Krax, krax….

Det blev inget jobb på Kupan i dag, för när jag vaknade i morse efter en orolig natt hade jag nästan ingen röst. Jag har hostat ett par dagar och igår kväll fick jag ont i halsen och trots ett par Zyx har halsen stört nattsömnen. Jag provpratade för mig själv när jag kom upp och insåg att jag skulle hålla mig hemma i dag, så jag lyckades få tag i en ersättare. Nu ska jag betala tillbaka den här eftermiddagen på fredag, så jag hoppas att jag är bättre då. I och för sig låter jag lite bättre redan nu och mår bättre också, så det ordnar sig nog.

Det blåser alldeles förfärligt i dag och att sitta ute är inte att tänka på. Mina dahlior far väldigt illa, så jag har varit ute och klippt av alla blommor som börjat vissna, för att försöka rädda stänglarna från att blåsa omkull. De har buskstöd, men vindbyarna gör att de viker sig ändå. Pelargonkrukorna har blåst omkull, så dem har jag fått flytta in mot väggen, där det i alla fall är lite lä. Man skulle önska att det gick att få byta ut blåsten mot lite regn, men det är väl för mycket begärt!

Jag har radion på och sitter och lyssnar på Roy Hodgson eller rättare sagt, jag lyssnar på hans musik, för hitintills har den varit bra. Ämnet han talar om, fotboll, intresserar mig måttligt och med hans brutna svenska och lite tråkiga röst är det ingen större njutning att höra på honom.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Sommar i P1 2017, Väder. Bokmärk permalänken.

20 svar på Krax, krax….

 1. Skogsnuvan skriver:

  Visst är det förfärligt med blåsandet denna sommar. Man får nästan ge upp på blommorna för det hjälper inte hur man försöker stöda upp dom så blåser dom omkull. Inte har det växt något heller. Jag har inte en endaste knopp på mina ringblommor och jag som brukar göra ringblomsalva. Ser inte hoppfullt ut

 2. Helena Sandegren skriver:

  Krya på dig och hoppas rösten kommer tillbaka.
  Här blåser det också, och höstjackan har kommit till nytta. Hoppas dina
  blommor inte tappar modet helt, och du kan njuta dom lite till.

 3. Znogge skriver:

  Aj då, hoppas att rösten hittar tillbaka snart igen! Här blåser det också så det fina sommarvädret lär nog dröja…

  Kram och krya på!

 4. Laila skriver:

  Tråkigt med detta eviga blåsande, trots det ser dina blommor jättefina ut. Jag ska inte klaga på mina heller de har ännu klarat blåsten bra.
  Hoppas din röst kommer tillbaka och att det inte blir någon värre förkylning.
  Kram

 5. Det var ju inte så kul att ha ont i halsen och tappa rösten, men skönt att det redan känns bättre!
  Här nere har vi faktiskt inte haft blåsigt i sommar, men däremot mycket regn. Det är precis som det måste komma en skvätt varje dag eller rättare sagt natt! Vår gräsmatta är verkligen osedvanligt grön i år! Och hela övriga landet har det ovanligt torrt – olika falla ödets lotter, som min mamma brukade säga…
  Hoppas att du får sova ordentligt i natt och slipper ditt halsonda!
  Kram, Monica

 6. Kraka skriver:

  Jag fick ett par timmar ute vid stugan innan det mulnade på och började regna. Hann få i mig en pizza och ett glas rött och läsa lite i en tjock bok om filosofins historia.
  Så tråkigt när det blåser! Hoppas du kryar på dig snart.

  Kram

 7. Bosse Lidén skriver:

  Hoppas det är mindre krax idag och att du kan jobba imorgon.
  Blåsandet är trist och tar hårt på blommorna i trädgården.
  Jag minns Roy när han inte ens 30 år gammal skulle basa för Halmstad som låg i allsvenskan och som nästan ramlat ut året innan. En del spelare var äldre än tränaren. Få experter trodde på honom. Så blev det ett guld för den lilla staden. Han och hans familj bodde nära mig. Granne med min mammas bästa väninna. Unga Bosse brukade byta lite ord med honom när jag cyklade förbi. En trevlig man.
  Kram en äldre Bosse

  • Ingrid skriver:

   Jag tror säkert att han är en trevlig man och han visade prov på självinsikt när han insåg att han själv aldrig skulle bli någon toppspelare, men att han kunde gör en insats som tränare.
   Kram

 8. Kicki skriver:

  Hoppas att halsen och kraxigheten redan gått över, för sommarförkylningar brukar inte vara kul (vilken förkylning är det förresten?)
  Vi har ingen blåst men en mulet och med kvalmig åskkänsla, men nån åska har det inte varit, bara några uppfriskande skurar i går kväll.
  För oss blir det svampletande idag också.
  Kram/Kicki

 9. wiolettan skriver:

  Jobbigt detta med hosta och heshet sommartid. Hoppas att det har lättat lite nu och att du är fullt frisk till fredagen.
  Håller med dig om blåst. Det är ibland mycket jobbigt och riktigt otrevligt tycker jag. Bättre med regn, ett stilla sommarregn.
  Vacker bild som du bjuder på. Synd om allt det där vackra ska blåsa sönder.
  Krya på dig.
  Kram!

 10. Lambergsfrua skriver:

  Ta det lugnt och krya på dig.
  Varm kram,
  Gigi <3

Kommentarer inaktiverade.