Konstig söndagslunch

Det var trevligt på Rondo igår kväll, med många glada skratt och faktiskt många tänkvärda sketcher. De Bättre Begagnade herrarna var stiligt uppklädda i smoking och tog upp ämnen som hur jobbigt det kan vara för männen med Graviditet och Förlossning, att Pappa är lik sin Pappa, Brev från äldreboendet och Prostataproblem och att de är sin dotters far…..
Det hela utspelade sig i skolans matsal och vi var nog ett femtiotal åskådare.

I dag vaknade jag till en mulen morgon, men där längst borta i öster bröt faktiskt solen igenom molnen och det blev en riktigt fin söndag. Dumt nog satte jag på datorn och där fastnade jag onödigt länge, för jag håller på och skriver på något som tar min uppmärksamhet i anspråk så till den milda grad att timmarna bara försvinner, men till slut tog jag på mig och gick ut i alla fall. Först en vända till soprummet för att kolla temperaturen och sen iväg ner till samhället. Det började bli lunchdags, eller snarare det hade varit lunchdags ett bra tag, så jag stannade till vid Korvkiosken och åt en varmkorv med bröd och sedan fortsatte jag ut på hamnen.

Svanfamiljen är fortfarande kvar

Kaffe med mandeltårta på Hamncaféets uteservering

Det var jättemycket folk på restaurangen, så det var tur att det var så fint väder att man kunde sitta ute. Jag har inte varit där sedan de nya ägarna tog över och kunde med glädje konstatera, att de sänkt ner disken där man ska göra sina beställningar, så att även en liten pensionär kan få näsan över kanten, utan att behöva stå på tå. Sympatiskt tycker jag!

Efter den goda, men onyttiga söndagslunchen kände jag behov av lite mer motion så jag gick över Warfsholmsbron och tog rundan runt Varvet. Jag har haft lite ont i vänster ben ett tag, så jag var lite betänksam först, men det gick bra och jag tog mig hem utan problem.

Röda höstlöv kan var lika vackert som blommor

Trevlig söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hamncaféet, Promenader. Bokmärk permalänken.

24 svar på Konstig söndagslunch

 1. Laila skriver:

  Jag hade tänkt att vi skulle gå på ”Bättre begagnat” men det blev inte av. Vi hade varit i Gerum och ätit kroppkakelunch så vi blev lite slöa.
  Häromdagen var vi på Hamncafét och åt lunch. Det skulle vara bruna bönor m fläsk som jag ville ha men inte får här hemma eftersom herrarna inte gillar det. Blev dock lurad på bönorna som redan var slut så det blev kokt potatis m fläsk o löksås i stället. Det var gott det också.
  I dag blev det en förmiddagspromenad o lite fix i uterummet som skulle förberedas för vintern.
  Skönt med sol för en gångs skull.
  Ha en skön kväll.

 2. Karin skriver:

  Kul med lite revy ibland! Imorgon åker vi på dagstur till Köpenhamn. Vi ska besöka det nya och stora Akvariet och även Carlsbergs museum. Önskar mig uppehållsväder allt blir enklare då!
  Kramar Karin

 3. Det låter som en riktigt rolig föreställning igår kväll! Nyttigt att skratta lär det ju också vara!
  Så skönt att ni fick fint väder idag och med både korv och mandeltårta, så fick du dig en skön promenad! Här har det varit lite soldis, men varmt och skönt idag och jag börjar vänja mig vid att vara hemma igen…
  Kram, Monica

 4. Gunnel skriver:

  Härligt att få skratta rejält ibland. När jag läser hur mycket du promenerar blir jag faktiskt lite skamsen. Jag får ta mig själv i kragen. Kram

 5. Skogsnuvan skriver:

  Det har varit en dimmig helg här så man har knappt sett handen framför sig. Inatt började det blåsa och alla fina löv har blåst av träden så nu känner man verkligen att hösten närmar sig vintern och snön kan vräka ner när som helst. Om jag ska säga något positiv är att Kinabror och hunden Jack kommit hem igår så nu är jag inte helt ensam i byn.

 6. znogge skriver:

  I bland får man verkligen unna sig det onyttiga som så ofta är så gott! Lite guldkant helt enkelt 😉

  Kram

 7. Det har ju varit fullt upp här sista tiden, så först nu har jag kunnat läsa dina inlägg – och andras! 😀 : Vilket har varit mycket trevligt, men det blir ju inte så mycket gjort då….. 🙄
  Det där med innehållet i svenska ”nyhetstidningar” i ditt inlägg ”VOFF” stämmer tyvärr och är riktigt hemskt tycker jag. 👿
  Inte 17 kom vi ut i det fina vädret igår, det började på eftermiddagen med MC-race och fortsatte sen med bilrace från USA HELA kvällen. Jättespännande…..men lite trist med tanke på vädret! Så idag ska vi ta en tripp till Fole för att köpa potatis (!). Då får vi samtidigt en liten utflykt….. 😆
  Jag har dock hunnit med att dona och fixa lite i växthuset där limen var mogen och dom vindruvor vi inte tagit ner helt övermogna. Det var hela 25 grader varmt! Om det vore det utomhus ändå!! 😉
  KRAM
  Susie

 8. Lambergsfrua skriver:

  Det låter som aktuella ämnen behandlade ur ett manligt perspektiv av de begagnade herrarna. Sådant kan bli väldigt roligt.
  Det var en fin söndagspromenad du tog trevligt när man slipper stå på tå för att beställa maten. PÅ tal om nyttig och onyttig (oftast godare!) mat läste jag nyss en kommentar på FB: ”Ät vad du vill –
  och uppsök sedan sjukvården”. Fast så långt behöver det ju inte gå om man njuter av lite onyttigt någon gång ibland 😉
  Varm kram! 🙂

  • Ingrid skriver:

   Ibland har jag lite dåligt samvete för att jag äter för mycket godsaker av olika slag, men mina värden är perfekta, så någonstans blir det väl rätt i alla fall.
   Kram

 9. Beppan skriver:

  Trevlig söndag det där!
  Jag såg en skylt i Makarska där det stod: Räkna minnen, inte kalorier.
  Det passar mig utmärkt. Fast det får bli en extra promenad ibland….

 10. Kicki skriver:

  Trevligt att få skratta till lite ”enkel” underhållning.
  Undrar just vad du skriver på som tar sån tid, är det dina memoarer? Du är ju så duktig på att minnas från förr och att du kan skriva berättande vet ju alla som läser din blogg.
  Vi hade underbart indiansommarväder igår, idag är ordningen återställd med regn.
  Kram/Kicki

 11. wiolettan skriver:

  Det låter som en trevlig stund på Rondo. Vi behöver så´nt också.
  Spännande detta med ditt skrivande och jag har full förståelse för att du kan fastna i det. Så blir det om man är inne i något som upptar ens tankar.
  Fint att benet lugnade ner sig så att du kunde fortsätta din promenad, det är ju så nyttigt och känns bra.
  Härliga bilder. Mandeltårta låter gott.
  Vackra röda löv.
  Kram!

 12. Elisabeth skriver:

  Sån tur att du kom utpå promenaden och fick lite vackra nya intryck. Röda höstlöv är verkligen fina! Kramar

Kommentarer inaktiverade.