Krånglande webtjänster / Duvjakt

Onsdagen den 16 augusti 2006

Temperatur: 20 grader. En härligt solig dag blev det efter en natt med åska och regn. Det började åska redan vi 21-tiden igårkväll, så jag knäppte av datorn och drog ur alla sladdar. Nu blev det inte så farligt, men det kom 10mm regn under natten och det var välkommet!

Jag bakade en toscakaka och strök på förmiddagen och i eftermiddag har jag varit ute i trädgården och hackat ogräs i gångarna och räfsat upp äpplen. Det är mycket frukt på träden, men äpplena är små och en del ruttnar och ramlar av.

Jag blir lite irriterad på den här webtjänsterna man ansluter sig till. I morse fungerade inte Susnet, så min sida segade i starten, men det ordnade sig ganska fort. Sedan fungerade inte webbtjanster.se, så “Aktuella frågan” på startsidan ligger nere och likadant gästboken här i dagboken. På sidan “Dag och nyhetsrubriker” fungerar inte Nyhetsportalens rubriker, så dem har jag plockat bort tillfälligt. Sedan gjorde jag ett besök hos några nätvänner och då fungerar inte gastbok.com, så i deras gästböcker går det inte att skriva.

Jag sitter här vid datorn och väntar på Bosse, som är på duvjakt. Han ska komma hit med de duvor han skjutit och så ska vi hjälpas åt att ta vara på dem. Undrar hur många det blir?

Några timmar senare

19.30 Bosse kom med en hel massa duvor, nu är de fileade och klara att paketera och lägga i frysen. Det blir många goda duvgrytor. Här kommer receptet:

Duvgryta

Bröstfileérna från ca 1 duva/person

skäres i tunna skivor och bryns i en gryta

tillsammans med hackad lök.

Smaksätt grytan med

salt, peppar, rosmarin och soja.

Låt grytan småputtra minst 1 timme.

Sedan tillsätter man 2-3 dl matlagningsgrädde

och reder av den om så behövs.

Serveras med kokt ris och en grönsallad.

För övrigt kan jag rapportera att nu fungerar Nyhetsportalen igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, IT & Internet, Matprat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.