Konvalescent – Magda Gad

Gårdagens blåsväder lade sig under natten och i dag har det varit helt ljuvligt väder. Jag har dock hållit mig i skuggan eller inomhus för att försöka vårda min förkylning på bästa sätt. Ännu är halsen lika svidig och öm och den här natten blev också orolig. Hoppas att det ger sig inför morgondagen. Det är inte lätt att få tag i vikarier och då är alternativet att stänga butiken och det vill man ju undvika.

Igår satt jag och läste och det kändes nästa lite skämmigt, för den här boken är som en enda lång Mitt Livets Novell. Jag tänkte sluta läsa och försöka ladda hem något annat, men hur det var så blev jag ju trots allt lite nyfiken på hur det skulle gå för Katie o Ross, Joanne o Greg, Lauren o Cris, Bridget o Frank och så förstås den lite mystiska danslärarinnan Angelica. Nej, den här boken var inte lika bra som den förra jag läste. Nu får jag nog ta och välja någon annan författare nästa gång jag blir lässugen.

I förmiddags gjorde jag en lätt fredagsstädning och så ringde vår SPF-ordförande och jag fick några uppdrag som gällde uppdateringar av hemsidan, så sen fastnade jag vid datorn ett bra tag.

Dagens sommarvärd var krigskorrespondenten Magda Gad och henne lyssnade jag på medan jag donade i köket och precis som jag misstänkte var det ingenting som man blev glad av precis. Hur mycket ondska finns det i världen?!? Hon har sett en hel del och tycker att det är hennes plikt att berätta för oss om alla hemskheter hon upplevt vid de krigshärdar hon besökt. Jag orkade inte med det! Beskyll mig gärna för att sticka huvudet i sanden, men till slut stängde jag öronen och lyssnade bara på musiken, som var vanlig populärmusik, fullt njutbar.
Prat: ….. Musik: ♪♪♪♪

Trevlig fortsättning på torsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Hälsan, Sommar i P1 2017. Bokmärk permalänken.

14 svar på Konvalescent – Magda Gad

 1. znogge skriver:

  Kvaliteten var väl inte den samma men det var lättsam underhållning för stunden. Ibland kan det räcka långt om man är på det humöret…

  Kram och god kväll!

 2. Haha, ”Mitt livs novell”, kan tänka mig stilen – vem minns inte den? Kanske lite väl lättsamt nu för tiden…
  Tråkigt att din hals inte är bättre; det är inte kul att ha ont och känna sig hängig.
  Jag tycker inte att du sticker huvudet i sanden – vi som har varit med ett tag har ju sett en del och minns så att det räcker. Man orkar inte ta in hur mycket som helst.
  Soligt och lite kvalmigt här idag, stilla, som om det skulle bli åska…
  Krya på dig!
  Kram, Monica

 3. Musikanta skriver:

  Jag är så tacksam för dina sommarpratrecensioner. Idag har jag lyssnat på Jakob Mülrad och det var mycket givande. Även tårfyllt…
  Magda Gad ska jag INTE lyssna på. Det räcker med allt hemskt som man får höra på nyheterna. Det är inte ofta jag slutar att läsa en bok som jag börjat på. Men Kajas resa av Carin Hjulström orkar jag inte läsa färdigt.
  Hoppas du kryar på dig – inte kul att vara sjuk så här på sommaren. (Inte för övrigt heller förstås.)
  Kram från Ingrid

 4. Ölandsvindar skriver:

  NU har jag gjort en hel hög med köttbullar. Lite reservmat är bra att ha när huset fylls av gäster. I kväll blir det välkomstmiddag med grillade lammskivor och ugnsstekta grönsaker. Du skrev om stentorn. Här på Öland är vi några som är urtrötta på dessa torn som förstör hela kustlinjen. Natur ska vara natur och många av våra turister kommer hit just för den speciella naturen och de vackra kustlinjerna. Vår länsstyrelse är lite velig i frågan av någon anledning. De är alltid på hugget annars. Krya på dig nu!

  Kram /Kerstin

 5. Helena Sandegren skriver:

  Klart du måste veta hur det gick med alla i boken. Det brukar vara en krånglig väg innan det går bra.
  Vad tråkigt att halsen inte är bättre, håll dig varm så går det över.
  Att greja med hemsidan till föreningen är väl roligt, du som är duktig på data.
  Trevlig helg.

 6. Kicki skriver:

  Jag tycker nog att Lucy Dillons böcker ofta har det stuket. Lättlästa, inte mycket mer.
  Hoppas halsen känns bättre nu. Hoppas du fick tag i nån avlösare, så du kunde stanna hemma.
  Här ser det ut att bli regn idag.
  Kram/Kicki

 7. Lambergsfrua skriver:

  Sommarförkylningar känns konstigt nog värre än vinterförkylningar. Hoppas du kryar på dig snabbt.
  Ja, media fylls av eländes elände och till slut orkar hjärnan inte ta in mer elände utan kopplar bort den informationen. Det tycker jag inte är att sticka huvudet i sanden. Man har inget behov av att veta allt elände som pågår runt om i världen. Jag tycker det är sunt att stänga ute viss information, framför allt om händelser som vi ändå inte kan påverka.
  varm kram,
  Gigi

  • Ingrid skriver:

   Visst är sommarförkylningar värre än de man får på vintern men jag tycker att jag är lite bättre i dag. Fast jag tar det lugnt och försöker kurera mig.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.