Kort advent

Det känns som om det borde vara första advent i dag, men så är det ju inte. Ännu får vi vänta en vecka till och det blir en väldigt kort advent i år med julafton och fjärde advent samma dag.

Någon julskyltning blir det inte i Klintehamn i år och ingen tipspromenad. Det finns ju inte så många företag kvar, men helt utan julevenemang blir vi inte. På lördag den 2 december ordnar Klintetraktens framtid en julmarknad på Torget där man kan köpa glögg, barnen kan åka häst o vagn, det blir dans kring granen och godisregn. På Rondo har Lions sin traditionella julmarknad med risgrynsgröt och skinksmörgås och massor av försäljare. Mannekänguppvisning blir det i år också, trots att vi inte har någon klädaffär längre, men vi har ju Kupan och där finns det kläder som tål att visas upp. Det blir nog jul i Klintehamn i år också!

Novemberkaktusen gläder mig med några blommor i år igen

Jag tog mig en promenad på förmiddagen, när GA-kryssen var lösta, för jag trodde att vädret skulle bli sämre, men nu är det lite blåa luckor mellan molnen och solen tittar ner då och då. Det är riktigt ljust och fint!

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, Klintehamn. Bokmärk permalänken.

20 svar på Kort advent

 1. Lambergsfrua skriver:

  Din novemberkaktus är riktigt fin!
  Jag håller helt med dig om att advent känns lite stympad i år. Det borde ha varit första advent idag. Jag har i alla fall förberett idag med julgardin i köket och satt ljus i adventsstaken – den gamla arvegodset från MIML:s morföräldrar. Även i år har vi handstöpta ljus i den, en present från goda vänner, som stöper varje år.
  Här är det mulet och tidvis regn och har så varit hela dagen. Promenaden får vänta till i morgon.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Znogge skriver:

  Vilken vacker kaktus. Vår blommar oftast på våren så jag förmodar att det är en påskvariant. Advent är sen i år så här är tjuvstartat och klart!

  Kram

 3. Kicki skriver:

  Julen blir kort i år och intensiv, för Thomas med familj kommer upp från Trollhättan, men bara julafton och en och en halv dag till.
  Kram

 4. Ja, nu är det mycket närmare jul än vad det brukar vara en vecka före 1:a advent! Nu måste man ju snart tänka ut vad man ska ge i julklapp till alla! Och börja baka och laga mat…Men det är bara kul!
  Regn och halv storm här idag, så man var ute så lite som möjligt!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Julklappar har jag inte börjat tänka på ännu. I det fallet är jag alltid ute i sista minuten. Jag ska besikta bilen den 22:dra, så då blir det väl julklappsinköp.
   Kram

 5. Det var många som trodde det var första advent i dag och skrev om det på Facebook t.ex.
  Men nu har vi ju faktiskt fjärde advent på julafton, den 24.12!

 6. Gunnel skriver:

  Jag gillar inte riktigt det där att ha fjärde advent på julafton. Det är mysigare att fira det var för sig. Många affärer lägger ner, det märks här med. Idag tar stormarknaderna det mesta. Kram

 7. Visst börjar julen närma sig – så idag ska vi tvätta fönster! Rolle ska börja med att ta bort alla spröjsarna på fönstren på baksidan. Ibland undrar jag faktiskt varför vi har dom, så himla snyggt är det väl inte….. 🙄 Det är så besvärligt att tvätta fönstren med dom och när man ska lossa dom så händer det att dom går sönder. Förstår faktiskt inte varför dom sitter på utsidan, det hade varit betydligt bekvämare om dom satt på insidan – men då hade det väl kanske sett konstigt ut. 😯
  Jag vet att vi tog bort dom en gång tidigare och tänkte vara utan, men vi tyckte det såg naket och konstigt ut. Nu ska vi göra ett försök till, men låta dom vara borttagna en längre period för att se om man vänjer sig! 😉
  Och du, jag fotar inte med mobilen utan jag har en ”riktig kamera”, men att fota i mörkret är knepigt. Då behöver man säkert en fantastiskt fin kamera….. 😈
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Aha! Du använder en riktigt kamera, jag utgick från att du precis som jag använde mobilen.
   Här har det också varit löstagbara spröjsar på utsidan av fönstren, en del har använt dem och en del inte, men när de målade fönstera i somras togs alla spröjsar bort så det ska var enhetligt.
   Lycka till med putsandet!
   Kram

 8. Kraka skriver:

  Jag har planer på att inte varken julpynta eller göra någon speciell julmat i år (sen får vi ju se hur det går med det). Däremot ska jag ha en två veckor lång ledighet, en schemalagd ledighet, vilket aldrig hänt under mina 43 år i vården. Men ledigheten hotas av att den kollega som ska jobba julen hotar med att ”bli sjuk”. Risken är stor eftersom hon levt rövare för att hon också måste jobba storhelger precis som alla andra och hon har i vredesmod sagt upp sig. Så barnsligt av en 60plussare!
  Hur som hest tycker jag att jag är den som har minst anledning att vara ledig just under själva julhelgen om det nu blir så. En kollega jobbar nyår och två har svårt sjuka livskamrater. Min son bryr sig väldigt lite om just julen och katterna kan lätt luras att det är julafton en annan dag. Har i alla fall bestämt vad de ska få i julklapp i år. 🙂

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Min mamma jobbade också i vården och när vi blivit äldre och flyttat hemifrån ”offrade” hon många jular och jobbade för att arbetskamrater med små barn skulle få vara lediga. När barnen kommer upp i åldern lite är de ju inte riktigt lika lättlurade som katterna. 😉
   Kram

 9. Åhh vad fin blomma det är sådan mamma alltid hade 🙂

  ha en kanon helg! LOVE Maria

 10. Elisabeth skriver:

  Novemberkaktusen är vacker och julmarknad kan vara kul att besöka, åtminstone när det finns lokala förmågor med , så det inte bara är krimskrams.

Kommentarer inaktiverade.