tidigt i morse och kunde inte somna om, för jag låg och tänkte på det som hände igår. Att bo ensam har sina risker. Blir man sjuk finns det ingen i närheten som observerar det och kan hjälpa till. Vi är alla här i området bestörta och ledsna över det som hänt och kan inte ta in det riktigt.

När jag ändå inte kunde sova gick jag upp och redan strax före sju satt jag ute, först med morgonens piller och ett glas vatten och tidningen. Sen gick jag in efter ett glas juice och fortsatte att läsa. Det var varmt och skönt och fåglarna kvittrade så vackert. Jag hade ingen radio på en gång. Klockan blev åtta, då gick jag in efter kaffe och en macka, penna och suddgummi och sen började jag lösa lördagskrysset. Då plingade det till i mobilen och jag fick se att Eva lagt ut ett meddelande på facebook att Hamncaféet brunnit ner under natten.

Sommaren 2012

Då blev det fart på mig! Hade Hamncaféet brunnit ner? Där som Ann-Marie och jag var och åt lunch i onsdags. Det var väl bara inte möjligt? Jodå, så illa var det, det meddelade både polisen, helagotland.se och radion.

Efter lunch tog jag mig en promenad ut till hamnen för att se på förödelsen. Hela byggnaden var borta, det var bara en rykande, illaluktande hög med brandrester kvar.

Hamncaféet, Klintehamns enda bra matställe, ligger i ruiner och nu har vi ingenstans att ta vägen om vi vill gå ut och äta, om vi inte vill äta Fast Food eller halvfabrikat förstås och det vill man ju inte. Det är oerhört tragiskt, naturligtvis i första hand för ägarna, men det är också en stor förlust för samhället!

Ute på sandbanken mot Warfsholmen satt svanarna helt oberörda av dramatiken på kajen. Det gick en strid ström av bilar och cyklar ut på hamnen och massor av klintebor, och andra också antar jag, stod utanför avspärrningarna och tittade på när räddningsmanskapet höll på med eftersläckning och doften av brandrök låg tät över kajen.

Jag pratade med flera bekanta på vägen hem och alla är lika chockade över det som hänt. Jag tror inte att det är att ta i om man säger att hela Klintehamn är i chock och spekulationerna om hur branden uppstått är många.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Det kanske finns ett hopp för oss som gillat att besöka Hamncaféet trots allt, för på facebooksidan meddelar man nu följande:

Alla ni som skrivit och ringt, det är ni som gör att man inte ger upp. Båtklubben kommer att bygga upp huset igen och då hoppas vi att få vara med.
TACK för all sympati, medkänsla och support, ni är guld värda i en sån här situation.
Janne o Monica

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nu tycker jag att det kan vara nog med dramatik för den här veckan och önskar alla en lugn och trevlig helg med sol och vackert väder!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...