Konstiga larver och stickande flugor

32,5° på eftermiddagen, just nu 28,9. Jag tog med laptopen ut och nu sitter jag i skuggan på terrassen och det fläktar riktigt behagligt, på golvet bredvid mig ligger Grållen utsträckt och sover så gott. Det enda som stör mig just nu är en rackar´ns stickfluga, som inte låter mig vara ifred. Jag lyckades smälla till den en gång, men klämde inte till tillräckligt, så den klarade sig. Annars har vi inte mycket flugor alls, utan vi får sitta ute och äta i lugn och ro utan att bli störda av vare sig flugor eller getingar. I sommar har det dock dykt upp en liten konstig grej som ser ut som en nyckelpigelarv, fast mindre och får man den på sig bränns den som bara den. Det blir inga bulor eller utslag efter den, men det tar ett bra tag innan smärtan avtar. Jag har bara fått den på mig när vi suttit vid trädgårsbordet ute på gräsmattan. Är det någon som har någon idé om vad det kan vara?

Idag har det inte heller blivit så mycket nytta gjort. Jordgubbsplockning, vattning, en vända på Klinte för att fylla på förråden, mera vattning och så har jag kokat en omgång jordgubbssylt av överskottet från dagens skörd.

Nu har jag förresten tagit de som äter sönder jordgubbsbladen på bar gärning, eller i alla fall dess avkomma. På undersidan av en del av de nya bladen finns det små, små larver och de låter sig väl smaka. Är det någon som vet vad det kan vara för djur som larvar sig på mina jordgubbsblad och vet vad man kan göra åt det, så är jag tacksam för råd!

Nu fick jag livet av stickflugan!!

Ha en trevlig måndagskväll! Själva ska vi se ”Lotta på Liseberg”. Det är onekligen skönt att fotbollsWM är slut, fast maken kommer nog att sakna det. Fotboll är enligt honom det enda som är sevärt på TV.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.