Knaperi, knaperi, knus…

….vem är det som knaprar på mitt hus?

Bröderna Grimms saga om Hans och Greta har väl de flesta barn hört, men troligen är det inte så många som hört den som opera. Igår var jag på Rondo i Klintehamn tillsammans med många andra, både barn och vuxna. Och det var många barn där. De verkade uppskatta föreställningen, men blev nog lite rädda ibland. En liten flicka bredvid mig satte förskräckt händerna för ögonen när den elaka häxan dök upp. Knaperi, knaperi, knus…..

Den här operan är en moderniserad version av sagan och även om jag inte är något expert på opera, så tycker jag att sångarna gjorde en väldigt god insats. Lite svårt var det att höra replikerna när de sjöng, men i programmet fanns en bra beskrivning av innehållet, så man hängde med i handlingen i alla fall. Jag tror att svenska är ett ganska svårsjunget språk när det gäller opera.

Hans och Greta ges till och med fredag, så passa på om du inte har varit och sett den. Det är inte ofta vi bjuds på så fin underhållning i Klintehamn.

Föreställningen började redan klockan 18.00 och jag var hemma igen före åtta, så jag hann med lite tv-tittande också och igår började en ny omgång av Kommissarie Montalbano. Den ska gå i fyra fristående avsnitt som är nästan två timmar långa vardera, som en vanlig film med andra ord.

Luca Zingarotti i rollen som Salvo Montalbano i all ära, men allra bäst i den här serien är Catarella, spelad av Angelo Russo. Jag ser den här serien nästan mest för hans skull. Vimsigare och räddare polis får man nog leta efter, men han har en styrka, han är en baddare på att använda datorn och kan med blixtens hastighet få fram uppgifter som Montalbano behöver.

Det är mulet idag också, men det ska klarna upp under dagen och i eftermiddag ska det bli sol och 22-25 grader. Vi får väl se hur det blir med det. Özz Nûjem är sommarvärd och det skulle vara mysigt att kunna ligga i solstolen och lyssna på honom.

Dagens ordspråk:

Man ska inte stänga dörren så, att man inte kan öppna den igen.

Ha en fin onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat, Musik, Teater, TV, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Knaperi, knaperi, knus…

 1. Lambergsfrua skriver:

  Det låter som en bra föreställning. Håller med dig om att det kan vara svårt att höra text som sjungs. Å andra sidan känner nog de flesta till handlingen i Hans och Greta – eller dagens barn kanske inte gör det, förresten. Ja, då kan det vara bra med ett programhäfte.

  Här är det halvklart och kvavt. Lite åska skulle inte skada – utan blixtnedslag förstås 😉
  Hoppas du får lite sol till Sommarprataren.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag läste ju alla de här gamla sagorna för mina barn, men jag vet inte om dagens mammor gör det. Det var förunderligt lugnt och stilla i salongen i alla fall trots alla barnen, så de var nog ganska fascinerade av föreställningen.
   Det blev en aning sol mot slutet i alla fall. 😉
   Kram

 2. Ann -Marie skriver:

  Hej Ingrid! Har jobbat idag, nu är jag så trött och sitter bara och hänger. För en stund sedan så stannade en tjej till på gatan och ropade” vilken fantastisk blomsterprakt” vilken perfekt kombinering sa hon också. Ja jag blir ju såklart glad och stolt men perfekt kombinering vet jag inte precis. Jag var inne på en handelsträdgård och köpte deplantor som såg frodigast ut och som jag vet växer bra. Bra växter har jag näsa för. Det är en perfekt plantsommar, torrt varmt och soligt, vatten går det åt och en bra jord. Men i år är det faktiskt många som stått eller kört sakta förbi på gatan och spanat in. Det ger blodad tand att planera för nästa sommar. Özz ska jag lyssna på ikväll, honom har jag sett i aktion och sedan satt han sig vid vårt bord och vi hade så trevligt . Klas/Sara var också med de hade talkshow på ett ställe i Stockholm som jag inte minns namnet på. Klas/Sara var ock så en trevlig bekantskap, han/hon har varit här på ön och hållit föredrag för kommunanställda, vilket jag sorgligt nog missade.

  • Ingrid skriver:

   Jag förstår att du har många som stannar till och kikar in i trädgården, för det är inte ofta man ser någon där det blommar så rikligt överallt.
   Hoppas att du har en lugn och skön kväll!
   Kram, Ingrid

Kommentarer inaktiverade.