Gummilstövlar och hemskt slå slabbigt och blött... Så skrev jag i gårdagens inlägg (jag har rättat till det) och jag måste säga att det inte är slarv. Jag läser allting många gånger innan jag publicerar, men ändå slinker såna här skrivfel igenom den ena gången efter den andra och jag ser dem ofta inte förrän någon eller några dagar senare. Det kanske är dags att sluta blogga och dra sig tillbaka från offentligheten? Eller behöver jag kanske nya glasögon? Alternativet vore att skaffa en korrekturläsare, men det verkar som om inte ens tidningarna har råd med det längre, för i pressen kan man läsa många konstigheter.

I dag borde jag ju egentligen helt avstå från att skriva något, för den här Tjugondedag Knut är det inte bara den sista juldagen, utan dessutom fredagen den 13:de. Nu är jag inte speciellt skrockfull, men Åke ville aldrig göra någonting speciellt just de här dagarna på året. Då kunde det gå illa! Det är ju tur att de inte infaller så många gånger under ett år. Det kan röra sig om 1-3 ggr och 2017 blir det 2 gånger, i dag och fredagen den 13 oktober.

Att det är många som är skrockfulla och lite extra försiktiga den här dagen skvallrar kanske Trygg-Hansas statisk om: Enligt en omfattande olycksgranskning inträffar nästan sju procent färre skador under fredagen den 13:de än under en genomsnittlig dag och tre procent färre skador fredagen den 13:de än under en genomsnittlig fredag.

Nu ska jag se om jag kan lyckas kasta ut mattorna och dammsuga utan att olyckas. Det är en dag med en blek januarisol och det blåser inte så mycket, så sen tar jag mig kanske en promenad. Om jag nu vågar för halkan!

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...