Kramens dag

Hugh day har firats i USA sedan 1986, men här är den ett ganska nytt påfund. Jag fick en kommentar från Skatan där hon talade om vilken dag det är idag annars hade jag nog aldrig tänkt på det.

En kram är en fin, värmande och vänlig gest som kan ge stöd och tröst. En kram kan vara så mycket och betyda så mycket, den 21 januari varje år firas Kramens dag,

Dagen firas för att uppmärksamma kramen och dess betydelse och för att vi ska få en chans att kramas lite extra. Du kan t ex hyra dig en björndräkt och gå till närmsta köpcentrum och krama alla som går förbi. Om du inte vill göra det så kan du alltid krama alla i din närhet en extra gång.

Jag får väl ge maken en extra kram, för att skaffa en björndräkt och åka ner på ICA eller Konsum och börja kramas tror jag att jag avstår ifrån, speciellt nu när vinterkräksjuka och influensor grasserar, men jag hejar i alla fall på alla jag möter.

Idag har jag sysselsatt mig med fredagsstädning och så var vi en vända på Klinte och handlade. Vi har en födelsedag som ska firas på söndag och i morgon ska jag åka till Visby igen, så då hinner jag inte göra så mycket här hemma. Jag ska åka med ordföranden för vår pensionärsförening på ett möte där det ska informeras om föreningens hemsida. Jag ska eventuellt hjälpa till med den.

Ha en fin fredag och glöm inte att kramas lite extra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Temadagar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Kramens dag

 1. Lambergsfrua skriver:

  De är bra på det där amerikanarna med olika dagar för än det ena, än det andra. Det här var en av de bättre – Kramens Dag. Jag ska genast ge MiML en kram, eller rentav två;) Man ska inte vara knusslig med att visa värme och omtanke.

  Så nu var det gjort! Han såg lite frågande ut, innan jag förklarade.
  Om du åtar dig jobbet med PRO:s hemsida kan de verkligen skatta sig lyckliga. Du är så duktig på detta 🙂

  Önskar dig och din Åke en trevlig helg!
  Varma kramar,
  Lambergsfrua

 2. Hejsan Ingrid !

  Har vi missat nallen´s dag,men tack vare Din blogg och Eva skrev om det, jag visste inte,Jag får väl krama mig själv.
  Har pratat med Maud om och när vi flytta från Långgatan 14 till Storgatan och därifrån till Stenforsgatan.Festligt så olika vi minns.Som det jag skrev i Barndomsminnen, minns hon inte alls.Satt här och tänkte när jag fick en fysisk kram sist.
  Det var av Lydia, tösabiten som nu är trebarnsmamma,stötte ihop med henne på Maxi 11/1.Och fick skjuts hem.
  Kram, kram,kram

 3. skogsnuvan skriver:

  Igår var det säkert många som ville kramas på Gotland. Såg att ni vunnit i lotteriet och massor av människor i Visby vann massor med pengar.
  Det fanns säkert anledning att kramas. Lade märke till att gotländskan är ett väldigt mysig dialekt. Pratar du så också? Jag ser verkligen fram emot att få träffa dig till sommaren. Jag har alltid velat åka till Gotland men innan flyget börjar gå så har det varit väldigt bökigt att ta sig dit. Nu när min kompis har hyrt stuga där och flyget går direkt från Sundsvall ska det äntligen bli av. Jag offrar min dansvecka i Malung och åker till Gotlands istället. Kram till dig Ingrid och till gubben också.

 4. Lambergsfrua skriver:

  Aha, där var jag lie fel ute alltså. Vi är också med i SPF Klaran här i stan. Ska bli spännande att få höra om du åtar dig att hjälpa till med hemsidan.
  Kramar,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Vår förening heter SPF Klinteorten och där är flera socknar runt omkring Klintehamn som är med där. Jag ska nog hjälpa vår ordförande med hemsidan, för han är inte så datavan och ser dåligt. Uppdateringarna av hemsidan är inte svårare än att uppdatera den här bloggen så det ska nog gå.

Kommentarer inaktiverade.