Klukkus dag…

…är det idag enligt allnakku och idag har det varit årets kortaste söndagsförmiddag, för jag ställer inte om klukku förrän på söndagsmorgonen och straxt försvinner en timme. Det är tur att man får tillbaka den sen i höst. Jag har ingenting speciellt emot sommartiden, men det var ett fasligt liv på bönderna när den infördes 1980. Man hänvisade bland annat till att korna skulle få svårt att vänja sig, men inte var det några större problem. De såg lite förvånade ut de första morgnarna när vi kom ut en timme tidigare än vanligt, men det gick fort över. För min del kunde det gärna få vara sommartid året runt.

Det vackra vårvädret vi har haft några dagar har förbytts till gråväder och regn. Det regnade redan igår kväll när jag släppte ut katterna och det har nog regnat från och till hela natten. Påskfjädrarna i busken ute i trädgården, som du kan se i headern förresten, hänger som blöta slafsar och ser inte speciellt vackra ut, men de torkar väl igen. En kort stund på förmiddagen klarnade det upp och solen var framme och visade sig i ungefär fem minuter, men nu är det mulet igen.

Släckte du lamporna igår kväll? Det gjorde vi, fast jag känner nog att det är ganska fånigt att haka på en sån där uppmaning och att det inte har någon större betydelse, men ändå känner man på något vis gemenskap med en massa andra människor som gör likadant. Jag stod i mörkret och tittade mot norr där vi har Klintehamn och Visby och inbillade mig att det inte lyste så mycket i horisonten som det brukar göra.

Vill du se bilden på den vackra forsythian i större upplaga är det bara att klicka på den. Jag tar aldrig in björkris till påsken nu när vi inte ha några barn hemma, för jag är allergisk mot björkpollen och även om jag inte får några direkta besvär av riset, så är det onödigt att sätta det i vas och ta in det i vardagsrummet. Forsythia älskar jag däremot och det har vi i trädgården, så jag tar alltid in några kvistar så här lagom till påsk. Det får ju dessutom den alldeles rätta påskfärgen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *