Kravallmusik…

…brukade Åke kalla en del av den musik dagens sommarvärd, Sebastian Kirppu, bjöd på. Jag låg ute i solgasset och lyssnade och hade en aning svårt för att känna det där riktiga engagemanget för det han pratade om:

Naturskogen,

mossor…

…och lavar

Han och hans kollegor har säkert en viktig funktion att fylla, för att vi alla ska kunna fortsätta att ta del av mångfalden i naturen, men just mossor och lavar är väl inte mitt stora intresse precis, så jag slumrade till då och då, medan Sebastian klafsade fram i skogen och på myrarna.

Det har varit ett helt underbart skönt väder idag, med hög fin luft och lagom värme. Jag tog en promenad på förmiddagen, avlevererade ett protokoll, var på Konsum och köpte mig en liter jordgubbar och skickade iväg en bok till kusin Göran. I eftermiddag har det inte blivit mycket gjort och nu är det snart tv-dags.

Ha en fin kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Kravallmusik…

 1. Znogge skriver:

  Säkert både viktigt och behjärtansvärt på alla vis men inte mitt favoritämne heller! Påminner mig om en gång när jag följde med till ”Fältbiologerna”! Det pratades stenar i fyra timmar och jag höll på att somna efter en kvart.

  Nåja, trevlig kväll!

 2. Syster Kerstin skriver:

  En sån härlig dag du tycks ha haft, en dag helt i min stil!!!
  Klem.

 3. Agneta skriver:

  Du har så rätt, inte sorterade den som skapade vår jord blommor och blad i färger, jag brukar alltid säga att allt faktiskt passar ihop, för det är så fint!
  Jag kan tänka mig att det kanske inte är så inspirerande att lyssna till någon som pratar om mossor och lavar, däremot älskar jag hösten i skogen när mossan är alldeles smaragdgrön, det är bland det vackraste jag vet!
  Agneta kram

 4. ulla laiho skriver:

  Jag har mycket naturtomt vid sommarstugan med en hel del gamla träd, mossor och lavar. Jag tycker det är spännande att ta närbilder på speciellt mossorna när vädret är vackert, varmt och skönt. Men mer än så har jag inte fördjupat mig i ämnet.

  Här har vi fått 6 mm regn – det är knastertorrt nu. Hemma vattnar jag slokande växter. På landet fyller jag enbart på näckrosdammen från en trädgårdsbrunn. Där räcker inte vattnet till mer (egen brunn). Vi är väldigt rädda om dricksvattnet där (separat djupborrad brunn).

  Vilken härlig utflykt ni hade tidigare – ni har hur mycket som helst att besöka på Gotland.

  • Ingrid skriver:

   Visst finns det mycket vackert att fotografera i skogen och mossor och lavar är nog så fascinerande.
   Här fick vi lite regn i helgen, annars har det kommit väldigt lite nederbörd. Jag vattnar och vattnar…
   Kram

 5. Veronica skriver:

  Jag är väl inte så gräsligt intresserad av lava och mossar men det kan vara vackert att titta på när man får välja själv, det är dock inget ämne jag fritt skulle studera.
  Det låter som en harmonisk dag trots allt.
  Kan mycket väl sälla mig till vad din Åke hade sagt om dagens musik – kravallmusik. Mycket av dagens musiker har en svår tolkad musik stil. För mig ska musik ha en bra text, lagom refräng samt bra tempo.

  Idag är det mest refräng, lite text och hetsigt tempo. Musikstilen som var allra bäst var 60- 80 tal

  Ha en bra onsdag
  Kram

 6. Ulla Anderstedt skriver:

  Håller med dig om att det varit en lagom varm dag med lätt fläktande. Har, som tur är, inte lyssnat på Sommar idag. Igår var det mycket bra musik med Marianne Bernadotte. Hon var överraskade bra, inte så mycket om hovet utan det var som en äldre dam i allmänhet. Kram 8)

  • Ingrid skriver:

   Jag missade gårdagens sommarprat, men kan tänka mig att hon var intressant att höra på och när musiken dessutom var bra måste det ha varit en trevlig stund.
   Kram

 7. amanda skriver:

  bilderna är helt underbara !
  jag älskar skogen och tystnader i skogen…naturskogen,
  för lavar och mossor blir man lite rädd för, kram !

 8. Kicki skriver:

  Jag kommer aldrig ihåg att lyssna på dessa sommarpratare, trots att jag tycker att det ofta är intressant. Det har bara blivit ett par stycken i sommar 🙁
  Kram/Kicki

 9. Raija skriver:

  Du är flitig med lyssnandet av alla sommarpratare. Själv orkar jag inte alls, för det är min tupplurstid och ligga och lyssna skulle få mig att somna direkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *