Kristi flygare…

…kallas ju den här dagen lite vanvördigt, men man firar Folknykterhetens dag också och i år för 86:e gången. I Stockholm firar man den på Skansen, men om den firas på något sätt här på ön vet jag inte. Jag vet inte heller om jag missminner mig, men brukade inte Folknykterhetens dag uppmärksammas av TV förr i tiden? Eller blandar jag ihop det med 6 juni kanske? Strunt samma, det har i alla fall varit en fin dag och ett utmärkt flygväder åtminstone om man vill söderut, för de hårda nordliga vindarna håller i sig, men i eftermiddag har det varit ganska behaglig temperatur.

Jag har varit på Stenstugu idag och agerat trädgårdskonsult. Det är inte lätt för Eva, som aldrig har haft trädgård tidigare, att veta vad det är som kommer upp i rabatterna, vad som ska rensas bort och inte.

Vi blev inte färdiga, men tänker fortsätta på lördag om vädret tillåter. Man får ju inte överanstränga sig och både Eva och jag måste vara snälla mot våra ryggar.

Efter en god lunch åkte jag och handlade och när jag kom hem var jag riktigt snäll mot min rygg och la mig ute i solstolen en stund, inte i bikini utan full påklädd och då var det faktiskt njutbart. Man måste ju passa på, för…

..i morgon tror i alla fall Bosse där upp på brädstapeln att det ska bli regn, så nu ska presenningen på, men Klart.se påstår att det bara ska bli 2,9 mm och det är alldeles för lite. Mera vill vi ha!!

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

24 svar på Kristi flygare…

 1. Gunnel skriver:

  Här har det också varit trädgårdsdag. Det gäller att passa på när vädret och jobblusten är på topp. Kram

 2. Znogge skriver:

  Bra att du kan vara behjälplig så att inte fel växter rensas bort!

  Kram

 3. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Håller med om att det är minst sagt vanvördigt att säga Kristi flygare….vad lär vi den kommande generationen med detta? Oavsett om man är aktivt kristen eller inte alls så ska alla kristna helgdagar kallas för det riktiga namnet. Om vi inte passar oss, så kanske denna dagen blir en vanlig arbetsdag 😉

  Vackra blommor på det översta fotot, ser nästan ut som blåklinkt till formen, en blomma som i alla fall jag älskar. Den hör liksom till när midsommartiderna närmar sig.

  Så bra att Eva får hjälp för inte sjutton är det lätt att veta vad som sticker upp i rabatterna även om man haft liten täppa eller inte. Vill minnas att Stenstugu alltid haft en väldigt fin och välskött trädgård. Du hade väl en månadsbild över en del av den vill jag minnas..? Var visst pallkragar eller liknande med jordgubbar? Nåja, spelar mindre roll men fint hade du det i alla fall.

  Ha det så gott Ingrid! Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det översta fotot är gräslök, så ser den ut när den får gå i knopp och blomma, Den är jättefin! Det andra fotot är salvia som just gått i knopp.
   Trädgården på Stenstugu har varit mitt stora intresse och jag tror att jag kan påstå att den har varit välskött. Min vilja har varit stor även om kunskapen inte alltid räckt till.
   Kram

 4. Kraka skriver:

  Jag kommer inte från något religöst hem, men Kristi flygare skulle aldrig mina föräldrar sagt. Märkligt nog blir jag inte speciellt störd av uttrycket, Jesus ”flög” ju faktiskt på sätt och vis. Jag är dessutom väldigt förtjust i Chris De Burghs A spaceman came travelling. Fantastiskt vacker text.
  Jag har dessvärre ägnat mig åt inomhussysslor idag, men var ute en kortare tur. Idag är det varmt igen. Jag älskar dessa vackra lila blommor 🙂

  Kram

 5. Hoppas Bosse har rätt…för här behövs det vatten, massor av vatten! Jag har ägnatg halva dagen åt att vattna mina 25-30 träd i ”parken” och så flyttade jag en syren som inte växt till sig som jag önskat. I morgon ska jag sätta nått annat i hålet efter den! 😆
  KRAM
  Susie

 6. Vonna skriver:

  Heja, heja Ingrid Eva o Claudio, Bosse o Carina, Krister o Thomas 😀 Tror ni samarbetar bra 😆

  Åke är säkert stolt o glad när han blickar ner på Er.

  Kram till den som vill ha.

 7. Lambergsfrua skriver:

  Ja i min familj har vi alltid sagt Kristi Flygare – sen kära Svärmor dog. Hon skulle aldrig acceptera något så vanvördigt, vilket förstås triggade oss i den yngre generationen desto mer.
  Folknykterhetens dag är det idag och även Stora Metaredagen – men tror inte att någotdera firas på något speciellt sätt. Här har det metats sen isen försvann och jag tror ingen har brytt sig om att avstå från varken vin eller öl idag – helgdag dessutom.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 8. Vilka vackra lila blommor!
  Vi har fått det regn ni hade behövt. Tisdag, onsdag, torsdag… och verkar fortsätta i viss mån i dag. Temperaturen har varierat mellan 5 och 10 (plus) … 🙂
  Kramar!

 9. wiolettan skriver:

  Hos oss regnar det för fullt nu och jag tror att det är bra för blommor, ja alla växter behöver sitt nu för att kunna gro och växa.
  Fina växter du visar på bilderna. Vad roligt att du kan vara till nytta eftersom du kan en hel del om detta med blomster.
  Det var en rejäl brädstapel. Hur har mannen kommit upp?
  Ha en bra dag och kram till dig.

 10. Rigmor skriver:

  Ja jösses…även om jag varit med trädgård länge är det svårt att veta vad som ska vara kvar…Men jag skyller för det mesta på sorken om det försvinner någon blomma…:wink:
  Ja nu får vi verkligen hoppas att Gotland smäller till med sol och behaglig temperatur, det behöver inte vara många pinnar över +20, men hålla sig däromkring iallafall. För på söndag åker vi över, och nästan en vecka ska vi spendera på ön. Några dagar på Fårö blir det, sen är det mesta oplanerat och får bli som det blir. Vi måste ju hinna med släkten inne i Visby också.
  Ha en skön helg!!
  Kram kram

 11. Skogsnuvan skriver:

  Jag har också rensat ogräs idag hos min moster och vi har varit på handelsträdgård och jag suktade. Det fanns så otroligt mycket fina blommor så man bara vill ha och vill ha. Regnar gör det också men bara lite dugg.

 12. Suss skriver:

  Jag önskar att du Ingrid kunde vara här också och vara trädgårdskonsult. Jag försöker tänka på allt min mor sa när hon låg framstupa i trädgården och en del minns jag, men ibland har jag trott att jag sparat någon fin blomma och när den kommer upp kan t o m jag se att det bara är ett ogräs. Idag funderade jag över om jag skulle låta förgätmigej stå kvar i kanten av rabatten, men till slut drog jag bort den. Nere i skogskanten får den stå kvar, där är det bara fint. Kram!

  • Ingrid skriver:

   Eva tycker att alla ogräs är så vackra och blir nästan arg på mig när jag rensar bort dem, men nu har vi nog fått bort det mesta, för den här gången i alla fall.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.