Köpte hem lite vår

Kallt och blåsigt är det i dag också, men solen lyser från en klarblå himmel, så på förmiddagen åkte jag till Hemse för att kolla läget på penséfronten där och så tänkte jag köpa jord hos Gahm´s i Fardhem.

Väl framme i Hemse körde jag till Granngården för att se hur deras penséer såg ut och de var i och för sig fina, men nästan dubbelt så dyra som på Konsum i Klintehamn, så där blev det ingen affär av.

När jag kom till Gahm´s körde jag ner på gården och fram till travarna med jordsäckar, klev ur bilen och öppnade backluckan, men när jag försökte greppa en av säckarna och kände hur tung den var, fick det vara. ”Neej”, sa jag högt och stängde till bakluckan igen. Det blev ingen affär av där heller! Jag körde därifrån och SMS:ade en beställning till Bosse i stället.

På Konsum i Klinte handlade jag mina efterlängtade penséer och jag hade tillräckligt med jord hemma så att jag kunde få plantera en del av dem i alla fall. Nu har jag det lite vårligt både på fram- och baksidan.

Hörnan utanför köksfönstret

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Trädgård, Utflykter, Vårtecken 2018. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Köpte hem lite vår

 1. Znogge skriver:

  Så fint och vårlikt det blev! Men det var klokt av dig att ta hjälp av Bosse när det gällde säckarna. Inget för lite svagare ryggar…

  Kram och fortsatt god onsdag!

 2. Laila skriver:

  Det blev jättefint. Jag var vid Gahms (ligger i Fardhem) i går och köpte en säck jord som tur var hade jag bärare med mig så det gick bra. Vi var och planterade penséer från Suderviljan på Fardhems kyrkogård där mor o fars grav är. Dagen har vi ägnat åt att klippa ner björnbären, mycket taggiga. Nu är det gjort i alla fall.
  Ha en skön kväll.

 3. Så vårlikt och fint du fått det! Du ligger lite före oss, vi har fått ut möblerna men det återstår att köpa lite blommor! Nej, jordsäckar ska man inte lyfta om man inte måste, tur att det finns yngre krafter att till gå!
  Kram, Monica

 4. Visst är det mysigtymed penséer! 😆 Jag köpte 5 st småblommiga för nån vecka sen på det nya stället utanför Klintes kyrka, men jag har ännu inte planterat dom – bara ställt dom ovanpå den gamla jorden i krukan vid ingången. 😳 Tror nämligen inte jag ska ha dom där så länge, dom ska flyttas till en annan kruka och ett annat ställe! 🙄
  KRAM/Susie

 5. Anne-Lie skriver:

  Så fint det blev. Det är något speciellt med de första vårblommorna.
  Kram!

 6. skogsnuvan skriver:

  Så underbart med penseer. Här är det fortfarande för mycket snö men ska bli bra många varmgrader idag så jag funderar på att försöka trampa mig till källaren och ta ut några krukor med gyckelblomster och ställa i fönstren inne så dom kommer igång. Det lär väl ta minst en månad innan jag kan ta mig in i växthuset. Glad är jag att det inte har rasat av den stora snötyngden men än ligger en del kvar så jag vet inte.

 7. Kicki skriver:

  Men jordsäcken kunde du väl fått hjälp med på Granngården.
  Dom är ofta väldigt dyra på sina plantor, så jag köper bara om dom har extraerbjudanden, men jord måste man ju ha, så det är bara att ”bita i det sura äpplet”.
  Du håller så fint i din lilla hörna.
  Kam/Kicki

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *