Klockrent

Solen flödar ner från en klarblå himmel, men det är svinkallt ute kunde jag konstatera när jag var ute med några äpplen till trastarna. Det blåser hemskt idag också och enligt klart.se ska de fem minusgraderna på termometern kännas som minus tolv, inte speciellt trevligt alltså.

Igår var vi ute och förlustade oss. Vi var på Rondo och såg årets nyårsrevy som heter Klockrent och den var som vanligt väldigt bra, precis som de tidigare femton upplagorna. Det var väl i stort sett bara att nummer jag inte gillade och det var i inledningen då hela ensemblen var samlad på scenen och gapade och skrek på varandra för att de inte visste vad den här revyn skulle handla om. Den sketchen blev alldeles för lång, i alla fall i min smak. Annars var det skickliga musiker, duktiga sångare och dansare och fyndiga texter, precis som vanligt.

Foto: Jesper Alvermark

Palten gillar jag skarpt och jag blir glad bara av att se honom på scenen. I år var det extra hög mysfaktor då han spelade jägare och presenterade sin nyinköpta jakthund, en fransk bulldogg som heter Wilma. Wilma är nog inte speciellt bra på att jaga, men hon kan dansa, pussa husse på mun och hon kan läsa. I alla fall påstod Palten det.

När revyn var slut gick vi hem till mig, för Eva hade gjort två pajer som stod i mitt kök och väntade på oss. Det blev en riktigt trevlig söndagskväll!

Dagens ordspråk:

När musen skrattar åt katten finns det ett hål i närheten.

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Teater. Bokmärk permalänken.

18 svar på Klockrent

 1. GeddFish skriver:

  Go förmiddag! Ditt dagens ordspråk har jag aldrig hört! Men det ligger något i det!
  Jag har varit ute i snålblåsten idag, fy sjuttan! Måste röra på påkarna varje dag!
  Ha det gott, kram, Gerd♥

 2. Syster Kerstin skriver:

  Så trevligt det låter med en Nyårsrevy! Och så lite gott efteråt.

  Igår var vi ute en timme, inte särskilt skönt, men iallafall.
  Hassine jobbar idag och jag stannar inne, det är grått och blåsigt. Ibland kan man kosta på sig att vara lite lat tycker jag!
  Sitter med paddan och hittar en massa intressant och matnyttigt om London, det skall bli riktigt roligt!
  Skön måndagseftermiddag !

 3. Ailas skriver:

  Vilken trevlig kväll, härligt att höra. Desto tristare med den envisa kalla vinden som även härskar här. Har dragit ming egna slutsatser om detta, skrev precis ett inlägg. 🙂

  Trevlig måndag ändå, kanske klarar vi en liten stund i uteluften trots allt.

  Kram

 4. Lambergsfrua skriver:

  Dages ordsrpåk gillar jag skarpt. Kom att tänka på vårt besök på en ormfarm i USA, där bland annat rejäla skallerormar förevisades i en imhägnad djup grop. Mannen in Mitt Liv, som i det närmaste lider av ormfobi, var hur tuff som helst, när han stod däruppe och betraktade de slingrande kräldjuren. Och kastade lite sand ner i gropen för att få dem att rassla med sina skallror…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det var till att vara tuff då minsann. 😉
   Jag gillar inte heller ormar, men under såna omständighet kanske till och med jag skulle våga titta på dem.
   Kram

 5. Znogge skriver:

  Den sortens scener gillar jag inte heller. Blir liksom för bra men desto bättre att resten var till belåtenhet!

  Kram

 6. Suss skriver:

  Sådan där underhållning brukar alltid vara jätterolig och ge en god eftersmak. Bara av att se bilden känner jag att jag sitter och småler. Roligt och så bra att det var lite blandad kompott! Kram

 7. Gunilla skriver:

  Vilken mysig söndag med nyårsrevy och hemgjord paj. Ha en fortsatt fin vecka. Kram Gunilla

 8. Kraka skriver:

  Lokala revyer är alltid trevligt om man är hemma på orten och känner igen det som tas upp. Tyvärr är det några år sedan senast jag var på nyårsrevy.

  Kram

 9. Gunnar skriver:

  Det var längesen jag såg någon revy. Det brukar vara blandat med bra och mindre bra nummer.
  Det är ungefär samma väder här med blåst och runt 5 minusgrader. Jag kan tänka mig att det blir jättekallt om det blåser på Gotland.

Kommentarer inaktiverade.